Agresivne (?) steniatko

Príspevok v téme: Agresivne (?) steniatko
minnie mys

Ahojte,
tento prispevok velmi nesuvisi so zdravim, ak len nevezmem do uvahy moje zdravie, a zdravie mojich blizkych :-p.
Mame steniatko beagla (10 tyzdnovy) a je to nas prvy psik, takze skusenosti moc nemame. Mna by zaujimalo ci to je normalne, ze nas psik VSETKO hryzie a
na vsetko skace. Ono by to bolo docela pochopitelne ze hryzie a skace,
ale robi to velmi drastickym az agresivnym sposobom. Je to velmi neprijemne, ked sa obleciete a on Vam hned skoci na saty a hryzie, trha a taha vsetko, kazdemu hryzie topanky , ponozky, pancuchy.
Ale najhorsie je to hryzenie, a to nie je jemne, ale doslova silne az
agresivne. Mame cele ruky a nohy do krvi doskrabane a dohryzene a nepomaha ani pochvala ani karhanie. Neda s nim ani poriadne pomaznat, lebo akonahle ho zacnem hladit tak hned utoci na ruku a beda ak sa dostane do jeho papule. Minule som trebars cupela, a on pribehol tak, ze mi skocil rovno do tvare...dobre ze mi neodhryzol nos :-/. Aj ked sa s nim a jeho hrackami chcem hrat, tak sa natolko rozkokosi, ze sa ho neda ovladnut. Vtedy sa ho az bojim. Pomaly uz budeme musiet chodit v brnení. Pravidlne mu na to hryzenie do nas hovorim "fuj! Nesmies, nehryzkaj". Alebo buchnem na zem a poviem fuj (podla knizky)...niekde pisu ze ho mam potahat vzadu za kozu, ked robi nieco zle...nie je nanho kricane, ani nanho agresivne nereagujem, len mu razantne hovorime to "fuj" ale nic :(.
Mna by zaujimalo ci to vyrastie, alebo co s tym mame robit. Nic totiz nepomaha. Prosim! Ak mate niekto skusenosti, alebo napady poradte :(. Skusala som najst rozne rady na nete, ale nic moc sa mi nepodarilo najst...aspon nie taketo, co by sa az natolkoto podobalo nasmu...pleeease, psickari :(. Diky moc!

TinaM

Samozrejme, ze som nechcela urazit simku, nemyslela som to osobne. Clovek si kupuje psa primarne aby mu sluzil (bud ako spolocnik, strazca, trofej...). A psa musime podla toho aj vychovavat, pretoze on sam vlastne ani nevie, co je dobre a co nie. Co sa od neho ocakava aby robil a naopak, co robit nema. Ak zlyha vychova, tak sa zo psa nestava radost, ale starost. Ale nikdy nie je neskoro zacat vychovavat ;)

jedulka

Děkuji Timce...je to přesně jak říká.Pes nikdy nesmí být víc jak člověk,natož nad DÍTĚ!Zamyslete se nad jejími názory a radami.Sama bych to lépe nenapsala.

simka111

doma máme psika, ktorý sa ako šteniatko choval rovnako, stale si spominam ako ho nam naši kupili ako prekvapko,ked sme boli menši, vyzeral tak zlato, skoro ako plyšova hračka, až kym si nezačal dovoľovať, prvy den sme si mysleli, že je normálne ak šteniatko všetko pukuše, potrha, narobi neporiadok, ale nedalo sa s nim normálne hrať, pretože nam pri chôdzi skakal do nôh,pre neho to bol pohyb, ktorý ho zaujal, ale bolo to bolestive...
snažili sme sa ho učiť povely, ale nič nepomáhalo, a preto to je tak aj doteraz, mame ho vonku na dvore, je mili len vtedy ak robi to čo chce on sam, akonáhle by sme ho chceli učesať, alebo mu nebodaj pozrieť na zuby, neviem ako by to dopadlo, ked žerie, tak sa k nemu nemôžeme približit, lebo zúri, až ma červene oči.
Najhoršie je to očkovanie, ked s nim ideme k veterinarovi, všetko je v poriadku, akonáhle točime na ulicu kde sa nachádza, zatne sa a treba ho ťahať, ked prideme k jeho brane zatne sa už uplne a neda sa z nim pohnut, do ambulancie ho nedotiahneme takže veterinár musi prisť vonku a ked ho naš pes vidi, začne tak zuriť, až mam pocit že prska, hádže zo sebou a aj napriek tomu že ma košik, sa s nim neda normálne zaobchádzať, takže jedinou možnostou je ho uchytiť medzi bránku a rýchlo mu tu injekciu dať, veterinár ma zážitok na dlhe obdobie...
a dať mu dole náhubok to je tiež užasny zážitok
napisala som tu toho veľa,ale aspoň som opisala našeho milujuceho psíka

