Ahojte,
tento prispevok velmi nesuvisi so zdravim, ak len nevezmem do uvahy moje zdravie, a zdravie mojich blizkych :-p.
Mame steniatko beagla (10 tyzdnovy) a je to nas prvy psik, takze skusenosti moc nemame. Mna by zaujimalo ci to je normalne, ze nas psik VSETKO hryzie a
na vsetko skace. Ono by to bolo docela pochopitelne ze hryzie a skace,
ale robi to velmi drastickym az agresivnym sposobom. Je to velmi neprijemne, ked sa obleciete a on Vam hned skoci na saty a hryzie, trha a taha vsetko, kazdemu hryzie topanky , ponozky, pancuchy.
Ale najhorsie je to hryzenie, a to nie je jemne, ale doslova silne az
agresivne. Mame cele ruky a nohy do krvi doskrabane a dohryzene a nepomaha ani pochvala ani karhanie. Neda s nim ani poriadne pomaznat, lebo akonahle ho zacnem hladit tak hned utoci na ruku a beda ak sa dostane do jeho papule. Minule som trebars cupela, a on pribehol tak, ze mi skocil rovno do tvare...dobre ze mi neodhryzol nos :-/. Aj ked sa s nim a jeho hrackami chcem hrat, tak sa natolko rozkokosi, ze sa ho neda ovladnut. Vtedy sa ho az bojim. Pomaly uz budeme musiet chodit v brnení. Pravidlne mu na to hryzenie do nas hovorim "fuj! Nesmies, nehryzkaj". Alebo buchnem na zem a poviem fuj (podla knizky)...niekde pisu ze ho mam potahat vzadu za kozu, ked robi nieco zle...nie je nanho kricane, ani nanho agresivne nereagujem, len mu razantne hovorime to "fuj" ale nic :(.
Mna by zaujimalo ci to vyrastie, alebo co s tym mame robit. Nic totiz nepomaha. Prosim! Ak mate niekto skusenosti, alebo napady poradte :(. Skusala som najst rozne rady na nete, ale nic moc sa mi nepodarilo najst...aspon nie taketo, co by sa az natolkoto podobalo nasmu...pleeease, psickari :(. Diky moc!
Agresivne (?) steniatko
ahoj..no myslim ze by som ti s tymto problemom mohla pomoct, lebo som pred nedavnom mala problem podobny. tiez sme si kupili steniatko, a prave beagla..ono je to asi crta plemena, lebo nas bol presne taky isty. ked bol maly stale skakal, nepomahalo nic co popisali knihy, stale hryzol, hrabal fakt velke diery v zahrade (my ho mame chvalabohu vonku v zahrade - do bytu ho fakt neodporucam)a asi sto krat sa stalo, ze dohryzol papuce, saty co sa vonku susil, zahradnu hadicui a pod..a aj on ma pri tom velakrat pohryzol ci poskrabal.Kym bol maly narobil naozaj vela skody...Ale potesim ta. Teraz ma dva roky a preslo ho to uplne. Hravy ostal stale- vie skvele aportovat, sem tam nejaku jamu vykope, macky ponahana, ale ovlada vsetky povely, dokonca vie pockat pred miskou so zradlom a zacne papat az ked mu to dovolim. Skratka je teraz skvely, vsetci v ulici ho zboznuju, takze ti jednoznacne radim - nestracaj trpezlivost a snaz sa ho nieco naucit. Mozno mu to pojde az o par mesiacov, ale STOJI TO ZA TO!!!!!!!!
No ked to rychlo nezacnes riesit tak ti psik prerastie cez hlavu, ja mam 3 tyzdnove stena ako moja fenka mala steniatko, tak preto take mladucke mame... A tiez zacina kusat vsetko aj papuce, ale musis mu hovorit FUJ nesmies a dat ma po zaducko samozrejme ne brutalne silno, ale aby sa naucil, nieco podobne ako ked ucis aby necikal dnu.....trpezlivost len to zacni riesit lebo polovnic. havkovia su tvrdohlavci aj ja mam polovnick.psa...