Prečo bolia????

bubina

vcera som sa s mamou o tom bavila,tak sa ma pytala ze ci som nejako necvicila alebo tak.no a zistila som ze som asi pred tyzdnom cvicila posilnovacie cviky na prsia,takze asi to mam aj z toho.
ak mi to po nasledujucej menstruacii neprejde tak zajdem za doktorom a ten mi dufam uz nejako pomoze.
dakujem vam babenky za rady :)

noonaa

ahoj, mala som rovnaky problem,vsetci ma strasili,ze som tehotna...zistilo sa,ze to je zo stresu,ktory ty ani nemusis pocitovat vyrazne, a dokonca ajnamerne pitie kavy moze sposobit tlak v prsiach...ja som mala ukrutne bolesti 2 tyzdne po menstruacii....dr. mi dala kvapky,pila som vela tekutin a dalo sa to doporiadku

male slniecko

holky, idealne je ist na sono prsnikov, aby ste sa zbytocne nestresovali a tam vam vysvetlia aj ako sa robi samovysetrenie.

tinka228

Bubina: ťažko tu teraz opísať samovyšetrenie prsníkov. Skús posurfovať na nete, určite niečo nájdeš aj s obrázkami. Jediné čo ti môžem poradiť (ukázal a poradil mi to lekár) je: polož si prsník na dlaň a jemne ním zatras. Ak sa prsník pekne vlní malo by to byť v pohode. Doktor mi povedal, že pri podozrivých hrčkách sa prsník pri zatrasení deformuje. Ďalším znakom, že nie je niečo v poriadku je bezdôvodné vytekanie tekutiny z bradaviek, príp. vtiahnutie bradaviek dovnútra. Ja by som si tiež nevedela prsia samovyšetriť, keby mi to neukázal onkogynekológ.

bubina

"utekajúce" hrcky na nich nemam, len sa mi zda akoby na urcitych miestach bolo nieco hrubsie,take nepravidelne. ked neviem vôbec ze ked sa samovysetruju prsniky, ci maju byt uplne bez nerovnosti,nejake tie hrbolceky tam maju byt, ci nie? poradte mi prosim

male slniecko

tinka, mikrocysty sa ani nedaju nahmatat, iba boli prsnik. lebo su malicke, trebars iba 1mm. a ten prsnik je taky akoby tuhsi na pocit. teda aspon u mna to tak bolo.

tinka228

Ahojky, dajú sa nahmatať. Cítiš to ako hrčku, ktorá "uteká" pred prstami. Doktor mi to vysvetlil tak, že ak hrčka "uteká" pred prstami tak je to neškodná cysta, niet sa čoho obávať. V prípade, že je hrčka "tuhá", ak ju hmatáš ostáva na mieste, treba neodkladne navštíviť lekára, mohlo by to byť niečo nedobré.

tinka228

Ahojky, mne tiež pri bolesti prsníkov našli cysty (mala som ich dosť v oboch prsníkoch). Nebolo to nič vážne, ale chodila som pravidelne na prehliadky a bolesť mi čiastočne odstránila antikoncepcia. Píšem v minulom čase lebo po pôrode mi všetky cysty zmizli, neostala ani jedna a teda s nimi aj bolesť. Určite zájdi k lekárovi, aby ťa uistil, že to nie je nič vážne.