TinaM

Julka 123, v prvom rade je dobre, ze beriete psa sa "socializovat", zoznamovat sa s inymi psami a pod. To sa vam neskor pozitivne vrati :)
Aj ked je pes v zahrade cely den, dve 15 minutove prechadzky denne nestacia ani nasmu jazvecikovi, nie to este bernardinovi. Ma vela energie (a to je zatial len male stena!) a potrebuje sa jej zbavit. Skuste predlzit prechadzky aspon na 30 minut a ak mate moznost vybehu aj v zahrade, tak ho musite unavit aj tam.
Co sa tyka trhania papuc, moze to mat suvis aj s meniacimi sa zubkami (este vas potesim, ze ked mu vypadaju mliecne zuby/ihlicky, nove zuby uz nebudu take ostre-aj ked bude mat silnejsi zhryz). Ked ma pes ihlicky, casto sa stava, ze majitelovi pri hre sposobi bolest, moze ho aj uhryznut. Jednak su zuby ostre a male stena este nema natolko nacvicene, ako silno moze zahryznut, aby to neprehnalo. Takze toto sa casom iste vyriesi aj same. Treba mu kupit nejaku lopticku, alebo lano, co moze obzuvat cele dni.
Ale! pes nesmie majitelovi ublizovat, ani ho hryzt, ani nanho vrcat a uz vobec nemoze byt agresivne! Musite mu vy urcit hranice. Velmi dobre poznam stav "rozkokosenia" psa, ked je nezastavitelny. Uz som sem raz pisala, co robim ja, niekto mozno nesuhlasi, ale u nas to vzdy zaberie. Zvalim psa na chrbat, bruchom hore, chytim ho pod prednymi labami, alebo inak, aby sa nemohol pohnut a zaroven nemal zubami dosah na moje ruky. Vyhresim ho-razne ale kludne (bud fuj!, alebo nesmies!), pozeram sa mu do oci a necham ho tak, kym sa neprestane mykat a nepodvoli sa. Pozicia, ked je pes na chrbte je prenho velmi neprijemna. Zaroven je to ale vrodeny pud-ked sa stretne s niekym silnejsim,sam si lahne na chrbat a ukaze brucho na znak podriadenia sa.
Nas maly divoch sa po tejto procedure vzdy ukludni. Ked ho pustim, bud si sadne, alebo si mi dokonca lahne k noham. Vtedy ho pochvalim.
Boli tu aj nazory, ze mu tym znizujem sebavedomie, alebo nieco podobne...ale s tym ja nesuhlasim.

jedulka

Julka123,pejsek není hračka.Nauč se od svého muže co dělat,jak si vytvořit autoritu.Protože na prvním místě je tvoje dcerka,pak nějaký pes.Až bude dělat první krůčky,takhle nevychovaný pes,ji nemusí úmyslně ublížit, jen tak se proběhne kolem a máš Lilinku na zemi s rozbitou pusinkou.Myslím si,že pak by se ti to moc nelíbilo.Ale ten psík, za to nemůže,to ty,že jsi jeho výchovu nebrala vážně.Pes který je sám venku se nevyblbne,potřebuje "parťáka".A 15 minut denně je velmi málo.
TinaM na ní se obrať s prosbou aby ti poradila,ona píše a ví,jak na psa.Aby jsi jednou pro dobrotu nedošla na žebrotu....

