od rana mi seklo v krku,co mi pomoze lebo ma to strasne boli a hlavu mam len nabok :(((((((((((((((((((((((
Seknutie v krku - nemozem pohnut hlavou
v piatok mi seklo v krku a v Nedelu mam ist hrat futbal do Trencina.Ked otocim do prava neboli.Ked do lava trochu hej.Ale ked ju nahnem do lava boli to jak svina.CO mam robit aby to do zajtrajsieho rana prestalo ?
a co ja mam iba 12 r. a zatra mam dôležite vystupenie v štatnom divadle v košiciach a neviem sa ani pohnut !!!
Dnes rano som vstala s miernou bolestou krku...celu noc som sa budila a nevedela som preco...no cely den v skole som presedela s oborvskymi bolestami a podopretou rokou...teraz sa mi neda ani pohnut hlavou...prosiiim co mam robit?? Mozno by som aj pockala ci to prejde no bojim sa nasledkov. A to mam len 14 rokov..
Mne sa to stalo 2 krát. Proste som sa ráno zobudila a nemohla som vstať, keďže ak nepohneš krkom, nepohneš ani hlavou. Bolo to také zlé, že som odpadávala od toho návalu krutej bolesti. Na neurológii Vám dajú obstrek, infúzku a pravdepodobne aj suchý ohrev. Viacerí tu máte dobrú skúsenosť s teplým ohrevom , ale mne to napríklad ešte zhoršilo. Asi preto že som tam mala aj zápal. V práci máme dosť prievan. Myslím si ale, že hlavná príčina je vo vysedávaní na PC. Ja mám tento druh práce a niekedy ako sadnem ráno o 9 k PC večer od neho vstanem a takto som dopadla. Treba si pýtať od neurológa radu na cvičenie. Cviky sú pre každého individuálne. Každopádne k doktorke chodte, nieje to hanba, ale civilizačný problém.
taktiez sa mesmie krk nasilu otacat. Ma sa drzat v klude a teple.
zdravim vsetkych seknutych v krku :)
dnes som sa zobudil na velku bolest v krku koli ktorej sa mi nedala ani otocit hlava. Takze som ju mal otocenu nadol a dolava... Je dobre ist s tym zaraz na neurologiu ked vas prehliadnu daju vam od bolesti injekciu do zatku(ako mne:-))pripadne vam pichnu infuziu a za 20 min mate krk rozchodeny. Samozrejme som dostal aj recept na tabletky: AFLAMIL a DORSIFLEX 200mg. netreba to podcenovat ze do vecera to prejde samo, od znamich viem ze ta bolest drzi 3-4 dni dokonca moze trvat aj tyzden. Od injekcie a 1 tabletky uz ubehli styri hodiny, mozem otacat hlavou aj ked este zo slabymi bolestami.
Auuu ľudia. Čo mám robyť ráno som sa zobudila na prasknutie v krku. Išla som sa postaviť a nevdela som pohnúť hlavou. Dávam si neplé oblkady zobrala som aj tabletku a nejako nič nezaberá.Od 6 rána mam hlavu na ľavej strane.A mam 15 rokov. :D
myslim, ze to vase seknutie krku (ktore momentalne pochytilo aj mna)je sposobene na 90 % stuhnutim svalu u ludi co maju problemy s krcnou chrbticou. Myslim, ze ked mame v hlavu prilis dlho v 1 polohe, moze sa stat, ze sval ostane krcovito napnuty.
To znamena, ze prvorade je kazdu hodinu robit specialne cviky uvolnujuce krcnu chrbticu. Tieto cviky sa vsak vacsina z nas moze naucit iba na rehabilitacii od samotneho asistenta doktora. V principe sa jedno o to, aby sa sval natahoval (ako keby vas priviazali na skripec a isli mucit) cim sa on zacne uvolnovat.
Priklad:
1. Macaci chrbat,
2. Lahnut si na chrbat, vystret ruky a nohy a simulovat, ako keby vas tahali naraz za ruky aj za nohy (tahajuc ruky smerom od hlavy a nohy opacne), takisto kombinacie - lava ruka prava noha a podobne.
3. lahnut si na chrbat.. obe ruky vystret kolmo na podlahu, ramena na zemy a tahat ruky k plafonu (moze byt aj spolu s hlavou, pre tych co neboli)
je tam vela inych.. odporucam pozriet na nete nieco.
Teple suche obvazy tiez velmi pomahaju.. tak ako aj kupel horuci..
mna dost casto kdesi sekne, no mam stale pri sebe lieky - ALMIRAL 50. po uziti 1 tabletky nastane uvolnenie a ste ok.