Môj 6-ročný syn má problémy so stolicou.
Pozorujeme to z manželom už 3. mesiac. Syn jednoducho v zápale hry zadržiava stolicu. A potom zistíme, že má špinavé slipy od stolice. Začalo sa to stávať v škôlke keď chodili vonku na dvor.Stalo sa to 2,3-krát a po pár upozorneniach bolo všetko zasa v poriadku.O dva týždne som ho po príchode do škôlky našla vonku na dvore čupieť mimo detí a podľa chôdze mi bolo jasné, že má v gatiach naložené.Doma sme sa o tom zhovárali a syn nám vyrozprával, že v škôlke majú malé záchody len pre dievčatá a veľký je pre chlapcov, ale tam chodia len močiť - tak povedala pani učiteľka.Snažili sme sa mu s manželom vysvetliť, že hociktorý čistý záchod je určený na kakanie aj cikanie, s tým, že sa o tom porozprávame aj s pani učiteľkou.Na druhý deň, ma už pani riaditeľka upozornila, že sa syn pokakal, že vraj v spánku, ale on tvrdí, že to bolo ešte pred spaním vonku na dvore. Takže som hodili o tom reč s pani riaditeľkou, a povedali aký máme problém s rozdelením záchodov v škôlke, s tým že pani riaditeľka povedala, že mu to vysvetlí.
Potom to bolo v poriadku.A teraz už druhý týždeň máme tento problém doma.
Jednoducho syn zadržiava stolicu vonku pri hre i doma a potom to zrejme neudrží a takz. pustí do gatí.
Nevieme čo s tým, či máme navštíviť detského psychológa , alebo ísť na odborné vyšetrenia. Syn po narodení bol operovaný - atresium duodena.
zadržiavanie stolice
No po 1.radsej by sa mal ist vykakat lebo potom boli brusko a za 2.ked ma velku stolicu tak treba jest jogurty!
moj vnuk ma take iste problemi má 6rokov a často má špinavé slipky.Tvrdi že nevedel že mu treba isť na záchod,ale stáva sa to vtedy keď sa zapozera do rozpravky,alebo do hri.
zlozvyk, proste prišiel na to, že sa zadržať dá, ťažko odnaučiť... motivovať jedine....
skus ho nejako naucit , ze zachod je jeho \"kamarat\":D ako hravou formou , tak to myslim.deti sa skor ucia / zvykaju si pomocou nejakej hry ako rozprávania. niecim ho motyvuj napr. nieco dostane ,ked pouzije zachod alebo sa s ním hraj ,ze jeho oblubena hracka chodi na zachod.a ked ani toto nepomoze ,tak by si sa mala poradit s odbornikmi.drzim ti palce aj tvojmu synovi:)