Potrebujem surne poradit-priatel je kratkozraky, dal si predpisat oluliare..Akurat dnes si ich vybral..Predtym okuliare uz 10 rokov nenosil, nosi iba cocky..Problem je v tom ze ked si ich dal, vidi cez ne zle, a vidi predmety ovela ovela mensie ako v skutocnosti..a ked chodi alebo sa otaca, tak mu tie predmety akoby predm ocami skakali..Cim to moze byt?Mohlo sa stat ze mu predpisala doktorka zly recept alebo ze mu v optike zamenili/dali zlé skla???Lebo hovori ze ked predtym nosil kedysi okuliare videl normalne a taketo pocity nemal..
kratkozrakiiiii prosim pomooooooooc
jablonkaa, ked mas vysoke dioptrie, aj tebe sa prvy raz po nasadeni okuliari zdalo ze su veci male cez ne?
ano merali mu to.., aspon mu nieco take robili..Nie nezhorsil..to bol na kontrole a hned o par dni robit okuliare..Ja som tiez kratkozraka a tiez mam viac dioptri, okuliare mam ale moc nenosim, ale ked si ich aj dam..vobec nepocitujem to co priatel..Najhorsie ze na tie okuliare som priatela nahovorila ja :((..lebo sa mu stale opakuju zapaly na ociach..tak konecne suhlasil..a teraz toto..Proste on mi to porovnal ze v nich vidi tak ze ked sa diva na 17palcovy notebook, tak ho vidi ako minilaptop s obrazovkou 10/8..Tak neviem ci to kvoli tomu ze nie je zvyknuty, ci fakt je nieco s tymi okuliarmi..Okuliare mal len pred rokmi, a tie mal o nejake 3 dioptrie slabsie ako su tieto okuliare a tvrdi ze vtedy sa mu divalo normalne..
medzi sosovkami a okuliarmi je vzdy rozdiel v dioptriach, pretoze sosovky su priamo na oku, nemusia byt az take silne.
ja som to myslela tak, ci sa mu od poslednej kontroly zhorsil zrak.
ja mam tiez vyssiu kratkozrakost, a okuliare vobec nenosim, ked si ich obcas nasadim, tak v nich dost zle vidim. kedysi som si zvykala na nich a po par dnoch to bolo ok.
problem by nemal byt ani tak v samotnom rame, ako vo vsadeni skiel. pri vybere ramu totiz optik musi zmerat vzdialenost stredu zrenic a obrusit skla tak, aby stred okuliarovej sosovky bol v strede skla. nevies, ci toto priatelovi merali?
Jablonkaa,ano, priatel ma dost vysoku kratkozrakost..Naposledy mal okuliare pred 10rokmi..Viem ze je obrovsky rozdiel medzi cockami a okuliarmi, ale on zevraj vidi uplne cudne..Len som nepochopila, ako to myslis cim ma priatel silnejsie dioptrie ako doteraz?Akoze ci ma rozdielne dioptrie na cockach a okuliaroch?Ano, na akuliaroch ma na jednom oku o 1,5 a na druhom oku o 2,5 dioptrie viac..ako na cockach..Ma to s tym nejaku suvislost ako sa mu diva?
DESmodka-ramom?Ako to myslis?Vsak v optike videli aky ram si si vyberala, nie?A ti potom vymenili ten ram zdarma?
ahoj, zrejme ma priatel vyssiu kratkozrakost. problem je v tom, ze na nove okuliare si musi zvyknut. potrva to podla intenzity nosenia jeden az dva tyzdne.rozdiel medzi kontaktnymi a okuliarovymi sosovkami je tym markantnejsi, cim vyssie su dioptrie. pri kontaktnych sosovkach sa pozorovany obraz neskresluje, nezmensuje, pri okuliaroch naopak a tiez su pozorovatelne javy ako vlnenie, pohyby na periferii zorneho pola. odporucanie - trpezlivost, cas na zvyknutie si. ak by sa cca po tych dvoch tyzdnoch neprijemne priznaky nezlepsili, je mozne, ze predpisane dioptrie nesedia. ale v dnesnej dobe malo pravdepodobne.
ma priatel aj silnejsie dioptrie ako doteraz?
nech ide za doktorkou
ja ked som si raz davala spravit okuliare, tak ked som si ich prvy krat dala tak ako keby som videla na zemi diery a tocilo sa mi vsetko, tak som sla napat do optiky a tam mi povedali ze to je zlym ramom, taky aky som si vybrala mi nesadol... treba ist co najskor bud ocnemu alebo do optiky ved za opytanie nic nedate...