po magnetickej rezonancii hlavy mám v závere z vyšetrenia napísané - v pravej max. dutine mukokéla priemeru 11 mm. Zaujímalo by ma, čo je max. dutina a čo sa s mukokélou robí, ako sa lieci. Nevydržím čakať s neistotou čo ma čaká, až do termínu návštevy u lekára.
mukokela
Mnoo..mam 11 rokov a jednu operaciu mukokely....uz sa to nedalo vydrzat a isli sme...poriadne to bolelo...najprv mi pichli injekciu potom vybrali nieco a nakoniec zasili...varovali ma ze ak si to necham moze to prasknut a vytvoria sa dalsie...teraz po roku a pol to mam zasa ale uz na opeeraciu nepojdem..uvidim co sa bude diat...
mukokela moze dostat do seba nakazu a potom je z toho hnisavy abscess, ktory moze preniknut do mozgu. To je extremne nebezpecne.Nastastie dost zriedkave.
Treba ale adresovat povodnu pricinu zapalov, nedoliecenu chronicku nakazu sinusovych(pricelnych) dutin. Odporucam vyplachy koloidnou striebornou vodou(staci len par kvapiek niekolkokrat denne) alebo roztokom GSE(30 kvapiek do 1/2 l vody)
mukokela(mucocele) je utvar podobny cyste, ktory sa vytvori na miestach castych zapalov, kde sa nazhromazdi rozny odpad z okoliteho tkaniva.
Tak ako cysty da sa odcerpat,Prirodzene sa toho telo zbavi enzymatickym cistenim(enzymove doplnky a jod), podobne ako cysty, myomy, hrcky a ine utvary na zhromazdovanie neziaducich latok.
Mukokela ma v sebe hlavne mucus(hlienovite latky)
Takze vynechat zo stravy mliecne vyrobky, ktore zahlienuju by bolo rozumne.
a ona čo akože môže spôsobovať, vie to niekto?
hm, ja mám mukokelu z rtg už dávno zistenú a teda nikto s tým nič nerobí... tak nevim...
dakujem za odpoved, uz som sa bala ze to bude nieco v mozgu, ukludnili ste ma