Mate niekto skusenosti s alergiou na slnko? Poznate nejake kremy, lieky, osvedcene typy, ktore proti nej pomahaju? Som uz zufala...
Alergia na slnko
Definitly, Daylong Actinica predstavuju novu fazu ochrany proti slnecnemu ziareniu. Ale nie su bez chemie.
Patentovane chemikalie Tinosorb S a Tinosorb M (vyrobok firmy Ciba, HydroxyPhenylTriazine) maju velku molekulu schopnu blokovat UVA aj UVB. Mnohe krajiny povolili limitovany dovoz tychto chemikalii, nasa FDA zatial preslapuje a robi studie okolo toho.
Mojej mame sa velmi osvedcil Daylong Aktinica, stoji okolo 500,- a k tomu berie nejake tablety zo zralocej chrupavky.Odvtedy nevie, co je alergia na slnko.
vysoky OF nebrani opalovaniu, brani spaleniu...inak k urychleniu opalenia je celkom fajn (oba z lekarne) Betabronz (tablety) a aj opalovacie mlieko s urychlovacom opalenia. Ale to je len mylim OF 8, takze sa treba castejsie matierat
v prvom rade antihistaminika -aspon v obdobi, kym je slnko najsilnejsie. A v druhom rade nechodit prilis na priame lnko (co sa nie vzdy da) -ale treba pouzivat opalovaci krem s vysokym OF. Nam sa osvedcil DAYLONG. odkedy ho dcera pouziva, ani raz nebola vyhadzana a staci ho natierat len raz za den, vydrzi po niekolko hodinovom macani vo vode (ale my sa aj tak radsej pretrieme). a hlavne netreba zabudat, ze vacsina kremov potrebuje 20 minut na to, aby zacali chranit, Cize natieranie na plazi je uz o nicom. Inak daylong je uz aj detsky (OF40), ale uplne staci(OF 25)
No, aj moja dcéra od skorej jari užíva B-karotén, niekedy už aj v zime, ale v lete veru aj jej vyskočí alergia, ale nakoniec vyrážky zmiznú a pokožka ostane opálená, Nuž ale mňa už neľúbi ani slniečko, a keď si dám vysoký faktor, tak ma ani len trochu neopáli! Asi sa spláchnem v záchodovej miske! Obdivujem takých, čo dokážu ležať na tom ostrom slnku! Je teraz veľmi nebezpečné, lebo ozónová diera sa rapídne zväčšuje! Ostane mi asi samoopaľovací krém, ale aj to len na nohy, keď mi trčia zpod sukne, aby nesvietili veľmi hihi.
A ten vit.E v tabletkách?
Maminka ma alergiu na skore slnko,pomaha jej B-karoten.
preventivne vitamin E a dobry krem s vysokym faktorom a dobrymi filtrami.a samozrejme obmedzit slnenie.
Tak ja som alergická na slnko a ide ma poraziť, lebo lekári mi stále hovoria, že mám sedieť pod dáždnikom, alebo ostať doma.Vyskúšala som už ozaj všetko.Postupne sa mi strácali pigmenty, lebo aj napriek tomu všetkému , vybalená rôznymi liekmi , dythiadenom, kakaovým maslom a čo ja viem čím, Panthenolom sprejom, hydrokortizonom, ak tak som sa vyhádzala, teda bola som pekne opálená, večer už len puntíky a na druhý deň som bola biela ako kto ani len na slnku nebol.
Teraz som bez pigmentov a biela ako snehová kráľovná. Keď sa mi niekto posmieva, tak sa usmejem a poviem, nie je umenie v lete sa opáliť, ale ostať biely a nie je to ani zdravé! Nuž tak toľko. Neexistuje liek!
Niekedy som čítala, že sa slneč. alerg. sa treba liečiť v zime, ale lekári ma vysmiali, aby som sa išla liečiť do časopisu, ktorý takýto článok vydal. Tak len toľko!
No ja osobne nemam ale kamoška ma tuto alergiu a kupuje si na to nejaky olejček z oriflame s vytazkami z čajovnika či aloe vera alebo čoho :)..proste taky maly zeleny a celkom si to pochavluje