Ahojte, uz neviem co mam robit, s priatelom sa posledne 2 mesiace stale hadame, vzdy ked sme spolu..Strasne sa snazim nehadat, ale on neustale vyvolava hadky kvoli blbostiam..Maju nejake problemy doma aj v praci, ja chapem ze je pod stresom, ale tie vecne hadky ma nebavia..Uz neviem co mam robit :(..Poradte, ako sa nehadat (aj ked ten druhy vyryva)..?
Neustale hadky vo vztahu
Proste povedz mi gater, ako sa da nereagovat na urazky, obvinovanie alebo vynucovanie si nejakej somariny..Zase priklad-boli sme na vylete, zostalo nam este asi pol litra vody a prisli sme k pitnemu pramenu; on chcel nabrat vodu z pramena do flasky, ale s tym ze najskor nech vypijeme tu zvysnu vodu, napila som sa on sa napil..ale stale tam bolo hadam este cez pol litra..On on jednoducho silou mocou chcel ze nech dopijem tu vodu, nech sa moze nabrat nova..Povedala som mi-milo-ze nechcem nie som smadna a kebyze tolko vody vypije bolo by mi zle.. A zase hadka, lebo on sa nastval, zacal po mne kricat a nastojil aby som to dopila.Ja som odmietla, on sa urazil ze to robim naschval a zacal vyryvat a pohadali sme sa.. A hadam len nedopijem za kazdu cenu pol litra vody a potom sa nepovracam..
Ja viem ze mas pravdu..len je tazke spravat sa tak..Najskor som tak dokazala reagovat, ale teraz som uz nabudena..A niekedy fakt ani nereagujem..som mila a on si tu hadku akoby za kazdu cenu vydupe..Napr. pred par dnami som mala promocie, v rano promocii som si balila veci, chystala sa a tak..Uz sme za chvilu mali ist, vravela som mu hadam zo 3krat nech ide ranajkovat..nie..on ma cas.. a bol na nete..Ja som sa medzitym balila, uz mi chybali asi len 3 veci hodit do tasky, ked uz zrazu chcel ranajkovat..Povedala som mu ze ci pocka 2 minutky, ze len toto tam dam a idem..A som si vedoma ze som mu to povedala milo..A on zacal po mne kricat ze preco nechcem ist jest, ze to robim naschval ze on chce aby sme sa najdli spolu hned teraz..Znovu som mu (milo)povedala ze vydrz-sekunda a idem..A on zacal vyryvat a urazat ma (nemyslim nadavkami, ale proste hlupymi urazlivymi recami)..tak som sa nastvala a zase bola hadka.. Ked je po hadky a on sa ukludni tak mi aj povie, ze prepac..ale co mam z toho ked sa stale vadime ako psi..
A mi to aj ublizuje ked sa takto sprava a kedze to trva uz dlhsie, tak uz mam pocit ze sa mi neda nereagovat na jeho vyryvanie :(((..
Dakujem gater..budem na to mysliet.. Je to ale velmi tazke nevybuchnut,ked ma zacne z niecoho obvinovat alebo on po mne kricat a tak..Napr. dnes sme stali na zastavke kupovali si listky a nezobralo nam korunu..Tak som ju vybrala a podavala som mu ju..Neviem co robil ale z penazenky sa mu vysypali kluce..A ja som stala POL METRA od neho a on ma obvinil ze som do neho drgla a preto mu to spadlo.. A nevybuchnut v takejto situacie bolo pre mna nad ludske sily..
Poviem ti ako sa nehadat. Ked bude provokovat bud kludna a nerozculuj sa. Pekne mu odpovedz ak sa bude domahat odpovede. Hlavne je nezvysit ton ani intenzitu hlasu.. Nad mnohe veci sa mozes povzniest a preskocit ich. Nech su pre teba ako vzduch ktory je niekde v inom meste. Stale bud kludna na to nezabudni. Mozes sa ho opytat preco to robi. Ked bude vidiet ako sa spravas tak sa spamäta. Spravaj sa k nemu s uctou a slusne urcite skor ci neskor prestane.. Potom napis.. j
Prosim poradte..uz som unavena z vecnych hadok..