Gyn. vysetrenie "panny"

Príspevok v téme: Gyn. vysetrenie "panny"
lilooo

ahojte,absolvovala som svoje prve vysetrenie u gynekologa. Zobral mi aj vyter z krcku maternice. Vsetky vysetrenia robil cez posvu,aj ked som zdoraznila, ze som este pohlavny styk nemala. Robil to pomocou kliestikou(kt. boli dost velke a aj to dost bolelo), nasledujuci vytok bol taky ruzovkasty.Je mozne, aby mi doktor pretrhol panensku blanu????!!!!!Teda moze prebiehat aj u panny vysetrenie cez posvu, alebo iba vylucne cez konecnik??Zacinam byt z toho dost nervozna :-(

Nam

Nemáš sa absolútne čoho báť... V prvom rade musíš pochopiť, čo to znamená byť pannou - neznamená to mať neporušenú panenskú blanu, znamená to byť sexuálne aktívna. Inak by si kľudne mohla prísť o panenstvo napríklad aj so sedlom od bicykla :D je viacero možností porušenia panenskej blany, ale neznamenajú stratu panenstva! Za druhé - myslím si, že nejaké to "panenstvo" v dnešnej dobe v krajine ako je Slovensko nehrá rolu. Kedysi (aj teraz, ale najmä v rozvojových krajinách) bolo panenstvo veľmi dôležité. Rodina "predala" dcéru chlapovi, ktorého žena nikdy nevidela, ak počas svadobnej noci nekrvácala, automaticky sa bralo, že nie je panna - no veľa žien, aj keď nikdy nemali sex, nekrváca, to je úplne normálne... Žiadny inteligentný chlap nebude riešiť, či si alebo nie si panna, keď si náhodou nekrvácala :D asi som dosť odbočila od tvojej otázky, ale podľa mňa je dôležité, aby si pochopila aj toto... Nie som žiadna extrémna feministka, čo si berie všetky blbosti k srdcu, ale takéto veci ako "panenstvo" či "poctivosť" sú iba pozostatky patriarchie :) ak ťa zaujíma viac, kľudne ťukni na ikonku obálky a napíš mi :)

Wolverine

Ahoj, pokiaľ nemáš žiadne problémy, tak v 13 ešte nemusíš ísť ku gynekológovi. Keďže si menštruáciu ešte len dostala, tak počítaj s tým, že cyklus môžeš mať ešte nepravidelný. Prvé dva roky je to normálne, kým sa to ustáli. Až keby si mala nejaké problémy, napr. silné bolesti, dlhý alebo silný menzes, tak potom choď ku gynekologičke.

Nellah

Ahojte mam 13 a tento rok som dostala prvú menštruáciu.Bojim sa ísť ku gynekológovi...zatiaľ mi mama nič nepovedala že mam ísť alebo nie ale určite kebyže idem chcem lekárku .. neviem síce preco ale čo už prosím poraďte kedy mam ísť k lekárovi a že čo mi bude robiť keď som ešte panna.
Dakujem

Barborai

Načo chceš isť ku gynekologovi, ked ti nič nie je. To si vážne myslíte, že sú tie preventívne prehliadky také dôležite alebo , že sú povinné.

Bol

Ma 15 rokou a rozmislam na tym ze pojdem ku gynekolokovy ale strasne sa bojim moja prva dilema je ci si vybrat lekara a ci lekara po druhe comi tam treba po tretie ako to prebieha pohlavni styk som este nemala po stvrte boli to ci nie a po piate ako sa zbavit stresu a rady a typy prosim nepiste kraviny len pravdu

Paulis

No taakze ...je mi to kus trapne :D, ale kedze mam z toho dost nervy, tak som hladala obrazky ( :D) a zistila som, ze su to pozostatky blany, aj ked to vyzera skor ako blana (aspon podla mna). Tak este raz dakujem za odpovede.

Paulis

Ano, k prieniku doslo. Citala som aj to, ze lekar nevie 100% zistit, ci je zena pohlavne aktivna, alebo nie, pretoze sa neda presne urcit prienik v blane. Ked som si ju pozerala, tak som ju videla, (aj ked vraj tam ostava nieco a niekedy to vyzera ako keby nebola ani poskodena) kedze sa pretrhne uplne az po porode, a pri tom mojom "styku" by sa urcite nepretrhla.
Najvacsi problem je aj, ze riesim ten vek ;).. tak dakujem baby :)

eiva

no takze takto-pri panne sa preferuje vysetrenie cez konecnik, je to sice menej pohodlne ale robi sa to tak
pri zenach ktore mali pohl.styk normalne
samozrejme hymen je rozny (pruznosta taktiez otvory-je to variabilne, niektore maju velky/maly jeden otvor dokonca ich moze byt viac malych a pod.)
samozrejme za taketo veci sa v inych krajinach podava zaloba a to velmi lahko, jediny hacik je v tom, ze to nemas ako dokazat ze si ju mala(ak ti ju prerusil), pripadne sa mohla iba natrhnut
jednoduche riesenie-sama sa pozri ci ju tam mas a je po probleme

kabel

gynekolog dobre vie, ze niektore blany neprasknu, niekto nema blanu dokonca ani vyvinutu a niekto ju ma taku pruznu a s vacsim otvorom, ze sa jednoducho prisposobi aj pri styku
gynekolog sa urcite nebude pytat na trvanie a okolnosti tvojho styku, jedine, ze by bol uchylny