Fixný strojček, odborník na slovo vzatý

Príspevok v téme: Fixný strojček, odborník na slovo vzatý
tomáš

Ahoj, mám 21 rokov a neposlušné zuby, ktoré nie sú tam kde by mali byť. Chcem si dať urobiť fixný strojček, a rád by som sa spýtal na Vaše dobré či zlé skúsenosti s týmto aparátom a vašimi čelustnými ortopédmi. Ja by som si to chcel dať urobiť konkrétne u MUDr. Rudolfa Brauna, máte s ním niekto nejaké skúsenosti? A ešte by som rád vedel koľko vás to stálo a či sa vám vaše vyrovnané zuby začali po čase vracať do pôvodnej (zkrivenej) polohy.

neviete

ahojte neviete mi poradit dobreho celustneho ortopeda v poprade?mam uz po 18 takze si to budem hradit sama a preto potrebujem poradit dobreho a nie prilis draheho odbornika,dakujem

ssia

ja mám 16, prekrížený predkus, každý zub inak natočený a ešte 1-ky horné sa prekrývajú:((( ale zas také zlé to až nie je ako to vyznie. ale idú mi tiež trhať dve horné 4-ky, ako vidím, je to bežný postup...už som bola na odtlačkoch - v pohode, v apríli si mám dať trhať tie 4-ky a v máji mi dajú strojček:DDD normálny železný, celkom sa naň teším. ešte ma nikdy neboleli zuby, som na to zvedavá;DDD
a vy ste si ako dlho pred nasadením strojčeka dali thať tie zuby? moc to vidno, ja sa dosť smejem a asi sa kvôli tomu nebudem. znie to hlúpo, ale nechcem byť štrbavá. a moc to bolí? dali vám anestézu? jednu, dve? koľko si mám pýtať? mne už trhali asi 15 zubov, ale to keď sa mi kývali a bez anestézy a dalo sa to prežiť, ale toto? veď budú pevne držať na ďasne, asi mi bude treba anestézu, že? ešte som ju v živote nemala a mám ešte plno otázok:((( viem som hrozná, ale ja som sa aj tých odtlačkov obávalka veľmi a nič to nebolo, ale toto bude určite bolieť a...nepokračuujem:DDD

scuffle

megan, a tak ako sa ti s tym zije? ja si to teraz ani neviem predstavit, snad to stoji za tu namahu. mna uz z toho ide trafim lebo vzdy ked pridem z zubarovi alebo na ortodonciu tak vzdy mi nieco zle povedia co sa mi deje so zubami a mna z toho chytaju uz depky

megan

scuffle, mne sa to zahojilo dost rychlo, nemala som s tym ziadne problemy, len pri jedeni, ked sa mi do tych medzier dostalo jedlo, tak to trochu bolelo najprv. Ten biely povlak zmizne sam, to sa neboj.

andrea777

a dokopy za tu celu dobu som nezaplatila viac ako 5 alebo 6 tisic. ak myslis toho Brauna v Piestanoch, zuby tiez narovna pekne, ale budes platit niekolkonasobne viac.

andrea777

Tomáš, myslis Brauna v Piestanoch? ja som nosila strojcek 2 a pol roka, ta zubarka bola sice trochu neprijemna, ale zby sa mi krasne narovnali, resp medzery zmizli. uz ten strojcek nemam asi 4 alebo 5 rokov a zuby sa mi nepohli, mozno len trosicku ale to ani vidiet nie je. vsimla som si, ze ked mal niekto strojcek len rok alebo rok a pol, zuby sa vacsinou vratili naspat. ja som sa strasne rozculovala preco mi strojcek neda dole ked uz mam davno zuby rovne.. ale vyplatil sa ten cca rok navyse.. :) a k bolesti, podla mna je to uplne v pohode. niekedy to boli celkom dost, ale nikdy nic co by sa dalo vydrzat.. a tie zuby si pomerne rychlo zvyknu. a prinajhorsom vzdy su tu tabletky proti bolesti :)

scuffle

pre zubata:), no mne povedal doktor, ze ked sa vytrhnu 4ky tak sa uvolni miesto aj hore aj dole. vysvetlim to tak, ze zuby mi posunu dozadu a aj trocha naklonia smerom k mandliam,urobi śa to aj s hornou aj dolnou celustou, a zevraj sa tie zuby potom ako keby cvaknu a bude to tak ze predne zuby budu ako keby prikryvat dolne, ako bezny chrup. no ale ze to je narocnejsie, tak preto sa ten strojcek nosi az 3 roky
pre megan, rada by som vedela ze kolko sa tak hoji dasno, mne prvu stvorku vytrhli v pondelok a dnes je stvrtok, dasno ma neboli len mi to vadi, len co ma znepokojuje ze ten priestor ktory tam ostal po koreni je vypleny niecim bielym ako hnis, zmizne to samo? pritom dasno nemam vobe zapalene

Karamelka_M

Ja som mala 4 roky fixný, chvalabohu, zuby mi trhať nemuseli :) Ale bola to otrava, mám pocit, že to zubárka naťahovala. A ešte teraz musím dodatočne nosiť strojček na noc. Ale aspoň, že ten výsledok stojí za to :)

megan

scuffle, aj mne trhali vsetky styri stvorky... a nosim fixny strojcek uz dva roky. Trhali mi ich pred rokom a pol a este stale tam mam medzery. Posuva sa to strasne pomaly. Inak ja uz mam 29 rokov. Na hornych 1kach az trojkach mam priesvitne zamky a na ostatnych zuboch kovove. Chcela som cely priesvitny, ale zubarka mi to nedovolila. Nuz co, da sa to vydrzat aj tak...

zubata

ahojte chcem sa opytat ako je mozne ze strojcek dokaze napravit predkus, ved tam je uz vzrastena kost tak nerozumiem, ja ho mam tiez a chcem ist na strojcek preto vas prosim o odpovede, najlepsie ked pozitivne :)))