vacsi faktor,menej opalenia?

Príspevok v téme: vacsi faktor,menej opalenia?
danuska123

Mam jednu taku otazku.doteraz som pouzivala len betakaroten a slnila som sa bez opalovacieho kremu , pretoze mam pocit ze ked si ho dam neopalim sa vobec.je pravda ze chrani pokozku pred zlymi ziareniami ale potom sa menej opalime?alebo ako to je?ci iba chrani a opalime sa rovnako?lebo mna nejako nechyta toto leto:( a pred UV ziarenieami s neviam akymi sa chranit cem.

minnie mys

danuska123 odpoved na tvoju hore uvedene otazku je jednoznacne NIE...vyssi faktor neznamena ze ta menej opali, ale ze ta dlhsie ochrani pred skodlivinami!!! Toto by si ludia naozaj mali zafixovat do hlav! Nehazarduj so svojim zdravim! Ak to budes so slnenim prehanat (a vobec to nemusis prehanat velmi) tvoja pokozka bude za 20 rokov ako zosuvereny papier, a bacha na rakovinu koze! Nie je to sranda :(...zacina sa VELMI sirit...ale toto vsetko ti uz Kaca povedala, a ja na vsetko co napisala len prikyvujem hlavou...troska ste sa tu rozhadali, ale vlastne ti to naozaj vysvetlila tak ako mala...
A fiora draha, ty si daj sprsku, lebo to co si napisala s tym uchylstvom je dost trapne...Si musis velmi mylit pojmy....nepouzivaj take, co potom nevies na co su, heh!
Takze Danuska...natieraj sa, a pls nie nejakymi srackovymi faktormi typu +8 atd...zober si MINIMALNE 30tku, a opaluj sa ked je slniecko ci aj mracno (aj tak ta opali) ale vyhybyj sa slnku medzi 11-15...
Ja som napriklad kreolka, vyjdem 2x na slnko a uz vyzeram akoby som prisla od mora :-p...a predsa sa stale natieram a nechodim temer ani na slnko v tych hodinach...bojim sa, a to naozaj nemam svetlu pokozku a nezhorim!

kaca

dik adka84, mna zarazilo presne to, co teba a nedalo mi nereagovat hlavne na to...ved preco by sme mali vedome ublizovat pokozke? mas pravdu danuska123, mozno som na teba reagovala trosku neprimerane a zaradila som si ta trosku do inej vekovej skupiny - mladost=pochabost...ale nepaci sa mi, ze si niekto trufa vyhlasit niekoho za ukajajuceho sa na nete, ci fore alebo za uchylaka...na zaklade coho? snazila som sa ti poradit aspon v niecom, aby si na slniecko bez OF urcite nechodila, pretoze mozno si tmavokoza, ale pokozka si vsetko pamata, ver mi

adka84

nema zmysel hadat sa,pravda je ze aj mna zarazilo to ze ides na slnko bez faktoru ale zasa spravne hovoris o betakarotene ja som vcera citala clanok kde pisal nejaky lekar ze opalovacie kremy niektore dokonca skodia pokozke a ze pokozku treba chranit zvnutra a ze na kozu by sme si nemali dat nic co nemozme zjest.Ved pred niekolkymi rokmi nasi dedovia nevedeli co je to opalovaci krem a nebolo ani tolko pripadov rakoviny na druhej strane slnko je teraz ine ako pred niekolkymi rokmi...vyssi faktor ochrani pokozku pred spalenim a taktiez nemusis si ho nanasat kazdu chvilu ako nizsi faktor.Pravda je ze mytov o opalovani je strasne vela a kolko ludi tolko nazorov.Ja som studovala biologiu a chemiu a tam sme sa jasne ucili ze nase telo si vytvara samostatny faktor proti skodlivemu slnec.ziareniu,takze kebyze si na slnku a spotis sa je to ochrana ale nanestastie ked sa supnes do vody latka sa rozpusti a je po ochrane:-)

danuska123

fiora mam ten pocit ze mudrejsi ustupi uz sa nebudeme vyjadrovat.som rada ze su tu aj ludia co aj pomahaju a neodcudzuju niekoho.keby tu napisala baba ze ma 17 a je tehotna kaca by ju asi najprv vykricala ze co sexuje...ved ta 17tka by mala dost uz len z toho ze ostala v druhom stave.ale ved aj taki ludia musia byt no co uz.dakujem ti co vedia aj pomoct a podrzat.v tejto dobe je ich fakt malo.

kaca

ano fiora, uz som maximalne ukojena :D prosim ta...podla seba, sudim teba? a co konstruktivne si napisala ty? ze som uchylna?

fiora

Ja nie som identicka s osobou, ktoru tu napadas, len mi do bilo do oci, tak som si neodpustila sa tu zapojit a uznaj ze si tu len preto aby si sa ukajala, lebo zatial nic konstruktivneho si nenapisala. Danuska, staci ti aj nizsi faktor ako 50, vypocitaj si faktror na zaklade typologie pokozky :-)

kaca

fakt lutujem, ze som na tento prispevok reagovala...coho som sa dockala? bola som vyhlasena za miestnu uchylacku (z akeho titulu mi nikto nevysvetlil). tak dik, baby:D majte sa fajne

danuska123

fiora a mame to tu.ze som sa odhlasila a co?nepotrebujem to kaca ver tomu ze nie:)a kaca nemusis pisat o sebe my to vieme.a nepis tu laskavo o nejakom sa osobnostnom znizeni pretoze to robis sama.