Ahoj, mám 21 rokov a neposlušné zuby, ktoré nie sú tam kde by mali byť. Chcem si dať urobiť fixný strojček, a rád by som sa spýtal na Vaše dobré či zlé skúsenosti s týmto aparátom a vašimi čelustnými ortopédmi. Ja by som si to chcel dať urobiť konkrétne u MUDr. Rudolfa Brauna, máte s ním niekto nejaké skúsenosti? A ešte by som rád vedel koľko vás to stálo a či sa vám vaše vyrovnané zuby začali po čase vracať do pôvodnej (zkrivenej) polohy.
Fixný strojček, odborník na slovo vzatý
ahojky, chcem sa spytat, ci velmi bolia zuby po nasadeni fixneho storceka???
ta suma sa vie splhat do velkych vysok, ale je to preto, lebo pri kontrolach sa menia gumicky.Cize najskor platis za otlacky a samotny aparat, neskor pri kontrolach (neboj, su cca v 2oj mesacnych intervaloch, my sme platili 200 alebo 400 pri vymene gumiciek). A k tej trvacnosti vyrovnania -zavisi to od tvojho pristupu. Ked ti daju dolu fixny strojcek, dostanes nocny (klasicky vyberaci) a ten treba nosit aspon tak dlho ako bol v ustach ten fifny. Zuby sa totiz posunuli a treba cakat, kym sa doplni kost
tomáš: ja mám 24 rokov. síce zuby nemám krivé, ale mám problém s čelusťou, s kĺbom a so zhryzom. preto mi chcú dať strojček. no včera som u jednej doktorky a mi povedala, že má ten strojček bude stáť 35.000-50.000,-sk. skoro som odpadla. moja kamarátka ho má za 8.000,-Sk, tak idem ja k jej zubárke. dávaj si pozor na ceny, lebo zrejme niektorí sú nenažraní a chcú ísť za naše peniaze na dovolenku.
Ahoj, sice nemam skusenosti s fixnym (ale vyberatelnym strojcekom), mozem ti povedat, ze moje spoluziacky ho nosili a po 2 rokoch mali krasne rovne zuby. Myslim, ze sa to oplati. Akurat mozno ti strojcek bude vadit pri umyvani zubov, budes musiet si zuby dokladnejsie umyvat a tak .. ale podla mna za pekny, rovny usmev sa to oplati :)