fibroademon

Príspevok v téme: fibroademon
fibroadenom

Zhruba pred mesiacom aj pol som si pri sprchovani nahmatala v pravom prsniku malu hrčku. Neváhala som a objednala som sa k svojej ženskej lekárke.Tá mi prsniky palpačne vyšetrila, ale nič nenašla. Keďže sme mali v rodine prípad rakoviny prsníka (babka) na ktorú zomrela, lekárka ma poslala na sonografiu. Nález znel: lož. TU útvar hypoechoidnej solidnej štruktúry veľkosti 6mm. Fibroadenom? S výsledkom som prišla k lekárke, ktorá skonštatovala, že sa nemusím báť, že ide o väzivové tkanivo. Najbližšia kontrola v septembri. Neviem, či jej môžem dôverovať, keďže mi nič podrobnejšie nepovedala..., diagnózu stanovila za konečnú aj napriek otázniku zo sono či ide skutočne o fibroadenóm. Nakoniec od januára do septembra je 8 mesiacov. Môžem naozaj kľudne spávať, alebo mám zájsť za niekym iným? Prosím Vás kto máte podobnú skúsenosť, skúste mi poradiť ďakujem.

badgirl12345

Dobrý deň, chcem sa spýtať, že či pri operačnom výbere fibroadenomu je nutné vysadiť antikoncepciu, keďže ide o malý zákrok. Na anesteziológii mi povedali, že keď ide o malý, tak to nie je potrebné. Ďakujem za odpoveď.

mery55

ja som mala hrčku 1 cm pred 9 rokmi a dala som si to hned vyoperovat z histologie to bol fibroadenom ale už takmer na hranici zhubnosti takže lekár mi povedal že to bolo v hodine 12 nastastie operovattttttt.....moj názor

igraim

ja zajtra nastupujem do nemocnice na operáciu fibroadenómu. Začalo sa to tak, že som bola na bežnom preventívnom mamo a sono vyšetrení prsníkov, a tam mi ho našli. Musela som ísť do ambulancie prsnej žľazy kde ma objednali na punkciu. Po punkcii došiel výsledok , ktorý fibroadenóm potvrdil ( chvalabohu) . Lekár mi nedal žiadnu možnosť rozhodnutia ale rovno povedal že to musí riešiť operačne hoco fibroadenóm nie je veľký. Preto sa čudujem, že niekomu dávajú aj možnosť rozhodnúť sa, resp. mu povedia že si ho nemusí dať vyoperovať. Ale asi aký kraj taký mrav.

RNG

znacna cast zien ma niekedy pocas zivota rozne hrcky v prsiach,ktore mozu byt tukove,cysticky, nineralove krystaly, male tumory a podobne.
Velka vacsina z nich je odstranena samotnym telom, tj telom vyrobenymi enzymami.
Pre istotu by som bral extra jod, aby telo s jeho pomocou vytvorilo extra enzymi, pripadne by som zacal enzymaticke cistenie, tj brat extra rozne enzymi na prazdny zaludok hodinu a pol pred jedlom.
Ak sa jedna o tukovy tumor/hrcku, ta sa spravidla da odstranit branim lecitinu, co aj tak odporucam aspon raz tyzdenne na cistenie ciev.
Toto nema nahradit lekara v ziadnom pripade ani samokontrolu(zeny si sami mozu kontrolovat prsia na hrcky), ale napriek tomu to casto pomoze tieto utvary odstranit skor, nez maju moznost sa zvrhnut na bujnejuce a do rakovin.
Niektore z nich su aj dosledok kolisajucich hladin hormonov, co je dobre upravit skor, nez to sposobi skody v tele

jingles

ja som prišla gynekologičke na ročnú prehliadku a že či som bola už na sone a ja že nie tak ma tam poslala tiež mi našla hrčku a kazala mi prísť o tri a potom šesť mesiacov lenže sa mi to zväčšilo tak že budu zase o par mesiacov abo mi môže vziať vzorku a poslať na rozbor tak mi ju vzala a povedala že to neni nič zhubne tak zase až o rok mám prísť ale tiež mi len ked mi našla tu hrčku vravela že to môže byť tuk abo väzivo ale ked sa to zväčšilo tak ma radšej poslalal na rozbor či je to oki

Denz

fibroadenom- sorry...ty mas riadnu kravu lekarku!!!!
Chod s tym cim skor ......kazdy den je dolezity!!!
Nech ta poslu na onkologicke vysetrenie a spravia ti kompletne vysetrenie!
Je to tvoje zdravie a tej tvojej lekarke...by som taku vrazil......