prosim o pomoc pre moju mamu: mava velmi casto akoby nervozne nohy. myslim, ze je aj taka diagnoza: syndrom nervoznych noh. musi s nimi stale hybat alebo chodit,lebo najviac ma ten pocit pri lezani. lekarka povedala, ze sa s tym neda nic robit. co ma robit, aby sa to zmiernilo?
Nervozne nohy
Ruku na srdce: koľko vody skonzumujte za deň?
Mne pomáha len dostatočný prísun tekutín. Akonáhle prestanem piť, nemôžem pre nervozitu nôh ani spať! Keď mám pravidelný dostatočný prísun tekutín (záleží na každom, koľko by mala byť denná dávka tekutín, min. cca 1 liter) - mám svätý pokoj!
PS: piť treba nepretržite min. 3-4 dni, až potom sa dostaví účinok a nepokoj nôh zmizne :-) - zaručené, rokmi vyskúšané!!
maria 2
je to "syndrom nepokojných nôh", je to normálna neurolog.diagnóza a dá sa liekmi zmierniť.
Ja na to trpím roky a až nedávno sa zistilo,že je to nedostatok dopamínu v mozgu podobne ako je to u parkinsone,len je to veľmi mierne a toho dopamínu chýba tiež menej.
Aby boli príznaky zmiernené,tak treba dávať maličké dávky dopamínu vo forme tabletiek.Striedavé kúpele teplou a studenou vodou pomôžu len krátkodobo.
Mňa lieči neurologička,ktorá sa zaoberá poruchami spánku.
Užívam ropinirol,občas milgazu N,magnézium,ale to sú len doplnky,hlavný liek je ropinirol alebo mirapexin.
Mamina neurologička nemá pravdu,že sa nedá nič robiť.
Po určitom čase liek prestáva účinkovať a vtedy mi dr.naordinuje iný s podobným zložením a prípadne zvýši dávku.
Aj keď sa už roky na to liečim,tým,že mi dr.obmieňa lieky,tak ešte stále beriem len malé množstvá.
Nájdi si na nete túto diagnózu "sy nepokojných nôh".
Mama nech sa dožaduje liečby.
Ja používam Alpu, ktorou si nohy natieram. Má upokojujúci účinok, lebo chladí. Robila to tak aj moja mama, aj dedko. V každom prípade, treba zaspať, lebo až po spánku to prejde (pár prípadov som mal, že to prešlo aj bez spánku ale trvalo to viac než pol dňa a bolo to veľmi nepríjemné).
Ja tymto trpim od malicka a pomaha mi cvicenie. Nohy tym \"unavym\" a nervozita prejde..
Ja tymto trpim od malicka a pomaha mi cvicenie. Nohy tym \"unavym\" a nervozita prejde..
ANO mas uplnu pravdu,dakujem
mozes skusit Priessnitz - je to chladivy masazny gel, ktory popri inom posobi aj pri tzv. nervoznych nohach.
akupunktúra by tu mala pomôcť-dobrý akupunkturista by si mal s tým hravo poradiť!