mukokela

ooou

Mnoo..mam 11 rokov a jednu operaciu mukokely....uz sa to nedalo vydrzat a isli sme...poriadne to bolelo...najprv mi pichli injekciu potom vybrali nieco a nakoniec zasili...varovali ma ze ak si to necham moze to prasknut a vytvoria sa dalsie...teraz po roku a pol to mam zasa ale uz na opeeraciu nepojdem..uvidim co sa bude diat...

RNG

mukokela moze dostat do seba nakazu a potom je z toho hnisavy abscess, ktory moze preniknut do mozgu. To je extremne nebezpecne.Nastastie dost zriedkave.
Treba ale adresovat povodnu pricinu zapalov, nedoliecenu chronicku nakazu sinusovych(pricelnych) dutin. Odporucam vyplachy koloidnou striebornou vodou(staci len par kvapiek niekolkokrat denne) alebo roztokom GSE(30 kvapiek do 1/2 l vody)

RNG

mukokela(mucocele) je utvar podobny cyste, ktory sa vytvori na miestach castych zapalov, kde sa nazhromazdi rozny odpad z okoliteho tkaniva.
Tak ako cysty da sa odcerpat,Prirodzene sa toho telo zbavi enzymatickym cistenim(enzymove doplnky a jod), podobne ako cysty, myomy, hrcky a ine utvary na zhromazdovanie neziaducich latok.
Mukokela ma v sebe hlavne mucus(hlienovite latky)
Takze vynechat zo stravy mliecne vyrobky, ktore zahlienuju by bolo rozumne.

eva 11 sp

Dobrý deň! Bola som na mag. rezonancii , a v správe som mala napísané : max. sínusoch hladinky hypersig. tekutiny , v prevo aj zhrubnutý slizničný relief s naznač. mukkokelou o priemere do 15 mm . Dočítala som sa že sa mukkokela muusí odstrániť . Akým spôsobom? dakujem!

evik

max.(maxillaris) dutina je dutina celustna, mukokela je organ naplneny hlienom. liecbu ti musi vysvetlit lekar, v kazdom pripade sa hlien musi odstranit. drzim palce