Pomoc. Mám doma 3.5r dcérku, a som 2mesiace po pôrode chlapčeka. A mám pocit, že som zase tehotná. Po pôrode dcérki som menzes dostala po 6týždni. A teraz som mala len špinenie. Ráno, kým si niečo nedám do úst, je mi špatne. Mal niekto takéto skúsenosti? Stalo sa Vám, že ste otehotneli ihneď po pôrode? Ako ste to prežívali. Prosím poradte. Myslím, že na dalšie dieťa nie som pripravená. Mám 24r. Neplánovali sme ani jedno. Ďakujem za každý príspevok.
som tehotná?
ak neberies hak, tak je tu moznost otehotnenia.. ved prerusovany sex nie je ochrana.. chlap vypusti nieco aj pocas sexu, nie len pri ejakulacii, aj to nieco moze obsahovat spermie...
anka, tak si tehotna???
elvira, nechapem preco si vyletela na moj nazor, ja osobne som jej nekazala brat HAK kedze ja by som ju pocas dojcenia urcite nebrala, su aj ine formy ochrany. Ako spominany kondom,aj ke dpouzije spermicidny krem je urcite mensie riziko, ze otehotnie. A ano,je nezodpovednost, ked ma 2 neplanovane deti a vie, ze po porode sa nemoze spoliehat na to, ze nevie do kedy nemoze zostat tehotna, tak ma pouzivat ochranu, pokial dalsie dieta nechce. A ked ma dve deti, tak tretie by pohroma urcite nebola, nepoznam jej financnu situaciu, mozno horko- tazko zvladne dve. Ale uprimne, ak ty nechces ostat tehotna tak sa chranis a ak by si si z akehokolvek dovodu dieta dovolit nemohla, ci uz financneho,alebo ineho, tak urcite by si pouzila ochranu,ak by si ju nepouzila, tak by to bolo od teba nezodpovedne. Podla mna dieta nie je ziadna pohroma, ked aj je neplanovane (pokial ho necaka mamicka, ktora je este sama dieta). Len tolko k vysvetleniu mojho prispevku. Myslim, zekeby aj zostala tehotna, tak nakoniec by sa z babätka tesila.
To sa mi teda paci .. ked niekto obvinuje ostatnych z nezodpovednosti a pritom odporuca do seba cpat umele hormony v case dojcenia .. no skvele .. (farmaceuticke firmy klamu o relativnej neskodnosti hak!)Aj ked dalsie babo zo zdravotneho hladiska by nebolo uplne vhodne pre cerstvu mamicku, nechapem formulacie typu "Je to nezodpovednost zo strany vas oboch ak neplanujete dalsie babo, vzhladom na to, ze mas uz dve ratolesti by som cakala ze budete davat väcsi pozor" Co je tretie dieta nejaka pohroma? Chapem financne hladisko a tak, ale vzdy sa predsa nejako da ked sa chce a ked sa ludia lubia
anka, my sme to nemysleli v zlom, aby si to tak nechapala. MAs pravdu mne osobne sa to este nestalo. JA neberiem HAK ale ak viem ze nechcem otehotniet tak pouzijem apson kondom, to si mohla urobit aj ty ako docasne riesenie, ale neskoro plakat, dufaj len, ze ti byva zle od hladu- ked sme pri tom, mne rano byva tiez, kym si nieco nedama tehotna nie som. TAkze uvidis co ti povie lekarka. Hlavne vela zdravia detickam, to je radost:-)
Ste zlaté. Dakujem Vám za radu. Vam sa to asi este nestalo. Len pre info. po dcerke som antikoncepciu používala no sme sa sťahovali do iného mesta a minula sa mi. Tak som na mesiac vysadila/hladala som doktora/ a bum ako naschvál, som otehotnela. Zase taká blbá niesom, aby som nič neužívala. A teraz po pôrade sme s manželom boli raz spolu a u doktorky som sa objednávala na antikn. už po pôrode, len mi dala termín az budúci týždeň. Má toho vraj veláááá. Som z toho nanervi takýe dík za povzbudenie.
ja si myslim to co palomino, a anka, ak nechces otehotniet a hlavne po porode ked nemozes nikdy vediet, ci uz mozes alebo nemozes otehotniet, preco nepouzivate aspon kondom ked nic ine? Je to nezodpovednost zo strany vas oboch ak neplanujete dalsie babo, vzhladom na to, ze mas uz dve ratolesti by som cakala ze budete davat väcsi pozor.
Prepac, ale myslim, ze je nacase zacat pouzivat nejaku antikoncepciu.