HYPO?

Príspevok v téme: HYPO?
kamari

Včera som bola popoludní v meste a odrazu mi prišlo tak čudne zle, až som sa zľakla. Nebol to pocit ako obyčajne pri hypo - triaška, ale začala sa mi fest točiť hlava a rozboleli ma svaly na nohách a rukách. Ani neviem, či je pojem "rozboleli" správny, skôr akoby mi stŕpli a ťažko som nimi hýbala. Tak som sa zľakla, že som svojmu 6-ročnému synovi rýchlo ukázala, ako má zavolať ockovi, keby som náhodou odpadla. Bolo to hypo alebo len nejaká indispozícia z tepla - bolo totiž veľmi dusno. Doma som odmerala glyk. bola 3,6 - čo nie je až tak málo.

tandos

ahojte :-))) ja mam cukrovku I typu uz od roku 1980 zatial bez komplikacii, s hypo mam vela skusenosti, v obdobi tehotenstva som byvala v bezvedomi kazdu druhu noc vtedy este neboli pristupne glukomery a pruzky BM testy som zhanala od sestricky po znamosti ... citala som vsak knihy a z toho co som sama zazila viem ze je to neprijemny pocit hlavne pri tom ked sa ma snazili pomocou sladkej tekutiny priviest k vedomiu a ja som mala pocit ze to vdychnem do seba vtedy je najlepsia aplikacia injekciou, raz sa mi stalo ze som sa z bezvedomia prebrala sama, bolo to dlhe obdobie ale dnes je to inak pravidelne 5 x denne sa picham do prsta a nie je to ziadny problem ked mam hypo mam vzdy nieco v kabelke rachle a pomale sacharidy a da sa to v pohode zvladnut vsetko je len o pravidelnom merani glykemii... pamatam si aj ze ked som mala volakedy iny typ inzulinu byvala som v bezvedomi ale teraz aj ked sa mi znizi hodnota pocas spanku sa normalne preberiem .. neviem ci to ma suvis ale uz som bezvedomie namala par rokov a pritom s HYPO sa stretavam priemerne 1x denne ... mam nepravidelnu zivotospravu vela cinnosti pocas dna ale da sa to vsetko zvladnut bez problemov. Drzim palce ahojte

adriana

Kamari,stále maj pri sebe sladký džús.Ked začneš cítiť hypo-slabosť,potenie,rozmazané videnie-najlepšie zaberie sladká voda.Do 5 minút už vieš normálne fungovať.Keksíky nezaberú tak rýchlo,ako tekutina.

adriana

Kamari,do úplneho bezvedomia som upadla iba raz.To mali deti 8 mesiacov,bola som už aj vyčerpaná fyzicky a psychicky.Vtedy som si asi pichla dva krát tú istú dávku.Vôbec si nepamätám,žiaden signál hypa.Išla som ako stroj,ráno deti prebaliť,mliečko,medzi tým ja inzulín-najesť sa.Prebrala som sa,keď boli na do mnou záchranári,vtedy je to taký hlúpy pocit-bola som dezorientovaná,nevedela som čo sa deje,kde som,kto sú tí ľudia.Chcela som im niečo povedať,jazyk bol zdrevenený.Nepoznám síce pomoc starých rodičov,ale s manželom máme taký zvyk,že mi vždy ráno zavolá,a keď sa neozvem,tak vie,že niečo nie je v poriadku.
Keď mávam hypo,a som pri vedomí,tak sa mi krížia oči,nezrozumitelne mumlem,a vyzerám vraj ako po litri vodky.

kamari

Ďakujem Adriana, máš pravdu, mám nižší tlak - minulý týždeň som bola u lek. a mala som 90/60. A bolo teplo a dusno a ešte mi prišli aj ženské veci... Pitný režim sa snažím dodržiavať - doobeda vypijem 1/2 l čaju + aspoň 3 dcl minerálky, poobede už nemám taký presný prehľad - doma čas letí závratnou rýchlosťou - veď to poznáš. A tú rýchlu klávesu na ocka musím tiež navoliť - neviem, prečo ma to nenapadlo, veď to je najjednoduchšie.

adriana

Kamari,nemáš nízky tlak?Ja mám také stavy,v lete,keď je veľmi dusno,a je to tlak.Ja mám na mobile rýchlu volbu-na manžela.Deti už vedia,ktorú číslicu stlačiť,aby zavolali ockovi,a tiež ich učím,že keď náhodou odpadnem,aby každému povedali,že mám cukrovku.Je to trochu smutné,zaťažovať s tým deti,ale chránim tak ich aj seba.Už od dvoch rokov ich to učím.Kamari,a teraz ma napadlo-pitný režim?pila si?Aj ten tlak s tým súvisí.