Strach z manzelstva

Príspevok v téme: Strach z manzelstva
mirage

Ahojte!Uz druhykrat sa mi stalo,ze kvoli tomu ze som tehotna sa "musim" vydavat.Prve manzelstvo stroskotalo na tom ze partner nechcel dieta.Mali sme sa velmi radi nikdy sme sa nehadali ale pre moj strach odstahovat sa a skusit zit s nim sama aj s nasim dietatom sme sa odlucili navzdy a nakoniec sme sa v pokoji aj dali rozviest.Ostali sme dobrymi priatelmi i ked pre svoju pychu som mu nevedela vela veci odpustit a v poslednom rade nedokazala som si priznat chybu,ze na rozvode som mala aj ja svoj podiel viny.Ale to je teraz uz buducnost s ktorou som sa ako tak vyrovnala.Teraz nastal iny problem.Mam druheho partnera a cakame prirastok.Nechcem sa vydavat a mam strach z toho ze sa budem musiet odstahovat k nemu do domu.Mam v tom zmatok.Neviem ci chcem to dieta,ci chcem jeho,ci si ho mam vziat a skusit vsetko co manzelstvo obnasa,alebo z toho opat zbabelo utiect tak ako som to urobila predtym.Trpim 3 roky na panicku poruchu a neviem z coho ta nerozhodnost plynie.Neviem co vlastne chcem a to ma ubija.Ublizujem svojim najblizsim a tym padom i sebe samej,ale ako mam prekonat samu seba.Zda sa mi to strasne tazke.Poradte co robit!?

sii

ahoj ja mam tiez strach z manzelstva ale nie zo zivotom s partnerom. My spolu byvame zijeme vedieme domacnot,(lubime sa chcem z nim stravit zvysok zivota) len na to nemame papier ja mam skor strach s manzelstva (papiera). Kazdy na mna tlaci ze uz kedy sa zoberieme a tak ale ja mam strach radsej to este natiahnem jak sa potom mam rozvadzat (ale uz sme zasnubeny). A tak isto mam strach mat babo, velmi ho chcem ale strach je vacsi. Bojim sa ze nebudem super mama.
Tak aj ty si vsetko zvaz ci toho cloveka lubis ci z nim chces stravit zvysok zivota...

Lenka2583

mirage: Držíme ti palčeky:)
Je super, že máš v partnerovi oporu. Ak sa chce ženiť, určite si ťa vie predstaviť po boku do konca života. A nosíš aj jeho dieťatko, schvaľujem ti rozhodnutie nechať si ho, obaja budete spolu šťastní, ked uvidíte ako vám rastie:)Len netreba zabúdať na prvé dieťatko-tým nechcem povedať, že to robíš, určite nie, len v tom strese a tak sa môže stať, pozor na to. Obe detičky potrebujú rovnakú váhu lásky. Aj tvoj nastávajúci sa má správať k tvojmu prvému dieťatku akoby bolo jeho, inak môže byť neskôr problém.
Teraz naposledy si nepísala, či sa zmenil tvoj vzťah k nemu, či stále nevieš či ho chceš. Zváž to, lebo v manželstve má byť prvoradý manžel. Možno s tým veľa ľudí nesúhlasí, ale v manželstve je manžel aj pred deťmi a naopak z mužovej strany manželka. Neviem ako to bolo predtým, ale možno vám uškodilo aj to, že ste nebývali spolu. Ale to je už ppreč ako vravíš, považujem za veľké plus, že so svojím druhým manželom budete spolu bývať sami s deťmi.
S tými poruchami, ach sú to záchvaty treba naozaj zájsť k psychologovi, ale ak budete mať harmonické manželstvo, tak myslím, že budeš v poriadku aj po psychickej stránke. Predtým si určite zažívala každý deň obrovské napätie a organizmus sa záchvatmi bránil. Teš sa na svadbu a nový život, čo začínaš po boku milovaného človeka, ktorý je tu pre teba v dobrom aj zlom:)

mirage

AHOJTE!Rozhodla som sa dieta si nechat a o mesiac sa budem vydavat.Potom sa k nemu nastahujeme spolu aj s dcerou z prveho manzelstva.Som sice z toho nervozna,ale v partnerovi mam velku oporu a tak mi len uz ostava verit ze sa z toho vsetkeho spamatam a vsetko bude ok.Drzte palce.Pa

milday

A chcem ti este povedat, ze tiez mam panicku poruchu a velmi mi zneprijemnuje zivot, tak si viem aspon zbezne predstavit ako sa citis:)

milday

Draha Mirage, myslim, ze mam podobny problem, len by som este bola rada ak by si blizsie charakterizovala tie zachvaty. Ja sice nemam deti,ale ten strach je podobny alebo rovnaky, vlastne vacsina tych priznakov, ktore si tam popisala sa do istej miery zhoduju.

je

Dieta je nádherný dar, je stelesneným všetkého dobrého, ved ked sa narodí dieta, to je ako keby ste sa Vy znova narodili. A ak ešte dokáže pri Vás stát manžel -priatel a aj to finančne zabezpečit a povzbudit krásnymi slovami, tak je radost žit. No, treba najprv vediet, či ste stretli toho pravého, čo by dokázal aj život obetovať za vás... Neviem, ale ja si myslím, že svadba je nádherná. Byt v svadobných šatách a po boku mat milovaného človeka, ved to je sen každej z nás...
Treba mysliet pozitívne, a hlavne najisť toho pravého.
Ved láska vylieči každú chorobu, hlavne psychickú. Láska vylieči to čo treba...

mirage

Bojim sa najma toho ze zacnem mat tie zachvaty pocas tehotenstva.Uz teraz mam pocit ze sa ludom zacinam vyhybat a zacinaju sa prejavovat podobne ak nie rovnake priznaky ako vtedy ked sa zachvaty zacali.

maruska213

na to je len jedna rada,chod za psychologom alebo ak trpis panickou poruchou tak sa asi aj liecis u psychiatra,tak mu povedz o svojom probleme a pomoze ti