julka 123

Dobry den,tak Laura -moj bernak je podla mna dost zamestnana si myslim.je cely den na dvore,v dome sa jej moc nepacilo len na noc ju davame dovnutra.
ma svoj rezim ,chodime 2 krat denne na 15 minutove prechádzky-tam sa s nou aj vybeham a ucime sa aportovat,len mi potom to lopticku nechce vratit:)raz do tyzdna zajdeme do mesta medzi ludi kde je ruch aby sa socializovala...zistila som,ze sa uci velmi rada a aj rychlo uz vie sadni,ku mne,lahni dokonca a pred miskou pocka na signal aby mohla jest...ked sa s nou hrame -hroza des.potom je taka divoka ze uz utoci na kazdeho aj na manzela, ale ten s nou narobi taky poriadok ze potom len pozera na nas tými veľkými hnedymi ocami akoby sme jej neviem co spravili:)on ma u nej autoritu, na jej vycvik vsak nema trpezlivost ani cas...na nasu rocnu dcerku este ani raz "nezautocila"takze to som rada... laura sa tak lahko neda unavit....vyberali sme si bernaka preto lebo je velmi priatelsky k detom a lahko sa da vycvicit....teraz je Lily v klude spinka ale vcera ked som sem pisala zurivo mi trhala papucu...viete,jasno,oblacno:)ako pise ella 77777 pevne dufam ze z toho vyrastie.... v kazdom pripade dakujem za odpovede.

jedulka

Julka123,bernský je opravdu velmi přátelský.Neumím si u něho takové jednání ani představit.Ale věřím,tak jednoznačně obrátit na zem na záda a přidusit.Až bude mít 60kg tak s ním jen tak nepraštíš.
Sjuzy233 .. to nebyla zrovna vhodná volba pejska.Dejte ho raději někomu zkušenému.Tihle pejsci,jak se dostanou do rauše, neznají bolesti,nevidí, neslyší.Oni potřebují úplně jinou výchovu, než je standardní a člověka vůdčího typu.
Nevybírejte podle fotky,ale podle toho na co máte.Společenské plemena a nanejvýše labradora.

jedulka

10 měsíční štěně je ještě velmi malé.Na takovéto útoky.Pes potřebuje řád,nebo-li hierarchii.Mladý pes se tomu musí učit.Skus aport ho naučit.U beagla to možná ani nepůjde ale vyzkoušet to můžeš.Když je pes hyperaktivní tak se musí pořádně vybláznit venku.Některé jedince není tak lehké utahat.Aport je k tomu velmi dobrý :-)Postav se na kopec,když mu to tedy půjde,a hoď aport pěkně dolů at běhá i on a pořádně:-)Vyběhaný pes spokojený pes.Kdyby jeho útoky stále pokračovali,to už by byla jiná.Kdo z vás v rodině má autoritu? Ty asi ne, když píšeš, že se ho i občas bojíš.Tak ten kdo má autoritu,a i přesto že bude pes dobře vyběhaný a nedá pokoj,švihnout s ním o zem na záda a trošku ho přidusit. Malilinko, jen ukázat v jeho řeči kdo je tady pánem.Už vidím, jak se tady lidi bouří, co je to za krutosti.No, já takhle nevychovaného psa nikdy neměla až teď.Z útulku jak jinak.Kde skončí i tenhle bíglík,když mu někdo neřekne v čas NE.Zatím jsem u tohoto mého nynějšího pejska nic takového udělat nemusela,protože se mu dost věnuji.

csirkepapri

To moze tak reagovat ak nema vybitu prebytocnu energiu a nezamestnas ho hrami.malo si s nim vonka ledva sa prekdes a uz ho tahas domou.aj po zadku mu mozes dat ked mu povies nesmies a on dalej kuse.to kusanie potrebuje svoje hracky mat vo svojom kutiku.je este stena spoznava okolie.Ak mu davas dostatok proestoru venujes sa mu dost a je agresivnejsi tak neviem odkial si ho priviezla ci tam nemal zlu skusenost alebo si ziada pozornost leno malo sa mu venujes.treba sa k nemu prihovarat pochvalit ked treba a pokarjat a to vsetko prizvukujucim tonom aby vedel kde su jeho hranice a denny ritualovy system aby vefel po ranajlach ife vonka bzdy v ten isty cas sa mu potom vuvinie pavlov reflex a zvykne si co kedy bude nadledobat nude kludny a trena to dpdrzat.Ajna vzdy kusali stenata ale prizvuk mojom vedeli kedy uz dosy a ty mu musis tazantne prizvukom povedat dost a kef nepocuvne udriey aj poxadku.denny system treba dodrzat.