Zdravim vsetkych, rozhodol som sa, ze sem napisem moje skusenosti s vysunutou platnickou a mozno tym niekomu aj pomozem. V prvom rade ale napisem, ze nedoverujem lekarom a vyhybam sa farmaceutikam, preto som u ziadneho s mojim problemom nebol a teda som nesiel ani na ziadne vysetrenie. Som ten typ, ktory si radsej vsetko prestuduje sam, vlastne aj zdravotnu kartu mam uz 10 rokov este u pediatra. Ak by ste sa ma spytali, ako viem, ze ide o hermiu disku (pravdepodobne L5S1), ked som neabsolvoval MR ani CT, tak vam poviem, ze to jednoducho viem, pocuvam svoje telo a mam toho za ten cas uz dost nastudovane, aj ked som si vedomy, ze to je len zaklad problemu. Ale k veci....mam take zamestnanie, ze stravim 5-6 hodin za stolom a potom idem do skladu dvihat tazke veci, popri tom som hraval aktivne hokej a fitness. Na nejake natahovanie a strecing som kaslal a to sa aj podpisalo pod moj problem. Vsetko zacalo, ked som daval 110-kilovemu kolegovi "rabaka", vtedy som pocitil pichnutie v krizoch, bol to usad, ktory ale po par dnoch stravenych v posteli ustupil, potom som normalne fungoval asi 2 mesiace, az pokym som v sklade pri dvihani tazkych zavazi znova nepocitil bolest v krizoch. Od tohto dna to uz islo so mnou dolu vodou. Pri vyrovnani som citil mensiu bolest vlavo dole v krizoch. Bol som vtedy hlupy, lebo som to neriesil, dalej som hraval hokej, az to preslo do neznesitelnych bolesti vystrelujucich do lavej nohy. Noha bolela cez stehno, lytko az k achilovke a cela trpla, hlavne pri postaveni sa, alebo dlhsej chodzi. Chodil som prehnuty dopredu, krival som a nemohol som prejst viac nez par metrov, nakolko vzdy zacala noha neskutocne boliet. Lave chdidlo som mal tiez cca do polovice strpnute. Najhorsie to bolo v noci, neznesitelna tupa bolest v nohe v kazdej polohe, az som aj ja uz musel niekolkokrat siahnut po liekoch proti bolesti. Bol som na tom velmi zle, schudol som 10 kil, kruhy pod ocami, spal som len 2-3 hodiny, viac sa nedalo, psychika na nule, v podstate som okusil dno a stale som odmietal ist k doktorovi...nejak som sa rozpisal, takze prejdem k zaveru a rieseniu...to, ze som nakoniec nesiel k doktorovi bolo svojim sposobom aj dobre, nakolko som presvedceny, ze by mi nakoniec neurolog doporucil operaciu. Zmena nastala az ked som si nasiel jedneho masera-fyzioterapeuta. Hodinu a pol ma masiroval a natahoval, bankovanie, atd. a po cca 3 dnoch som zacal konecne pocitovat mierne zlepsenie, noha uz bolela menej, zapal ustupoval a vedel som sa uz ako tak aj vyspat, minuly tyzden som sa od neho vratil 2. krat a konecne sa po tych mesiacoch bolesti citim dobre. Nie je to este na 100%, to je jasne, ale bolest nohy sa uplne stratila, trpnutie ziadne, chodim vystrety, nekrivam a v noci spim jak babatko v hocijakej polohe. Takze moja rada je: kaslite na operacie, najdite si kvalitneho odbornika masera-fyzioterapeuta a ten vas da dokopy. Jasne, ze u kazdeho to bude zaberat inak, na niekoho zaberie terapia rychlejsie, na ineho pomalsie, ale ide to. Samozrejme nikoho na nic nenabadam, kazdy ma vlastny rozum, pisem len svoje skusenosti a o tom, co pomohlo mne. Takze hlavu hore a bojovat!