Ahojte môže byť pravda to ak má žena krvnú skupinu napr.A RH negatív a muž A RH pozitív môže to vplývať na dieťa príp. jeho splodenie.Jednoducho keď je jeden negatív a druhý pozitív či je to až také zlé ??????
Je to pravda?
inak, ked si das do googlu vyhladat slovne spojenie "opacny rh faktor" alebo nieco podobne, tak Ti najde dost odkazov, kde si o tom mozes co-to precitat..a dozvediet sa viac...myslim ale, ze na zaklade toho, co som sa doteraz dozvedela, to v dnesnej dobe uz ozaj nie je take velke riziko..aj ked netvrdim, ze je to idealne..
no moja babka mala 0 negatív a dedko 0 pozitív, sledujú, to pokial viem, len pri rozdielnych ak ma zrovna zena ten negativ... ale nastastie bolo vsetko ok a maju spolu 4 dcery, vsetky maju krvnu skupinu po dedkovi...
podla mna to len lekari musia sledovat a keby nahodou nieco, tak zakrocit, ale myslim, ze to bude ok
Ja mám Rh- a manžel Rh+. Prvé tehotenstvo som mala bezproblémové, ale celý čas som bola sledovaná. Tým, že sa mi narodil syn, ktorý má Rh+, tak už je tu problém ďalšieho tehotenstva. Ak by mal Rh-, tak žiadny problém nieje
moji rodicia maju obaja 0 a opacne rh, ale uz neviem, ktory ake..a sme traja surodenci, vsetci zdravi, ja ako som pisala, uz mam tiez dieta, zdrave a planujeme aj dalsie..
Dnes uz to nie je ziaden problem.
Ďakujem za odpovede
ja mam 0- a manzel A+..ked som cakala dcerku, tak mi doktorka kontrolovala vzdy pri odberoch protilatky ci netvorim proti babatku..to by mohol byt potom dost problem..nastastie bolo vsetko ok aj napriek tomu, ze mala zdedila po tatinovi A+, cize mala opacy rh ako ja..no a po porode mi pichli injekciu, uz neviem, ako sa to vola, aby pri dalsich tehotenstvach nebol problem..