Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

spoluziacka:(

Príspevok v téme: spoluziacka:(
kika123

som druhacka na strednej a uz dlhsiu dobu si vsimam moju spoluziacku ze ju nieco trapi ale neviem co nechce sa o tom rozpravat
je velmi fajn baba dobre sa uci ale ked pride na nejaku situaciu kedy sa jej ma niekto dotknut tak sa stiahne- vraj to nema rada a vsimla som si to uz niekolko krat aj na telesnej ked sme si davali masaze- vzdy dovolila len urcitu malu cast tela a nie dalej
coho to moze byt dosledok? myslite ze to moze byt nejake tyranie?

sisina

prave som si vsimla, ze pises, ze si druhacka na strednej, teda 16-17.Myslim si, ze je to normalne v tvojom veku, jednoducho si trocha hanblivejsia a mozno nie az tak velmi sebavedoma, tak ti taketo veci vadia. To sa casom upravi, neboj sa a hlavu hore!

kika123

nie nie to bolo len tak vymyslene aby to bolo co najviac nenapadne:))
sory ze som vas oklamala vazne som potrebovala vediet nejake tipy ci vas nieco pri tom nieco nenapadne
mam z toho uplne stresy aj ked vojdem do autobusu tak si myslim ze vsetci vedia pritom sa len normalne pozeraju na nastupujuceho:(

sisina

Myslim si, ze to suvisi s vychovou, ale kika123: co si myslela tou poslednou otazkou, aj ked je to citliva tema, ale hadam vies ci ta niekto tyra, alebo tyral, nie?

kika123

ok ospravedlnujem sa vam vsetkym, potrebovala som totizto zistit co z tychto info by ste tipli ze o aky problem ide
ta "spoluziacka" som ja:(
chcela som vediet aka diagnoza vas napadne pri tom ked by ste videli ze nejake dievca ma taketo problemy
prepacte ze som si niektore info pomenila ale potrebovala som vediet a aj okukat teren lebo niekedy mam take myslienky ze vsetci vedia vsetko ked ma stretnu

zaria

kika123, prosim ta prepac, ak sa ti moj nazor nebude pacit, nechcem sa ta nijako dotknut. ale myslim si toto: je to problem predovsetkym tvojej spoluziacky, ba dokonca to mozno ziadny problem nie je, iba nema rada ludi prilis blizko seba. asi sa to netyka ani teba ani dalsich spoluziakov, preto po tom netreba patrat. niekedy totiz ludia vidia problem aj tam, kde nie je, alebo su len jednoducho zvedavi a celkom radi by si o tych druhych, ktori su ini ako oni, mysleli nieco nevsedne. alebo sa o nich nieco interesantne dozvedeli. skratka sa obcas vyraba z komara somar. mozno toto nie je tvoj pripad a naozaj sa snazis pomoct, ale aj na to mas pravo iba vtedy, ak ta o to tvoja spoluziacka poziada. ja osobne by som respektovala jej potreby a zbytocne by som do toho nevrtala.

nooo

nemusi to byt tyranie, mozno ma nejaky telesny"nedostatok"napr.hrubu jazvu alebo napr.akne na chrbte, to dokaze velmi boliet.ake moze to byt aj psych.blok po prekonani fyzickej traumy.

moznoze

poznam jedno dievca, ma psoriazu...a sprava sa tak nejak podobne. Hanbi sa za to, a zakryva to recami, vraj ju nebavi plavanie, .... Vyhyba sa chlapcom, mam pocit , ze sa boji, ze pripadne kamaratstvo by mohlo prerast dalej a to zase nechce kvoli psoriaze....neviem, to ma len teraz napadlo.

vivien

Tiez si nemyslim, ze si treba hned mysliet, ze je tyrana alebo ze je jej nejako ublizovane ci uz fyzicky alebo psychicky. Ale na druhej strane by som to ani nevylucila ako moznost. Aj ked, ako hovoris, poznas ich rodinu, to este nic neznamena - tym chcem povedat, ze niektore rodiny vyzeraju navonok, ze su uplne v pohode, ale v skutocnosti sa v nich moze vselico odohravat, len to pred okolim a znamymi vedia perfektne skryvat a navonok hrat divadlo idealnej rodiny. No dufam , ze v pripade tvojej spoluziacky to tak nie je.
Mozno je to fakt tym , ze ma vacsiu osobnu zonu ako vacsina inych ludi a nerada si ludi k sebe pripusta. Kazdy ma svoju individualnu osobnu zonu niekto vacsiu, niekto mensiu.Ja osobne si tiez ludi k sebe prilis nepripustam a mam radsej vacsi odstup.
Tak neviem, skus sa s nou este porozpravat.