Asi sa vam to bude zdat ako dost decka otazka,ale musim si byt ista..mam 18 rokov a prvy sex som mala v 15-tich..doma som to nepovedala,lebo to bolo velmi skoro..rodicia by ma asi zabili(ale inak mam s rodicmi super bvztah a o takych veciach sa bavime v pohode,len to bnolo vazne skoro)..ale mala som na to svoje dovody a som rada,ze to tak dopadlo :) no a teraz mam 18 a mam uz druheho partnera..este sme spolu sice nesapli,.ale chystame sa a uz ma nebavi sa vzdy natahovat s kondomom(lebo tak to bolo vzdy s tym prvym partnerom)..tak by som chcela tabletky a moja gynekologicka je aj mamina a su dobre kamaratky..tak aby mame nieco nepovedala..chystam sa mame povedat,ze som sa uz vyspala.ale s tymto terajsim praitelom..tamteho nechcem spominat,,a taktiez chcem gynekologicke povedat,ze som prvy sex mala len teraz v 18-tich..nema ako zistit,ze to bolo skor,ze? a este som chcela,ze ked s priatelom chceme ist na testy,ci nejaka pohlavna choroba alebo nieco..kde sa to da zistit?..alebo komu to mam povedat gynekologicke?..dakujem :)
Da sa to zitit????
man s amoja gynekologicka iba opytala ci bol pohlavny styk a pytala sa ma to asi zakazdym ked som tam dosla az kym si nezvykla ze uz s ama pytala...nikdy sa ma nepytala ze kedy.myslim ze to nie je podstatne..jej skor ide oto ze ked ta bude vystreovata bude do teba pchat tie svoije uzasne natsroje ci ti nahodou nepretrhne blanu a aby vedela ze ti neublizila tym nejako ...nemas sa coho bat
Moja mama tiez nic nevravela na to ze si idem dat predpisat Hak a inak ludia a co ked by aj povedala doktorka tvojej mame ze si uz spala s niekym<<< ? A co ak< Pochybujem ze osemnastka pojde udat gynekologicku za to ze vyzradila ze uz nie je panna, a ze lekarske tajomtvo je vonku, pché takato kauza je este trapnejsia ako keby si to matke povedala na rovinu, uzila by si si mozno 5 minut rozhovoru s mamou a bol by pokoj, ako takto stresovat - ,,ze och boze co ked sa to dozvie atd,, - ked nie si na to vyspela aby si to mamuske povedala a chovala sa konecne ako dospela tak ako budes pristupovat k tomu ak pri tom sexe s Hak nahodou nieco unikne;)
Toto je aj moj pripad. Prvy sex som mala v 17, sice to bol "sex"...ale bol :D:D to je jeno... a mamka sa tak isto pozna s mojou gynekologičkou, dokonca chodia spolu nakupovat, a tak. A normalne som mamke povedala, ze by som si rada dala predpisat HAK, a pochopila to. Mam 19, ty 18, myslim, ze tvoja mamka nieje včerajšia, a určite ti na to nič zle nepovie. Dokonca si myslim, ze moze byť rada, ze sa chceš chranit, a a myslis aj na take veci. Takze sa neboj, kludne jej to povedz. Teda sudim to podla toho, ze si napisala, ze maš s mamou dobry vztah. :-)
Ked nechces,aby vedela,ze chces tabletky kvoli sexu,tak jej povedz,ze na upravenie menstruacie,moje kamosky to robili takto.Inac si myslim,ze si dospela,takze ake tajnosti...
Lekarske tajomstvo je vazna vec, lebo ak ona daco vyklopi tvojej mame bez suhlasu a ty ju nasledne nahlasis lekarskej komore tak ako lekar skoncila. Cize si 2x rozmysli ci si pusti hubu na spacir. Kludne k nej chod a pripomen jej ze si neprajes aby sa o tebe bavila s tvojou mamou.
preco myslis,ze je to blbost to lekarske tajomstvo?..a inak ostatnym dakujem
To sa nedá zistiť,určite nie pri bežnom vyšetrení. A lekárka by mala uchovať lekárske tajomstvo. Lenže...ak sú s mamou kamarátky...je to také,no,nedala by som ruku za to do ohňa,že by jej to určite nepovedala.
inac je to poriadna hlupost to lekarske tajomstvo. Podla mna by sa to malo hovorit
test na pohlavne horoby si mozes nechat spravit aj u obvodnej myslim
tvoja gyn. sa nebude pýtať že kedy si mala prvý sex... a tak može ona typovať že si začala mat sex pred pol rokom.. a ona by to nemala povedať tvojej mame .. bo to je lekarske tajomstvo... a ked aj tak pochybuješ tak... navštív iného.. a tabletky si daj je to lepšie.. a nemusíš sa báť neželaného tehotenstva..