V po slednych dvoch tyzdnoch mi robi caste problemy tras ruk nielen jemny ale dost to aj vidno, obcas len jednej ruke a to ked zdviham nejaky predmet ale drzim v ruke pero. Deje sa to tak 5 krat za den mozno aj viac krat. Nechcem panikarit ale moze to byt nervozita alebo mozno nieco ine? poradte..dakujem
Trasenie ruk
Ahojte,mam 14 rokov a tiez sa mi trasu ruky.,vzdy,neviem z coho to je,mam aj vysoky tlak...10.2 idem k neurologovi a obavam sa ze by to mohla byt aj parkinsonova choroba :(
Daj si vyšetriť štítnu žľazu, či ti neprodukuje veľa hormónov. Ja som to mal tiež Rok som bral lieky na zníženie činnosti š. žľazy a je to OK.
sval potrebuje kvalitne bielkoviny,s mesa hlavne
Zdravim. Mne sa tiez trasu ruky. Jednak pri vypeti - strese. Co ma vsak ale trapi viac, ruky sa mi trasu, ked som vysileny. Po manualnej praci. Alebo hned po rane ked sa zobudim. B12 primam z mesa a mliecnych vyrobkov. Ale asi takato forma nestaci... pripadam si ako keby som mal malo energie. Vdaka za radu.
cloviecik, to som si aj ja myslel, ale neni to tak. mojmu otcovi sa trasu, aj mne - tak to je dedicne, neni pravda!
vitaminy chybaju, papam uz pol roka zdravo (nie uolne) par doplnkov vyzivy(vitaminy a tak) a ruky sa mi netrasu, ale tak moze to byt aj stresom a tak, ale tak kazdy sme iny.. mozno to mas fakt dedicne, ale vyskusaj prijimat Bcka a horcik co to povie, mozno sa ti nebudu triast, alebo travenie do poriadku..
Nedostatok vitaminu B-12 sposobuje trasenie ruk.Dost casto to misdiagnozuju ako Parkinsonovu chorobu.
.....
B 12 sa prakticky neabsorbuje cez zaludok, ale cast sa vytvara probiotikami v crevach.
Ucinne sa da dodat alebo injekcne alebo liposomicky vo forme B12 pod jazyk(sublingual B-12). Plny ucinok B-12 sa ukaze az ked sa ho ulozi v peceni dostatok(loading)
mila lesinka. Mna trapi rovnaky problem. ale u nas je to dedicne...
moze to byt nervozita,stress,ale aj nejaky zdr.problem....