Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ťažkosti s dýchaním

Príspevok v téme: Ťažkosti s dýchaním
monika99

Mám 28 rokov a už rok trpím ťažkosťami s dýchaním , ktoré prichádzajú z času načas, potom dva - tri dni nič necítim a potom to znovu začne. Zväčša cítim tlak na hrudníku a ako by pálenie záhy v okolí srdca. Absolvovala som vyšetrenia u kardiológa, na plúcnom, spirometer, endoskopické vyšetrenia , krvné vyšetrenia a všetky som mala negatívné. Teraz lekár ma odporučil k psychiatrovi, vraj to môže byť psychického pôvodu. Prosím o radu, či má niekto s tým skúsenosti.

mam56

Ja keď som bol na rontgen pľúc, tak potom som zažil čosi divné. Dr. sa na to pozrel a ja na neho, no, ako pán Dr., nemôžem fajčiť, že??? A on mi hovorí: no, ani nech vás vo sne nenapadne, aby ste prestal fajčiť, lebo vám opadajú pľúca a pôjdete hore fujarou.

riso 007

podla vsetkeho sa jedna o astmu ma to vzdy spojenie palenie zahy pocit plnosti nafuknutosti treba sa stym naucit zit vzdy to tak ci tak prejde pocit dusenia treba sa len sustredit a nepanikarit nejaky rusky vedec sa tomuto venoval butejkova metoda nejdite si na internete teraz by som povedal ze sa nenormalne zvysuje pocet chorych na astmu na veku nezalezi astmu dokaze odhalit len odbornik je to len o rozhovore z lekarom spirometrija je prd platna nakolko 80 percent aj tak spravnu hodnotu nenafuka si myslim

Katia85

Ahoj poznam tieto tvoje tazkosti. Presne ako píšeš aj ja mam sem tam problem dobre sa nadýchnut, niekedy sa musim uplne sustredit na nadych a potom sa mi ulbec možne. Tiez som robila vysetrenia lebo som v detstve mala šelest a tak som si myslela, že sa mi to mohlo vratit, ale nie ... vsetko je ok a tiez mi doktor povedal, ze to moze byt psychickeho pôvodu ale viac som to neriesila, sem tam sa mi to objavi ked pozeram tv. Ale nie je to az take caste. Teraz sa to iste objavuje aj mojej dcére (10). Rovnako ako ja a ty a po chvíli jej to prejde. Neviem síce poradit čo s tým ale nie si sama. Asi potrebujeme viac kludu aj ked v dnesnom stresovom svete neviem či je to vôbec možné.

Tristan

Jerro, ten istý problém mám aj ja. Niekedy sa mi podarí plnohodnotne nadýchnuť, no inokedy mám pocit, že mi "nestačí" nadýchnutý vzduch. Mám 15 rokov, hrám futbal a snažím sa dosiahnuť profesionálnu úroveň (bol som v Anglicku, Maďarsku, ...) ale začínam sa trocha báť, že s takýmto problemom to nebude možné. Nedávno som bol na komplexnom športovom vyšetrení, nič mi nenašli, ale rozmýšľam, či to nemôže byť alergického pôvodu.

tomas2234

NO PLUCNE AJ SRDCOVE SOM MAL V PORIADKU SKUSIM ESTE CHRBTICU TA MOZE NAROBIT TIEZ VELA PROBLEMOV MOZNO AJ S DYCHANIM

tomas2234

ja mam uza si rok problem s nadychnutim ako neni to take vazne ale problem moze byt hocikde zatial som bol len na srdcovom na plucne som chodievaval kvoli kaslaniu co mi bol zisteny reflux ale s andychnutim som este nebol casto mavam to ze sa musim nadychnut ustami zhlboka lapat po vzduchu nieco s plucami tie som mal zdrave ale uz som nebol vyse roka na plucnom asi zbehnem uz

ptrikone

reagujem hned na prvy koment ano ja mam to iste ale podla mna som psychicky vpohode ale mne sa nieco stalo raz a odvtedy to mam

tomas2222

Noja to uz mam dlhsie ale beriem aj lieky takze tazko povedat mam problem sa nadychnut ktore citim na lavej strane zeby nieco so srdcom skusim zbehnut k lekarkeak to vobec pomoze