Zinnat a tehotenstvo - skúsenosti

Príspevok v téme: Zinnat a tehotenstvo - skúsenosti
ivika

Ahojte. V 36. týždni gravidity mi pre možné podozrenie na infekciu boreliózou predpísali antibiotiká zinnat, 500 mg 2x denne po dobu 20 dní. Samozrejme, mám veľký strach o bábätko, či ho to nemôže nejako poškodiť, hoci mi viacero lekárov povedalo, že nie. Je medzi Vami mamička, ktorá má osobnú skúsenosť? Ďakujem.

ifka

je nebezpecne neuzivat lieky pri tomto ochoreni,lebo bacil moze napadnut plod.neboj sa,nic babatku nebude,ani tebe,kludne vyber lieky:-))ja som pri oboch detoch brala antibiotika v tehotenstve dvakrat a chalani su ok:-))

ttina

Ahoj Ivka,aj ja som užívala v 35.týžni Zinnat a mam zdraveho dnes už 4 ročného syna. Vôbec sa nemusíš báť, ak budeš dodržovať to čo ti lekár predpísal

evka25

Ahoj Ivika. Bola som v 5tt,asi pred 2.týždňami som brala Zinnat 500mg, predpísal mi hodr. na pohotov. pretože som mala chytené priedušky. Potom som šla za svojim gynekológom a ubezpečil ma, že by mali byť neškodné ale že po týchto antibiotikách sa vraj choroba vráti a? som 8tt a vrátila sa, som zase prechladnutá, ale určite nemám chytené priedušky.

25daniela

ahoj, najskor to naozaj neuskodi ale pomoze. Ja som brala v druhom augmentin a zinat v tretom trimestri a asi ma to zachranilo pred predcasnym porodom (s lezanim v nemonici) Ked ma zena v tele zapal, je to jeden z dovodov predcasneho porodu, pretoze ved naco je chorej zene dieta..

ivasliv

Ahoj, neboj sa, neuškodí. Vidíš, že niektoré mamičky brali ATB aj v skorších mesiacoch teh., a brať ich na začiatku je rizikovejšie. Ja som brala pri prvom teh. asi v piatom mes. Rulid a všetko bolo OK. Iva

ela

mojej dcerke, ked sa narodila, zistili v hrdielku a v nosiku nejaku bakteriu (prenasala som 10 dni a mala som zelenu plodovu vodu - dcerka to mala z plodovej vody) a ako 2 dnovemu babetku jej davali 10 dni antibiotika zinnat, tak si myslim, ze ked to neskodi malickemu novorodeniatku, tak by si si nemala robit starosti, ze by to mohlo skodit babetku v brusku.