Ahojte.Prosim Vas viete niekto o nejakej peknej dovolenke pri mori???Chceli by sme ist na konci augusta takze nech je tam este teplo...a co sa tyka hotela chceli by sme all inclusive a hotel blizko plaze (piesok) a nie daleko od mesta..a bolo by celkom fajn kebyze je hotel viac menej bezbarierovy...aspon hlavne casti..a nemusi to byt nejaky velky rezort...ja som nieco nasla v Egypte...tam nas to celkom laka len to vychadza dost na vela kedze chceme ist na 15 dni...prepacte ze vas zatazujem ale uz som unavena z toho hladania na nete...takze ak ma niekto fajn tipy tak sem snimi...dakujeme velmi pekne..
Dovolenka pri mori
No bola som aj v Tunise aj v Egypte. Ziadne crevne ani zaludocne problemy, a to nimi trpim doma az-az. No a tam nic. Stacilo dodrziavat tie iste pravidla, a to, v ziadnom pripade nekonzumovat ich lad a omacky!!! Inak kludne jest zeleninu a ovocie umytu ich vodou - nevadilo. Zuby umyvat normalne, ale samozrejme snazit sa nenapit. Inak pohoda - Egypt zatial naj dovolenka.
Ahojte všetci, akurát teraz som sa dostala k počitaču.Mam také fofry, že neviem čo skor.
PROKOP, ano chodime už iba do Egypta.Faraona som zo začiatku mávala často, ale postupom rokov, ako tam chodíme tak už nie.Vieš,asi si aj ten organizmus na to zvyká a tiež už viem presne, čoho sa vyvarovať.Inak tak ti poviem, že pred ním neujdeš.Ako hovorím, musí ho dostať každý.Keď nie prvý krát, tak potom na 4,5-krát.Jednoducho to máš tak.Veľí to pripisuju strave, čo vovec nie je pravda.Teda aj strava má na tom istý podiel, ale je to sposobené tým, že organizmus sa nevie vyrovnať s klimov a tie virusy su všade v ovzuší, takže tým sa to na tých 70-80% prenáša.Jedine,ak by si nosilcez pusu ruško.
Ale aj strava.Keď sa pozrieš čo všetko tam maju, aké dobroty, tak zo začiatku papáš ako kobylka.Zo všetkého chceš okoštovať po kuse.A to proste nejde miešať.To aj doma keby si 10 druhov popchal do seba naraz, takmi nevrav, že ťa nechytí hnačka a zvracanie.A takí sme ludia.Pažraví.Ano, aj my sme zo začiatku jedli aj to, aj to....
ale teraz keďže už som tam ako doma, dám si iba kus a je tov poriadku.Predstav si,na raňajky tam skoro vždy jem iba pečivo, maslo, lekvár.A stačí.
Inak už som na nejakej stranke toho popisala veľa aj ohĺadne liekov,aké si tam kupiť proti hnačke a akým sa vyhnuť oblukom, lebo tam sa predavaju na hnačky aj lieky,ktoré su hrozne nebezpečné-sposobuju hluchotu a delegáti a lekárnici ti ich s usmevom na tvári ponukaju.Najma pre deti su nebezpečné.Ale vidíš, zo začiatku som ich jednu dovolenku uživala aj ja/našťastie ešte dobre počujem/ a o ich škodlivosti som sa dozvedela iba potom.Takže zo začiatku som aj ja tam bola ako laik, neznalá ich pomerov, ničoho a postupne,keď aj na vlastných chybach som sa všetkému učila.
Aj teraz sa mi pred 5-timi hodinami ozvala bývalá spolužiačka z VŠ, ktorá s rodinkou 1x išla do Egypta, že sa tam mali super, že šťastie, že mi pred dovolenkou volala aj 10x, ale že išla vyzbrojená tým,čo som je naručila, aj čo si má kupiť, čo jesť a čomu sa vyhnuť oblukom a dopadlo to OK.Aj hotel ževraj som im trafila super, že kam oni chceli isť, tak že tam ludia neboli spokojní.To som vtedy fakt rada, keď su známi spokojný a su radi, že prežili super dovolenku.
ubytko bolo super, aj kúpeľňa bola veľká. schody si nepamätám, možno len pri vstupe do hotela. a ja som mala all inclusive, takže vždy som vybrala to na čo som mala práve chuť. a ovocia a zeleniny máš tam strašne veľa od výmyslu sveta. lenže keď som bola prvákrát v egypte, tak som si dávala veselo zeleninu a ovocie a mala som hnačku. potom som si uvedomila, že však oni to umývajú v tej ich vode. tak druhýkrát som si dávala pozor a jedla som len také ovocie, ktoré sa neumýva. teda banány, melóny,...ale jogurty si teda nepamätám.
hoska: však ja ti o tom hoteli poviem, čo len chceš. bola som maxim.spokojná. sa popýtaj na čo len chceš.
959
ahojt, nebola si nahodou aj v el goune hottel panorama?
a v sharme- nepoznáš hotel PRIMA LIFE REHANA?
Ja som priletela pred troma hodkami z Krety konkr. mesto Stalis, hotel Shafiros. Nadhera :-) S priatelom sme tam boli na 12 dni, povodna cena dovolenky bola 35.000, my sme mali last minute za 23.000 na osobu, polpenzia..
V Egypte som síce ešte nebola a neviem to porovnať, ale pred pár dňami som sa vrátila z Turecka z Alánye a musím povedať, že tam bolo perfektne. Veľmi odporúčam.
959 bola si 15x za sebou v egypte?Mávaš ešte "faraonovu pomstu"?