Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Disulone

Príspevok v téme: Disulone
kamélia

Prosím Vás o radu.Mám nového priateľa sme už 3mesiace spolu.Náš vzťah sa zakladá na komunikácii,teda aspoň som si to myslela.Dnes ráno som mu našla lieky,ktoré vraj užíva-mne povedal,že sú to len vitamíny.Ide o liek disulone na nete som sa dočítala,že ide o chemoterapicum.A ani ďalšie infor.sa mi o tom lieku nepáčili.Nechcem rady o produktoch náhradnej a doplnkovej medicíny,ale chcela by som vedieť či má niekto skúsenosti s týmto liekom a čo trápi môjho priateľa.PROSÍM VÁS POMOŽTE MI rozhovor s ním si nechávam až na večer....chcem byť však "pripravená".ďakujem.

kamélia

RNG ďakujem,že si reagoval,no priznám sa,že je to na mňa priveľmi odborných názvov.Som laik a nerozumiem odborným názvom a neviem - ani netuším čo môže byť môjmu priateľovi...???
Stačilo by mi len uviesť jednoducho čo mu môže byť.V príbalovom letáčiku je odporúčaný pri rôznych druhoch dermatózy,na liečbu lepry alebo pri poruche autoimunyty.

RNG

oprava:
coeliac.cz
....
Celiacka choroba je ulepenie criev bielkovinami, ktore nevie telo rozlozit.
Liecba by mala byt pridavkom prislusnych enzymov, ktore telu chybaju a nie skodlivymi chemikaliami.

RNG

neviem ,kto prisiel na myslienku, ze disulone je liek na dermatitidy, ale podla reakcie z tohoto linky ho nikto nehodnoti dobre a kedze je antagonista voci kyseline listovej, ktora je potrebna na vyrobu cervenych krviniek, samozrejme ze vedie k anemii, hlavne ked dlhsie brany.Toto je v cestine:
www.flexyx.com
Zrejme zase jedno pouzitie na co liek povodne nebol navrhnuty.....

RNG

disulone (dapsone, pyrimethanine s pridanym stavelanom zeleza(iron=ferrum oxalate).
Hlavne pouzitie je ako protimalariova droga, tiez na liecbu toxoplazmozy spolu so sulfonamidmi.
Jeho mechanizmus je potlacenie folickejnkyseliny(folic acid antagonist) a tak oklukou znici malariove plazmodia alebo Toxoplazmozu gondii.
O pouziti na kozne choroby neviem nic, ale je to mozne, kedze mnohe kozne su sposobene napr premnozenim koznych roztocov(napr demodex foliculorum)

Dlhsie pouzivanie tohoto syntetickeho lieku vedie k porucham pecene(privela zeleza) a zrejme nie je velmi ucinny, ked sa musi dlhodobo brat.
.....
Protiparaziticke som tu odporucal viacere, od babskeho trochu ucinneho cesnaku a cicvaroveho semienka, artemizininu az po velmi ucinnu formulu dr Huldy Clark(trojzlozkova), ktore za 20 dni presne braneho protokolu znici prakticky vsetky parazity

kamélia

Ahojky agina.Viem,že bezlepkovú diétu nemá.No pri tom lieku sú spomínané rôzne druhy dermatóz.Ale nechápem čo mu môže byť,nič mi nehovoril.Vravel,že je zdravý hneď v prvých rozhovoroch sme rozobrali naše zdravotné stavy.Dosť som vyľakaná,pretože už len tá kategória kam ten liek spadá je dosť vážna....?!