Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Neviem s ludmi komunikovat

dotem

ten St. Johns som počul tu aj ja... znižuje emocie a take niečo... čiže znižuje napr. aj strach... čo asi suvisi s našim problemom pri konverzácii

navrhujem

ja mam ten isty problem, ale pred nejakymi 2 rokmi som presedela na chate na azete cele noci.. a aj ked moc kecat neviem, tam to nejak islo. A ked nieco zamrzlo, tak som oslovila inych. sak je to anonymne. Vtedy som sa akosi odviazala a musim povedat, ze sa to premietlo aj do komunikacie verbalnej. Zdalo sa mi, ze som vtipnejsia, viac zhovorciveisia. Takze to doporucujem. Teraz na chat nechodim, som v inej krajine a citim, ze by bolo dobre sa cvicne vratit zase k chatu.

jajka

chce to na sebe vela pracovat...ja som bola tiez taka, treba mat odvahu sa odviazat, uvolnit, niekedy mi to ide a niekedy nie, zavisi od nalady, energie a ludi s ktorymi som. Cim budete zvyknutejsi na ludi tym to pojde lahsie a naopak, cim sa budete viac utahovat tym to pojde tazsie. Takze hladat situacie kde mate moznost komunikovat a nie sa im vyhybat.
A komunikovat cez net a priamo to je nieco uplne ine. Takze si nenahradzajte komunikaciu zoci voci komunikaciou cez net. Tym to nevyriesite. Mozete si s niekym skvele rozumiet cez net a ked sa stretnete to tak vobec byt nemusi.

fred

Myslim,ze to nie je socialna fobia,ale prirodzeny prejav temperamentu,ktory sa v psychologii uz niekolko desiatok rokov oznacuje ako introverzia.Je potom dost tazke byt zaroven introvertom a spolocensky akceptovanym jedincom,ktory sa vie v spolocnosti prirodzene bavit o hocicom a zapajat sa do rozhovoru.Proti prirode a tomu,cim nas obdarovala,je niekedy tazke bojovat.Treba si na sebe vazit aj ine vlastnosti a nesustredit sa len na tu jednu,ktorou je zhovorcivost,aj ked je to z hladiska socialneho zaclenenia dolezita vlastnost.

amyfl

no myslim ze socialna fobia to nie je ale nejaky iny problem a co ludia musia byt aj taki, aj ja som taka, mam len prietela, nejakych par najlepsich kamosov, ale napriklad s nejakou spoluziackou sa neodvazim ani nijaky rozhovor nadviazat a toboz nie ked ich je viac, to som len ticho a pozeram sa ako taka blbana sa citim

rita23

nevies s ludmi komunikovat? Osobna komunikacia robi problem aj mne, lepsie sa mi komunikuje cez internet. To je super. Tak sa dajme ti, co nevieme komunikovat dohromady, a budme priatelmi:-)

majo2906

Ja som bol tiež taký jak Vy...presne taký istý a teraz som pravý opak...zistil som že mi chýbajú chemikálie v mozgu..tj. neuroprenášače ako acetylcholín alebo iné a tak som ich doplnil a teraz som sebavedomí, ukecaný, vtipný a taj dalej...proste z introverta sa stal extrovert.Človek by ani neveril.