moje problemy..

Príspevok v téme: moje problemy..
trashinka

ahojte....mam taky problem...nikdy v zivote mi nebolo horuco...aj ked boli enviem ake horucavy..dennodenne som vypila nieco cez3litre vody....no teraz nechapem...stale mi je otrasne horuco kruit sa mi z toho hlava, dviha mi zaludok...myslela som si ze ma voda bude chladit ale tak akosi to nefunguje vypijem aj 2dve 2,5 flase vody denne+sem tam nieco drobne...a aj tak mi je stale horuco..a nvyse som za posledne 3tyzdne pribrala 8kil..pricom preferujem zdravu stravu a sportujem dennodenne...poradite mi ako sa tych problemov zbavim?

jjjjjj

preco nemozes ist k lekarovi??
naozaj by si si mala ist dat vysetrit stitnu zlazu < hocijake zdravotne problemy sa vyskytuju aj ked si ich predtym nemala... >

RNG

Viac vody vyzaduje viac mineralov.
Problemy s nedostatkom mineralov pri piti vela vody v horucavach su bezne v tropoch, preto tam maju vsade slane pilulky(NaCl, KCl, CaCl, MgCl) na nahradu soli vypotenych a vymytych mocom.
Dokonca sa predava napoj pre sportovcov (napr Gatorade) s pridavkom mineralnych soli, lebo bez nich ked sa dlhsie potia dojde na nich nevolnost.
Na solenie pouzivaj zmes sodnej a draselnej soli(najdes vraj v Bille ako sol so znizenym obsahom sodika, obsahuje 38% KCl), kde citis po dlhom poteni malatnost, daj si do vody 1/4 lyzicky tejto soli a za par minut malatnost odide.

trashinka

ja a tehotna???????
to isto nie ....
lenze ked nepijem vela vodyy tak som totalne vycerpana...nevladzem nic....a kedze aktivne sportujem tak musim?.-(

babuš

Podľa toho, čo píšeš, nie si pribratá, ale zavodnená - príčin to môže mať viacej (o.i. aj tehotenstvo, ale aj problémy s obličkami a pod.).
Aké veľké fľaše vody to denne vypiješ? Ak 2,5 fľaše s obsahom 2 litre plus voda obsiahnutá v potravinách, tak sa nečudujem, že si opuchnutá - aj príliš veľa vody škodí (ani dobré veci netreba preháňať). Ak máš normálny pitný režim a stále puchneš, radšej zabehni za lekárom, aby si predišla vážnejším problémom.