Kde sa môžem dočítať, koľko bodov má dostať pacient napr. po odstránení sleziny?
Bodové ohodnotenie pri úraze
Napadli ma dvaja opilci,sposobili úrazy hlavy/silný otras mozgu,zlámali tvárové kosti-operácia/.Priznali vinu a chcú sa mimosúdne dohodnúť/obaja majú podmienku,hrozí im 7-10 rokov vazenia/.
Poradí mi niekto,aké sadzby bežia,aby som mala odškodnenie-nie je isté,že nezostanú trvalé následky.
Mám záujem na dohode pre ochranu mojej rodiny,sú to násilníci a mohli by po čase ublížiť mojim najbližším...
Mal som pracovný úraz. Napadol ma pes a pohryzol ma na hornej časti lýtka. Maródoval som 29 dni. Lekár mi určil bodové hodnotenie takto:
č:245. Uštipnutie cudzokrajným hadom alebo iným jedovatým zvieraťom
podľa priebehu hojenia
20 – 35 bodov.
Vie mi niekto poradiť či je to správne?
Ďakujem.
AHOJKY.
hľadám pomoc. v decembri minulého roku ma zrazilo auto. Mala som kompresívne zlomený stavec. Na PN-ke som bola 7 mesiacov, i na mesačnom liečení. Vyšetrenie dokázalo, že na vine bola šoférka. Potrebujem bodové ohodnotenie, no moja obvodná doktorka, ktorá mi vypisovala PNku je neochotná.
ako mám postupovať??
Dopredu vďaka za všetky odpovede.
tak už to máme všetko vybavené - odvilali sme sa a nakoniec tých bodov je až 230
dobrý rozdiel, nie???
dakujem všetkým účastníkom!!!
jasminka, pisala som ti to uz pred tyzdnom na inej teme, ktoru si zalozila. citovala som legislativu, ale zrejme si to potrebujes overit dvakrat. vela stastia.
:-))))..som rada.
Ifka diky moc moja... ani nevies ako si mi teraz strasne pomohlaa... Este raz diky moc... Speederko8@azet.sk
uz som to nasla.takze mala ti dat 150 bodov.ukaz to lekarke.asi si to nevsimla.
tak ked je tam strata sleziny 150 bodov,tak mas mat tolko bodov.ak ti bol zle obodovany uraz,ihned sa stazuj.je to v tvojom zaujme.mozes si aj tu konkretnu stranu,na ktorej si to nasla vytlacit a ukaz to lekarke,co ti vypisovala papiere.
našla som 2 hodnotenia
roztrhnutie sleziny - to je tých 80 bodov,
ale ak je strata sleziny, tak tam je 150 bodov
mne ide konkretne o stratu sleziny