Koľko stojí zistenie krvnej skupiny?

Stano334

Je to hrozné s tým zdravotníctvom. Na takú základnú vec sa nenájdu peniaze? Otras. Niečo som však počul, že krvná skupina sa môže u dieťaťa zmeniť. Čiže do nejakého roku dieťaťa sa mi to zdá neisté. Potom však je veľmi dôležité vedieť krvnú skupinu. Samozrejme, ak budete potrebovať krv tak oni si ju pre aplikovaním otestujú. Ale už je to dobré lebo v prípade akútneho stavu vieme akú skupinu zháňať. Pri najbližšom obnovení OP si ju dám zapísať. Mám preukaz darcu, dúfam že to bude stačiť. Hádam keď som daroval vyše 20 krát tak to bude isté.

miau89

prosím?! za to sa platí? toto je vážne len na Slovensku možné prvýkrát niečo take počujem...každý človek by to mal vedieť stačí sa obvodnej spýtať nech pozrie do karty a nechápem co je na tom za 15-20e keď sa to iba kvapiek na podložené sklicko a sleduje ci krv koaguluje...tu už všetkým hrabe za somariny chcú peniaze, za niečo co by mal byt samozrejmosťou...

artur1311

Naozaj je to tak, kedysi sa krvná skupina do karty dietata nepísala ked som sa pýtal u lekára nenašli zápis a zistit sa dá iba za poplatok ktorý vraj nieje malý cca 20€ a ak si to človek sám nezaplatí alebo je chorý a krv darovat nemôže proste sa ju nemá ako dozvediet.

zvedavec

no prečo? lebo sem chodí asi najviac ludí zo všetkých... :) hmm no díkes snad sa podarí teda... bo som fest zvedavy ehhe

mirka 23

Zvedavec, krv môžeš darovať kedykoľvek, ak si nemal nejaké vážnejšie choroby. Len večer pred odberom nejedz ťažké jedlá a vypi veľa vody, ráno musíš raňajkovať (pečivo s džemom bez masla syrov salamy). Choď s niekym, kto chodí darovať krv, alebo choď aj sám, sú tam všetci milí. Oni sú radi keď majú darcov, všetko ti vysvetlia. Keby si chcel niečo vedieť, tak sa pýtaj. Mimochodom, vôbec to nebolí.

Prečo je táto téma v kategórii sex?

tuk tuk

Teraz je to uz tak,ze krvna skupina sa nezistuje hned po narodeni.Syn to potreboval do skoly,tak som nabehla nasej detskej dr., a nic...Krvnu skupinu nevie.A keby sa nieco stalo,tak ju budu zistovat,aj keby som to mala napisane v preukaze,alebo kdekolvek inde.V minulosti sa to robilo automaticky po narodeni,teraz uz nie.Skoda.