Odsavacky hlienov pre kojencov a male deti.

zuzulik55

Ja som ju pouzivala vzdy,ked mal syncek sopliky,neviem si predstavit,ako by som bez nej malemu vyprazdnila nostek

gastanko2016

odsávanie hlienov je dobré, aby detičkám nezatiekli soplíky na priedušky. Nie je im to síce príjemné, ale pomôže to. Ja vždycky synovi najprv streknem morskú vodu a potom odsajem. Voda tie hlieny rozriedi a lepšie idú von.

dadada

Aj ja mám len dobré skúsenosti. Novorodenci ešte nevedia dýchať ústami, len nosom, takže niekedy sú odsávačky viac než potrebné, nielen na soplíky, ale aj keď napr. vyletí vygrcnuté mliečko aj s kyselinou bábenku cez nos a dráždi nosnú sliznicu. My máme obyčajnú hadičkovú za 20 Sk a neviem si ju vynachváliť.

poliewoocka

Mamka to pouzivala pri mne(18)aj pri sestre(13) a tu sme:) jedine, na co treba mysliet je asi nestrkat hlboko do nosteka.

ventilka

Kym si dcera nevedela vyfukat nos, mali sme super odsavacku co sa nasadzuje na vysavac a neviem si ju vynachvalit. Nikdy som nepocula o skodlivosti odsavania, ale len o skodlivosti neodsatia soplikov, co moze mat vazne nasledky. Kazdopadne sopliky treba co najcastejsie odsavat a je jedno cim.

panča

detom je to neprijemne -ale v podstate im vadi uz to, ze su obmedzovane.Ale urcite je lepsie odsat soplik, ako riskovat zatecenie hlienov nizsie do dychacich ciest. My sme úpouzivali talu odsavacku, ktora sa skladala z nadobky a z viecka isli dve hadicky. Jedna sa vklada dietatku do nosnej dierky, druhou dospelak taha soplik (ustami). Jasne ze ide do tej nadobky :D.