krce v nohach

trrubelka

ahojte, ja mavam tak strasne krce, ze nechapem az, nejdme to vydrzat, zacne to v prste na nohe, potom v strede chodila, a pokracuje to az do pistali, lytko uz menej,ale najhorsi esu tie prsty, niekedy to ma aj cely vecer...uz neviem,co robit,jem magnezium na uvolnenie svalu, masirujem to,davam do horucej vody,ze ak je to z prechladnutia,mam hrubanske ponozky...a ked mam krc v prste alebo v chodidle,nepomaha dat nohu do fajky...nemozem an to ani dostupit,som dospela,ale az do placu je mi,ked to pride na mna....neviete mi poradit,co s tym? nemoze to mat suvis s nejakym inym ochorenim?

flower

svalove krce v lytkach vznikaju pri poruchach mineralnych latok na neuromuskularnom spojeni, najcastejsie po fyzickej namahe. nejedna sa o zavazne ochorenie. krcom celkovo najlepsie predideme pitim dostatocneho mnozstva mineralnych vod, uzivanim vitaminov s elektrolytmi, magneziovych a vapnikovych sumivych tabliet. krce v nohach mozu byt sposobene aj prilisnym zatazenim pri sporte, pri silnej fyzickej namahe. pomoct by mohlo natahovanie a cvicenie s nohami, taktiez nepodcenovat spominany dostatocny prisun mineralov.

mirka 23

A môže to byť aj zo zvýšenej záťaže, alebo keď prechádzaš z nízkych topánok na vysoké, alebo naopak.
Keď už dostaneš kŕč, tak si natiahni lýtkový sval - vystrieť koleno a chodidlo dať do fajky (flex)

mjanik

ide o "nachladnuté"nohy.V akupunktúre to odstraňujeme napichnutím jedného bodu na lýtkach,niekedy stačí iba jedno napichnutie