ahojte, mam 29r. a mavam vysoky pulz 95-100/min, obcas ma boli okolo srdca, neviete, cim to je?? A co zvysuje pulz???
Vysoky pulz
jarunka, skus si kupit cesnekova tobolky v lekarni, je to dobre na tlak a aj b-vitamin, resp. b-komplex-ten je dobre najma ked ti skace tlak-nie sice na samotnu upravu tlaku, ale "upokojuje"psychiku, co je dolezite pri tlaku, aby nesiel hore..Priatel to tiez berie..A magnezium v tabletkach..
sasy cauko...neberiem..predpisal mi sice kardiolog CORVITOL-podla potreby, ale vies, ako to je..zacnes brat take lieky a uz ich beries stale...a tak som bola pri druhej lekarke, ta mi nepredpisala nic..ze si mam kupit magnezium-to ja viem aj bez nej, ze je dobre ho pit, aj ked obcas nepomaha...tak sa vyznaj v tych doktoroch...je to tak ako pises ty, a ked chces nejake vysetrenie, tak obvodak ti neda vymenny listok...
jarunka, a ty beries nejake pripravky na tlak.?
hups..sorry za preklepy "pulz"
jarunka..neviem ci ten pils suvisi s tlakom..ja mam odjakziva nizky tlak ale tiez pulz okolo 90-92..A co sa tyka doktorov a tlaku, resp. doktorov a starostlivosti-0bodov, pokial im neumries na stole si im ukradnuty..Uz som to tu raz pisala v jednej teme, 2 take bonusy, ze priatel ma vysoky tlak, namerala mu doktorka 145/95 a namiesto vysetrenia mu povedala, ze to netreba ze je mlady a ako mlady infarkt nedostane, ze to staci riest ked bude mat 40..A druhy bonus, priatel mal problemy s kolenom, tak ze ledva chodil, isiel k obvodnej a ta ho odbila ze nech siel kupi mast ze to ma asi prechladnute..(a kedze funguje uzasna vec-vymenne listky- tak mu odmietla dat vymenny listok na ortopediu, ze to nepoklada za potrebne)..
apapa19...tak tomu nerozumiem, ty mas taky tlak vzdy?? aj bez rozculenia, a oni ti nedali ziadne lieky??? ked uz nie obvodna, tak aspon kardiologicka mohla, ze??? Ale my tu mame tiez takych doktorov...vsetko im je jedno...vzdy su nejake vyhovorky...si mlada, mlady...atd...asi to ide riesit len uplatkami...a ked sa nahodou rozculis, tak ako to mas s tlakom??-ani vtedy nic neberies?? pijes aspon Magnezium???
ten tlak so pohybuje vždy tak
138-140
93-95
nad 115 vždy
ale ja ten tlak necitim,a liečit sa na to? ANi nie,obvodna ma poslala na kardiologiu..srdce v poriadku...a vec vybavena (lekari su .... )
teta mala 65r (mlada) ako zomrela liečila sa,ale lieky nebrala povinne,však načo ked jej nikdy nebolo zle.Dost čudne že? Radšej by som bola keby mi bolo zle...
apapa19...a aky mas ten tlak, akurat pises o pulze, ten tlak mas zvyseny vzdy.. a zvysuje sa ti aj nad tie hodnoty, o ktorych pises?t.j.138/94...co na to lekar??a teta mala kolko rokov, ak sa smiem opytat?? a neliecila sa na tlak??pkny dnik:-))
Každy druhy den si meriam,a večšinou večer (t.j. v klude) a pulz mam vždy nad 115 a tlak tiež,nič sa nemeni.
Jasne že ked su stresy,tlak ide dost hore a je mi až vtedy zle...
Viem že je to zle ked človek neciti že ma vysoky tlak,aj moja teta nikdy nič necitila (mala aj 200) a nič... len raz odpadla a bolo po nej,infarkt..toho sa bojim :(
Vraj u väčšiny ľudí sa ani nepríde na to, prečo je pulz zrýchlený. Asi je to vrodené. Ach tá genetika... Hlavne nefajčiť, nesoliť, nejesť nezdravé veci, atď...:)Inak tu v okolí (zdravie.sk) sa dá nájsť aj zopár odpovedí lekárov na zmienenú tému. Takže...:)