otoskleroza

LuluLucka

Ahojte som uz 2 tyzdne po operacii. Pred operaciou som sa strasne bala ani som nevedela kde ma budu rezat a v hlave kopec otazok. Mala som pooperacne zaludocne tazkosti. Trvalo to jeden den. Po operacii sa clovek nesmie ten jeden den hybat, teda aspon my sme sa nemohli, co sa tykalo toalety nosili nam nocniky / nie je to nic strasne/ Den po operacii sme zacali pomalicky chodit a rozhybavat sa. Mali sme tocenie hlavy / klasika/ U mna to trvalo presne 3 dni. Ucho som mala obviazane tyzden. Teraz tyzden mam v nom gazu a kvapkam si kvapky. Z ucha vyteka akasi tmavo niekedy svetlo zlta tekutina niekedy s primesou krvi. V uchu ma sem tam zacne strasne pichat, jakeby mi don niekto pichal ihlami. Pytala som sa Dr. ze co je dovodom no neodpovedal mi. Zatial nanho pocujem tak ako som pocula aj pred operaciou :( . Rez mam robeny z predu nad miestom kde sa dava piercing zvany Tragus. Stehy mam aj nadalej. Uz mi DR. nedaval obvazy. Ak ma niekto tazku pracu myslim fyzicky urcite ratat s PN na cca 3-4 tyzdne alebo to riesit dovolenkou.Samozrejme este treba ratat s tym ze aj dost dlho si nebudete moct umyvat vlasy. Z dovodu ze tam nesmie ist voda. Ja to riesim momentalne kadernickym salonom kde si ucho riadne zakryjem a tak mi umyju vlasy, inak sa neda :( Ja chodim po tyzdni dovolenky riadne do prace no nenamaham sa velmi.

mucica

AHOJTE.. mna tiez caka operacia laveho ucha a velmi sa bojim..,ale to piskanie v uchu je stale intenzivnejsie.Operacia ma caka na buduci mesiac,ked sa nic zle neudeje.odpiste mi niekto a nieco co ma upokoji.

jano77

To nikto na Slovensku uz nema tuto chorobu? :-) No to by bolo len dobre. Ale ak vie niekto poradit tak prosim odpiste na moj predosly prispevok.

jano77

Ahojte. Tiez mi doktor odporucil operaciu na otosklerozu. chcem sa Vas opytat ci Vasu otosklerozu tiez sprevadzali neprijemnosti ako mna: Pocujem vlastny tep, rano mam zalahnute v usiach(v poslednej dobe mi zalahne aj pocas dna). Niekedy vecer pri zaspavani ma zobudi strasne zahucanie(jednorazove-trva sekundu). To zahucanie je niekedy vyvolane nejakym velmy tichym zvukom z okolia(nejake puknutie v stene...)Rano ked vstanem, mam minimalny problem s rovnovahou. Bol by som velmi rad keby tieto neprijemnosti po operacii ustupili. ale nejako tazko sa mi v to veri...ale dufam ze sa mylim :-). Dakujem.

cverna

Dobrý deň všetkým,ktorý majú túto vadu.Ja som absolvovala už 2 operácie obidvoch uší a to v roku 2000 v Ružinove a druhú minulý rok na Antolskej u spomínanej dr. Kabátovej a fakt odporúčam,keď sa dá ešte pomôcť,lebo ja som to druhé ucho mala na hrane a p. doktorka to ryskla a chvalabohu to vyšlo a to som ani trochu nerozmýšľala či na operáciu pôjdem alebo nie tak všetkým držím palce

Leila26

Dobry den,tiez ma caka operacia ucha-otoskleroza a chcem sa spytat ci su nejake pooperacne bolesti a ci budem mat ucho nejak zaviazane.Dakujem

katuschka

Stanka neboj sa mam za sebou uz dve tieto operacie a poviem ti ak ti to lekar doporucil nevahaj lebo moze byt neskoro tak ako u mna....drzim palcek Katka

a10506

Mam veľmi dobru skusenosť s operaciou ucha - otoskleroza. Keby som mohla tak odporucim vam pani doktorku Kabatovu v Bratislave na Antolskej 11. Mudr.Kabatová je podľa mňa veľká špecialistka na tieto problemy som nadmieru spokojná. Po operácii počujem a čo je fantastické nemam v uchu a v celej hlave šumenie ktorým som trpela viac ako 5 rokov. Túto operáciu odporučam každému komu ju navrhne Mudr. Kabatova. Jej verím. Mám veľmi dobru skusenosť aj s celým personalom ktorí sa mi venoval po operacii.Ešte raz vďaka.

evik

Neboj, ono ide o chir. upravu strmienka, ktory sklerotizuje, stane sa nepohyblivym a teda neprenasa zvuky.Zavesia ti na nakovku taky piestik, ktory sa dostane do tekutiny vnut. ucha a bude prenasat zvuk. V 96% sa sluch upravi a je po parade :). A to si pis, ze je to dost % na to, aby si sa tam zmestila aj ty! Takze hlavu hore!