ahojte, je tu kopec tem o chudnuti, ako kazdy doslova narieka "ako schudnut". ja som mala v jan. 60 kg, dnes mam 52 kg. celkom slusne na ten cas, lenze ja som vobec nemala pevnu volu, takze to bolo velakrat len zlyhanie. Teraz si poviete slahnuta, ale co som sa ja nacitala web stranok o zdravi, zivotosprave ale tiez stranky, kt. podporuju anorexiu. A viete co mi to dalo, volu. Naozaj len volu a nie ich jedalnicek. Doslova som sa na seba nasrala, ze kolko bab to uz dokazalo a ja nie. Zacala som asi 5krat do tyzdna po hodnie cvicenia, kt. zahrnalo stepper, orbitrek, zopar brusakov a cviky na zadok. strava je doobeda len ovocie a kooopec roznych bylinkovych cajov, na obed tiez ovocie, alebo zeleninka, ked som prisla domov z prace lahke normalne jedlo. a vecera bol ananas. vlastne kazdy den ananas. hlavne rano a vecer. aj sladke si hodim do ust, viem, ze to spalim cvicenim... a je to.... teraz vravim, je to vse take lahke, len sa nakopnut (nasrat sa) :)) teraz pri mojej vyske 153 cm vyzeram vyborne, ludia, kt. ma uz len 2 tyzdne nevideli, na mna len pozeraju, "ze co ???" skoro cela vyplata ide na oblecenie... neviem sa donakupovat noveho oblecenia, hlavne bluzok.... beriem 4 mesiac hak na akne, uz vidim vysledky, tiez ale kazde 3 tyzdne chodim kozmeticke na cistenie. ako beriem hak, mam krasne pevne nechty, takze si ich nemusim stale strihavat, staram sa o ne... pouzivam capillan vlasovy aktivator - vzdy som nosila kratsie vlasy, teraz chcem dlhe.. zacala som konecne o seba dbat a citim sa ako som sa v zivote este necitila....
schudla som - zmenil sa mi zivot k lepsiemu a krajsiemu
presne toto iste mam aj ja! konecne som sa o seba zacala starat a nechapem ako som sa mohla tolke roky zanedbavat..nakupila som si nove oblecenie a aj ked este nie som na svojej idealnej vahe citim sa dobre a viete co este ponahat? zacat zmenu satnika spodnym pradlo, vsetko stare spodne pradlo som vyhodila a nakupila som si nove pradielko a musim vam povedat ze rano ked sa obliekam hned sa citim viac sexi a sebaisto takze vrelo odporucam!
no a este jeden efekt to ma:
zmizla unava, vycerpanost, pocit napuchnutia
vratila sa mi chut do zivota, doslova som nabita energiou od rana. a napriek tomum ze som na tej turistike (dost narocnej) bola po dlhom case a jedla som len zeleninu a ovocie, zvladla som uplne v pohode :)
pridam sa aj ja:
necele 4 tyzdne dorziavam detoxikacny program, podla knihy: Schudnete jednou pro vzdy, od mgr. a. macingovej
mam 170 cm, na caiatku som vazila takmer 81 kg. teraz mam 76 :))
a pozitivne zmeny vidim aj na pleti a na pokozke celeho tela, je hladsia, nie taka sucha ako predtym.
najtazsie bolo pre mna nacvicit si pitie, pije sa 3-4l tekutin, hlavne vody. uplne som prestala jest maso hov a br, vobec mi nechyba.. zhnusilo sa mi same po vzhliadnuti jednoho kratkeho filmu z jatiek.
doobeda ovocie, jogurt, potom dusena zelenina pripadne ryba, moyno najdem odvahu a chut k hydine :)
pouzivam vela cibule a cesnaku pri vareni, sladim medom, olej pouzivam olivovy. hladna nebyvam vobec, a co si navarim mi velmi chuti.. vsetky jedla mam do pol h hotove.. a dokonca mi odjedaju z taniera aj deti
ako pochutiny slnecnicove semienka, prazena soja, cicer.
program sa ma drzat 50 dni.. zo zaciatku som mala obavy ci to zvladnem.. ale vidim ze NO PROBLEM :)
a obzvlast ked vidim na vahe ale i obleceni.
nejako extra necvicim.. zopar cvikov z kalenetiky, plavaren, sem tam bicykel a cez vikend turistika
no a este dodam mam 47r. :)
Tinusska:)))to je super, ze sa ti podarilo zvitazit nad sebou!Presne toto som prekonala aj ja,avsak ja som nepotrebovala schudnut, ale spevnit a vyformovat, celkovo sa posilnit a citit lepsie.Podarilo sa mi zmenit stravovaci rezim,cvicenim som si dokazala vyformovat postavu.A co je najlepsie-citim sa zdrava,plna energie,skolu zvladam uplne v pohode:)a inak,ananas je vyborny pri redukcnej diete,obsahuje enzymy,ktore nastartuju metabolizmus.Ja zvyknem ranajkovat pecivo nakolko chodim do skoly,ale cez leto to bude prevazne ovocie,ovsene vlocky a jogurty.Obed mam "teply"-polievka alebo nejake ine jedlo.Ako desiatu si davam nejake to ovocie alebo,ak mam velku chut tak sladkost.A co poobede?Salat napr. z cinskej kapusty ci inej zeleniny.To iste aj na veceru alebo, viem, ze by sa nemalo, nejake ovocie na doplnenie sacharidov po cviceni:)
to viem, ze ovocie len doobeda, ale ako to byva, vecer mam brutalnu chut na nejaku sladku-slanu drobnost, s kt. sa ako obycajne napraska... zelenina mi ako nahrada nestaci, tak radsej volim ananas. aj ked ma dost cukru, neviem si ho vynachvalit....
vlastne, ja som touto temou chcela povedat, all ludom, kt. chcu nieco zo sebou urobit k lepsiemu, ze naozaj aj ked to bude zo zaciatku tazke a zlyhate, nevzdavajte sa, ze to nejde a uz to ani nepojde... skuste to, stoji to za vsetku namahu a kvapky potu, kt. z vas kvapkaju na stroj, na kt. cvicite :))
tak ja som schudla zo 61,7 kg na 56,6 kg. ale od 14. apríla, čiže za kratšiu dobu. meriam 164 cm. chcem mať 55 kg. to tvoje stravovanie je myslím v pohode. ja mám raňajky ovocie, obed buď mäso, zemiaky, ryža, alebo niečo z cesta v kombinácii so zeleninovým šalátom. nekombinujem napr. mäso a zemiaky spolu. večere to isté len polovičná porcia. nemohla by som na večeru len zeleninu, alebo ovocie, lebo by som bola slabá. ja športujem viac ako ty a robím aeróbne činnosti. čiže je to namáhavejšie, takže preto si musím dať výdatnejšiu večeru. a inak ovocie sa má jesť len do 12-tej hodiny.
super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!