Môj všeobecný lekár zistil u mňa akútne nízky stav krvných doštičiek (27). Už v minulosti som mal hodnoty nižšie (65-75), ale v decembri napríklad 110. dosť ma to vyľakalo, hoci iné krvné hodnoty sú skoro všetky v norme, významné odcháľky nemám. Vie mi prosím niekto poradiť o čo môže ísť?
Nízka hodnota krvných doštičiek.
Niki, preštuduj si toto : www.zdravie.sk
Ahojte asi uz neaktualna tema :( uz rok mam problem s krvnymi dostickami :( najskor to bolo 40 trombocytov potom 12 :( boli mi robene len krvne vysetrenia vvsetko ok beriem kortikoidy zacinalo sa davkov 60 mg denne teraz berem 10mg kazdy den a mam velke problemy so zaspavanim :( zaspavam az nad ranom som z toho unavena vycerpana amam silnemigreny so zvracanim a ak ajnahodou zaspim tak sa budim na silne busenie srdca, hodnota dosticiek bez liekov sa mi drzi max. Na 12... teraz ich mam 56 vdaka liekom, nepoznate nahradu kortikoidov????????alebo ako sa zbavit neziaducich ucinkov :( mam 23 rokov a som uz z toho zufala :(
Ahoj RNG
Viem že je to stará diskusia. Som však bezmocná už. Môjmu 2rocnemu dieťaťu diagnostikovali ťažkú trombocytopeniu. Absolvoval v priebehu mesiaca 2liecby. Raz imunoglobulinmi, raz kortikoidmi. Vždy mu stúpli trombocyty na 50 000-90 000...a do týždňa opäť v nemocnici s hodnotou 2000. Čítala som tvoje odporúčania na prípravky Samento,GSE, Oreganovy olej,kokos olej...môže to užívať aj dieťa?
A aké dávkovanie? Už fakt neviem ako mu pomôcť ...možno na tých plesniach niečo bude...mám strach a neviem kde čerpať info...ďakujem ❤
Trombocytopenia moze byt nasledok anemie z podvyzivy alebo zleho travenia, moze byt porucha v kostnej dreni poskodenej plesnami, liekmi(heparin,sulfa drogy,chinin)..., virusami a podobne.
Niekedy ich odchytava privela zvacsena/zapalena slezina.
Casto je trombocytopenia sprievodna pri roznych"autoimunnych " chorobach a chorobne znizenej imunite.
.......
Moj nazor na autoimunne, ktory vyplyva z mnozstva novsej literatury na pristup a liecenie(ano, liecenie!) prirodnymi prostriedkami mozes najst v teme :
www.zdravie.sk
.....
Opakujem:Samento, GSE, oreganovy olej, kokosovy olej=na autoimunne a plesne, pripadne aj caj z lapacho(Pau D Arco) a astragalus.
znizeny pocet trombocytov suvisi hlavne so silnou dlhodobou infekciou v tele.citala som,ze mas aj leukocyty zvysene,sedimku,aj kys.mocovu..kyselina je z kazdodenneho prijmu masa.to ostatne svedci tiez o zapale.zrejme si vela nachladeni a infektov prechodil.
Ďakujem za povzbudenie a pomoc. Pa!
musim uz ist , ale rada by som vedela, ako si dopadol na vysetreniach-tak ak budes nieco vediet a budes mat chut, tak sa ukaz. Pa a drzim paste, nech Ti je co najskor lepsie
nemysli na najhorsie. kym naozaj nevies o co ide, nemorduj sa :)
z mnozstva veci to bude jedna jedina, a stres ma vplyv aj na fyzicke zdravie. ukludni sa, nebadaj. ked budes o vsetkom moznom citat, nepomoze to. na katastroficke scenare je casu dost :o))
Urcite to bude v poriadku a Ty ich nezatazis :). Aj ked je to urcite tazke, skus na to tolko nemysliet. Pisal si, ze mas fajn rodinu -tak si naplanujte krasne poobedie, alebo pekny vikend (urcite ti bude vnutorne lepsie)
Len nech týmto nezaťažím svojich blízkych. Majú ma veľmi radi a trpia so mnou. Už, aby som bol fit.