sedimentacia

rudienka

Sedimentácia je vlastne usadzovanie červených krviniek v krvnej plazme. Sedimentácia poukazuje na to ,že telo bojuje , prebieha v nom nejaký zápalový proces.

lului

Sedimentacia je nespecificky marker, zvysena moze byt pri zapale, akejkolvek bakterialnej infekcii..mierne moze byt aj v gravidite.Informuje akurat len o tom, ci prebieha daky chorobny proces v organizme, resp. aj o jeho aktivite..ci je moc zvysena al.nie

lurika

Je to dobre preto,že telo s tym zápalovym ochorením bojuje,ale po odoznení ochorenia,by sa mala aj sedim.dať do normálu.Ak je vysoká napr. mesiac po liečbe,treba hľadať príčinu inde napr.či nejde o alerg.ochorenie ak si chorľavá len v tomto obdobi.

citadela22

No aj ja som bola po 2 mesiacoch znova chorá, a tiež som mala zvýšenú sedimentáciu a že to je dobré, neviem, čo si mám o tom myslieť ...

lurika

Sedimentacia je odrazom hociakeho zapalu v tele,ale ak je v norme to neznamená,že človek je zdravý.Sú choroby,ktoré sa neprejavujú zápalom a v tedy sedim.s tym nemá nič spoločné.

temperka

dik dala som, ale nenasla odpoved na moju otazku:
coho vsetkeho sa tyka hodnota sedimentacie? teda na co vsetko poukazuje ten marker a ake choroby pri zvysenej ci vysokej prichadzaju do uvahy?
- a ak je sedimka v norme/a aj bezne vysetrenie KO-krvny obraz/, znamena to ze clovek je absolutne zdravy a v poriadku, alebo moze byt aj vazne chory a mat dobru sedimentaciu?

efertit

no to by aj mňa zaujímalo, nakoľko som dobrala antibiotiká a následný odber krvi zistil zvýšenú sedimentáciu, ale doktorka povedala, že to je v poriadku ... a po dvoch mesiacoch som bola znova chorá ...