voda11: Dá sa čakať že výrobky od rozličných značiek budú chutiť inak, predpokladám že greenways je asi najchutnejší:D Ja mám ten istý prášok ako Agina a chutí to desne..iróniou je, že hneď ako som vypila celý pohár, cítila som sa ako keby sa mi detoxikovalo telo, je to fakt osviežujúce..aj keď to chutí príšerne
Ako vraví jancecka, ešte pol dňa som grgala trávovú chuť..aj keď by som skôr chuť jačmeňa prirovnala k špenátu alebo žihľavovému čaju.
RNG: pokiaľ ide o Dr Bukovského, nič proti, aj ja uznávam zelenú stravu, ale mäso človeku nemožno zakázať, nikdy žiadna potravina nemôže nahradiť mäso. Je to prirodzený potravinový reťazec že človek je mäso..druhá vec je keď je niekto vegetarián, nedajbože vegán kvôli nejakej zložke, ktorú nedokáže prijať, ako keď si to niekto namyslí do hlavy.
-tiež mám radšej tablety, ale roztok je lepší v tom že sa ti vstrebáva už v ústnej dutine.
Našla som pár tipov ako piť mladý jačmeň resp šťavu z neho keď sa nevieme stotožniť s jeho chuťou..:D
-asi najjednoduchšie je to piť v menších dávkach, teda nie celý pohár, ale len šálka, to znamená že aj dávkovanie jačmeňa musí byť menšie (cca tak pol čajovej lyžičky)
-ak vám chuť aj tak vadí, zväčšite koncentráciu vody tak, aby dávka jačmeňa a vody neboli v priamom pomere.
-zriedte si šťavu z mladého jačmeňa s mrkvovou alebo paradajkovou šťavou
-zmenu chuti napraví tiež 5 dcl 100%jablkovej šťavy alebo lístok z mäty