tukove hrcky - lipomy

Príspevok v téme: tukove hrcky - lipomy
patulko

Dobry den. Chcel by som poprosit o vyjadrenie a radu. Pred cca. 4 rokmi sa mi spravili hrcky na ruke v oblasti lakta. Dal som si ich na chirurgii vybrat a poslat na histologiu. Nalez bol v poriadku, lipom, tukova usadenina. Po cca. pol roku sa mi spravil dalsi, a dalsi .. teraz po cca. 3,5 roku od vyberu mam 5 hrciek, na rukach a nohach. 1 na ruke ma akosi pobolieva, mam pocit, rozmyslam ci ho dat znovu vybrat .. kolega mi spominal, ze sa docital informaciu (ma rovnaky problem) ze vyber tychto veci zvysuje pravdepodobnost na rakovinu lymfatickych uzlin. Prosiiiim Vas, je to pravda, moze to mat suvis?? Zavisi od toho aj moja volba - vybrat von ci nie ...

Este by som sa rad spytal, znizenim hladiny tukov v krvi (mam dobre vysledky, ale cholesterol mam zvyseny) mozem ovplyvnit tieto hrcky?? Ako na to - prevencia? Prosim, poradte, viem ze tento problem ma velmi vela ludi ..

Dakujem

bobita

dobry den ,chcela by som poprosit o radu.Pred asi piatimi rokmi sa mi urobila vyrazka v oblasti lakta ,ktora sa mi zahojila velmi rychlo no stym ze mi tam ostala hrcka.Asi po 2 rokoch mi hrcka zacala rast a to az tak ze teraz je velkosti asi 2 cm .Neviem ci sa mam znepokojovat alebo nie ,pretoze som navstivila moju dr.ktora mi povedala ze ak ma to neboli neni ziaden problem ,ze az pri zakroku by sa dalo zistit ci je to zhubne alebo nie.Jasne ze mi pripomenula ze najlepsie by bolo odstranit to pretoze je to nieco co v tele nema byt.dakujem za odpoved

lelika

Ja som bola u fizioterapeuta v Nitre,zatial mam o 50% zmenšené lipomy. Chce to ešte jednu návštevu.Dufam,že to potom bude OK.Doporučujem...

patulko

Dakujem za radu, Lecitim si dnes urcite kupim ..

Vie niekto dalsi poradit? Hlavne ohladne toho vyberu hrciek a prevencie prosim?

RNG

Zabudol som spomenut extra jod, ten prispieva k vyrobe enzymov v tele, ktore potom cistia rozne "smetne kose", v tele.

RNG

problem je z jedenia nespravnych tukov, ktore telo vyhadzuje do "smetnych kosov"=lipomy a nedostatku liposomickych enzymov, ktore by ich vedeli spracovat.
Na cistenie tela pomahaju lipazy(tukove enzymi), lecitin(emulzifikator tukov, 2x do tyzdna 1 polievkova lyzica cisteho praskoveho lecitinu), pripadne brat Policosanol(10-40 mg denne), ktory znizuje vytvaranie tukov a cholesterolov v peceni a znizuje triglyceridy a cholesteroly v krvi.