ploché nohy-pomozte

Príspevok v téme: ploché nohy-pomozte
lalalalaa

ahojte mam 18 rokov..a jeden problem ktoy ma trapi uz 2 roky.. am ploche nohy a vybocene palce na obidvoch nohach..nenosim opätaky iba tenisky.. mozno som v detstve nosila nespravnu obuv....hrozne sa za to hanbim odmietam chodit na kupalisko a nosit topanky s prazdnou spickou-co by som velmi chcela.alebo zabky proste nemozem...neviem co dalej.. je to pre mna utrpenie niekedy ma to aj boli...somochotna ist na operaciu..a chcela som sa opytat co vsetko viete o operacii,kolko stoji taka operacia,ako dlho trva lecba a vsetko o tom na koho sa mam s tym obratit? prosiiim ja som uz beznadejny pripad :(((( je to hrozne neprijemne...a nietori ludia si robia z toho srandu beru to ako vadu je to strasne nemozem sa nikomu priznat vedia to mozno len moji rodicia prosim pomozte :(

wandaxc

ja som bola u ortopéda,objednal ma na operáciu obidvoch nôh,tiež pre vbočené prsty na obidvoch nohách,volá sa to haluxy-no po operácii-príšerné bolesti,už by som to nikdy nechcela zažiť,ale všetko prebolí.teraz sa mám fajn,nič ma nebolí,môžem si obuť aj pekné topánočky.poisťovňa mi to všetko preplatila,ale teraz po tých skúsenostiach by som si dala operovať jednu nohu a po zahojení sa,druhú nohu,pretože som nemohla vôbec taká boľavá chodiť,takto by som na tej zdravej odskackala aspoň na wc...ale operáciu doporučujem,skvalitnila mi život.

[zruseny12]

ano,moze,ploche nohy su velmi zle...na chrbticu,chodidla,klby...atd.
ortopedicke vlozky su,ale je ich viac druhov...
tiez mam ten problem,mne pada klenba koli odvapneniu kosti,a strasne ma bolia chodidla,palia,niekedy nemozem stat ani na nohach...
bola som u ortopeda,a tiez mi predpisal ort.vlozky...specialne...
stala,som na takom zrkadle,kde mi zistil ake vlozky potrebujem atd.

kovacsova

ahoj,nevie mi niekto prosim poradit preco ma velmi bolia palce na nohach ? je to taky pocit ako keby vam ich rezali.mam 21 rokov,nenosim topanky na vysokyck opätkoch ,väčšinou len nizske .mamina tvrdi ze potrebujem ortopedicke vlozky ona ma ploche nohy moze to mat nieco spolocne ?

dada20

RNG, nahodou taky mierne vyssi podpatok formuje klembu chodidla, takze lala...nos stekle, mozno sa ti to zlepsi ;-) , alebo skoc ku lekarke, nech ta posle k ortopedovy, on ti predpise tie ortopedicke vlozky do topanok, zo zaciatku su trosku neprijemne, ale zvyknes si na to..inak faj na ploche nohy je behanie po kamienkoch naboso, ked som bola mala pravidelne som prektizovala na chate :p ..ale teraz uz nic podobne nerobim a nohu mam uz dost plochu ... a co as problemov tyka, tak mam jednu znamu, ktorej sa koli plochym noha, krekrizil palec na nohe s vedlajsim prstom, museli jej to operovat a dovtredy to bolo dost bolestive..pokial viem, tak znamej to poistovne preplatila, ale uz bola vazny pripad, tak neviem ako by to bolo u teba

[zruseny12]

lalalalaa,priznavat sa nikomu nemusis,ze mas ploche nohy,ale chapem ta...len nemas aj nejake bolesti?ked chodis?ja mam malo vapnika a meknu mi kosti a tym padom mi poada klenba na nohach...akurat dnes som zhanala SPECIALNE VLOZKY v lekarni do topanok...mna bolia aj klby ked dlho chodim,lekar mi vysvetloval,ze ako chodim tak sa mi kosti tru o seba a preto ma bolia...mozes aj nosit vselijake pomocky na ploche nohy a vobec nie si strateny pripad,lebo mas 18-nast/ja mam 40-dcat/stale som mala nohy v poriadku...chod k ORTOPEDOVI a on ti poradi ake vlozky presne mas nosit...ale zasa koli noham sa netrap...nemusis sa trapit,su aj horsie veci v zivote...len chod k ortopedovi,a netrap sa,kazdy mame nejaky ten problem...vela stastia ti prajem...

RNG

tvar normalnej zdravej nohy vidno dobre na babatkach. Dlhymi rokmy nosenia modnej obuvi(vysoke, spicate uzke) sa hlavne zenam uplne zdeformuju nohy, muzi sa nenechaju modou az natolko terorizovat.
Ja mam tiez ploche a velmi siroke nohy(H+ sirka alebo v USA EEEE) a nijak mi to zatial(62 rokov) nevadilo. Tie reci o probleme s plochymi nohami sa na mna zrejme nevstahuju, lebo som nikdy s tym nemal problemy.
Jediny problem je najst moju velkost(sirku) v obchodoch. To velmi obmedzi vyber. Uz skoro 15 rokov nosim ten isty model, je vyborny na nohy, trvacny, dobre absorbuje soky a vyzera konzervativne-tak ako ja.
(Viem, nie je to dobra rada pre drvivu vacsinu zien, ktore uprednostnuju modu a vzhlad pred zdravim)