Nebezpečné dojčenské fľaše z umelej hmoty

jablonka

cca do 40°C mozes v klude pouzivat. teplejsie mu aj tak nedas. len treba zachovat postup - ak pripravujes cajik, najprv ho ochladit, az potom naliat do flase.
do urcitej miery sa mozu uvolnovat skodliviny aj pri nizsej teplote, ale vyrazne menej.
tinka, avent, alebo ina znacka, je to stale to iste. naozaj snad ide o diskreditaciu.

tinka228

Ďakujem jablonka, sklenenú fľašu si určite kúpim (len som zvedavá akú, lebo malý je zvyknutý na cumlík z Aventu a obávam sa, že nastane problém keď mu ponúknem iný). Len ma štve, že prečo to vôbec vyrábajú a predávajú, keď je to také škodlivé. Avent je predsa značka medzi dojčenskými potrebami a keď som sa rozhodovala, ktorú značku budeme používať, dlho som váhala a vidíš aj tak som "prestrelila". A tie škodliviny sa teda vylučujú len pri teple? A nevieš od koľko stupňov? Ide mi totiž o ten Avent hrnček.

jablonka

tinka, kazdopadne si zadovaz sklenenu flasu. ano, skodlive faktory posobia z kazdej strany - z ovzdusia, vody, potravy.... niecomu sa vsak neda vyhnut. ak vsak mozes eliminovat nejaky skodlivy faktor, preco tak neurobit.
a ze deti by umierali jeden po druhom? nie je to celkom tak. pri zohrievani plastov vznikaju latky, ktore su genotoxicke - t. j. karcinogenne alebo mutagenne, a teda ochorenie sa moze prejavit kedykolvek neskor, v akejkolvek forme. nestrasim ta, tych faktorov je ozaj strasne vela, prostredie, zlozenie stravy. deti su omnoho zranitelnejsie, treba sa snazit vyhybat toxickym latkam, ak je to mozne.

tinka228

Ďakujem ti za názor Martin. Takže ide do Tesca vybrať nejakú sklenenú, muža nahováram už od rána. Tiež si myslím, že je to len veľká nafúknutá bublina. Americký vedci už toho vyskúmali ..... A keďže sa hovorí najmä len o tejto jednej značke, myslím si skôr, že ide o úmyselnú diskreditáciu. Veď o čo lepšie sú napr. Chico, Baby nova, Nuk,... A možno, že sú na tom ešte horšie.
Evitka001: tú fľašu máš nejakej značky alebo je neznačková? Alebo je značky DM? Osobne si myslím, že aj keď tam je tá sedmička, nemôže to predsa akútne ohrozovať život. To "bububu" čo teraz urobili je podľa mňa, ako hovorí Martin 242, len prevencia. Veď keby to bolo priame ohrozenie života deti by umierali jedno po druhom. A to že je tu riziko vážneho ochorenia v budúcnosti? Je tu XY ďalších škodlivých vecí, o ktorých možno ani netušíme. Aj ja som matka a pre svoje dieťa chcem to najlepšie a z celého srdca si želám aby bolo celý život zdravé, ale v dnešnom svete? A ak je na výrobkoch číslo 1, 2 alebo 5, kto zaručí, že to tak naozaj aj je? Ak by tá sedmička bola až taká škodlivá, dovolila by sa potom predávať?

Martin_242

Fľašu by som rozhodne používal sklenenú.
Obávať sa ničoho nemusíš, ide len o prevenciu, čo keby náhodou, tie plasty síce my dospelí oblizujeme stále, ale deti by nemuseli.
I keď dnes, ako vravíš, je škodlivé takmer všetko, zdravé prostredie pre dieťa nevytvorí nikto na tejto planéte.
S týmy cumlíkmi to bude ťažšie pri výbere.

tinka228

No to ste ma teda nepotešili. A čo kúzelný hrnček od Aventu. Len teraz som ho kúpila. Keď doň nalejem vychladnutý čajík bolo by to OK? A čo silikónový cumlík od Avent fľaše? Ten je tiež na figu? Na druhej strane rozmýšľam nad tým, že Avent produkty používajú milióny matiek na svete (dokonca aj v jednom zahraničnom seriály kŕmili dieťa z Avent fľaše) a koľko z nich si všimlo diskusiu na túto tému? Dnes škodí všetko. Aj vzduch, ktorý dýchame.
Moje dieťa pilo z Avent fľaše 5 mesiacov, čoho sa mám teda teraz obávať? V tej diskusii (na ktorú som dala link) píšu, že aj MAM cumlíky sú škodlivé. My ako na potvoru dudkáme MAM. Lenže ja mám jeden doma nový, zabalený a tam som v tom trojuholníčku našla č. 1 (niekto vtej diskusii píše, čísla 1, 2, a 5 sú OK). Takže čomu veriť? A prečo teda v EU nik nekoná a nevyhlási to verejne. Veď Avent sa predáva ďalej.

jablonka

v kazdom pripade, nie je dobre pouzivat plastove flase pre dojcata. mlieko alebo caj vo flasi sa musi dietatu zohriat, a pri ohrievani plastu sa uvolnuju toxicke latky do napoja. ci uz je znacka flase taka alebo onaka, nepouzivala by som ju. kup si radsej sklenenu flasu, sklo je inertny material, lepsie sa udrziava a hlavne je netoxicky.

palomino

tinka228 je to pravda, ze avetacke flase obsahuju skodliviny. Zijem v USA a spoluziacka mala na tuto temu na marketingu prezentaciu pred dvomi mesiacmi...Vela veci sa ukazalo ako zlych (aj napriklad isty roztok na sosovky), ja nasich informujem s predstihom. Tu flasu ti odporucam vyhodit do kosa.