www.babetko.sk
Na tejto adrese je rozprúdená strašná diskusia o dojčenských fľašiach. Čo si o tom myslíte? Ja tiež kŕmim malého z Avent fľašky.
Nebezpečné dojčenské fľaše z umelej hmoty
agina, kludne pouzivaj dalej, ale najprv ti odporucam ist na webstranku firmy Avent, kde sa vyjadruju vyrobcovia priamo k tejto veci, treba ist na americku webstranku. Precitaj si originalne vyhadrenie. Ja tu nikoho nebudem o nicom presviedcat, radim len to, o com viem, v USA stiahli aventacke flasky z obchodov a vie sa o skodlivosti materialu pouzivanom v tychto flasiach uz peknych par mesiacov. Poznas roztok na sosovky od Bausch and Lomb? Volala som domov, nech to synovec prestane pouzivat, sposobuje to fungus na oku. O 5 mesiacov neskor to hovorili v slovenskom radiu...tinka228 ja ti priamo z USA pisem, ze to je skodlive, pracujem ako manazerka vo velkej firme, ktora vyraba medicke potreby a ty napises, ze pockas, az ti to povedia v slovenskych mediach? Ako chces, to len hovori o tom, aka si velmi hlupa. Odporucaju sa pouzivat sklene flase, uz su tak robene, ze sa ani nerozbiju, ked spadnu na zem, su z odlahceneho skla...takze ver slovenskym mediam:))))))))) Ja mam pristup k takym studiam, ktore dorazia na Slovensko mozno o rok, dva, ci viac, na nedalekej klinike sa robili testy na tu super vakcinu proti HPV, ktoru vynukuju zenam. Nechci vediet, za akych podmienok sa tieto testy robili a ako dlho to trvalo a ake vysledky sa zamlcali...Nezabudni tu vakcinu nechat pichnut svojej dcere...
A co take plastove varne kanvice??? To nie je skodlive???
Ide o suboj dvoch velkych firiem. My tiez pouzivame AVENT a nadalej budeme.
Ktoré fľaše sú teda bezpečné. Viem že sklenené ale dostať do nich prášok cez úzke hrdlo nie je tak jednoduché.
sorry ta prva veta ma zniet, uz ked som bola mala....
uz ked som bola sme nemali doma nic plastove, cednik,nadoby, riad a pod....moj otec vzdy tvrdil ze kombinacia plast a teplo su skodlive.pouizvajte co najviac prirodnych materialov!!a nespomina sa tam len avent,pise sa ze v takmer vsetkych flaskach to je,avent sa zacal spominat, pretoze ho vela mamiciek pouziva.
Čo to píšeš? Akým jedom? A z čoho jedia tvoje deti? Vyhádzala si všetko z umelej hmoty? A okrem iného, americký vedci toho už vyskúmali, že? A prečo sa spomína najmä značka Avent. Nejde náhodou o diskreditáciu? Ak by to bolo naozaj také vážne, ako to, že nik v EU nekoná? A tisíce matiek o tejto diskusii ani netuší a deti kŕmia spokojne ďalej. Myslíš si, že mne na mojom synovi nezáleží? Záleží a ako. Ale dnes je proste "chorá" doba. Musel by chodiť v sterilnom skafandri, aby bol ochránený od škodlivín.
Tu je odpoveď prvého lekára: Osobne by som to neriesil az do takychto detailov a dieta dalej z takejto flase krmil. Predpokladam, ze to je len nejaka bublina. Nasledok posobenia cudzorodych latok u deti vo forme nejakej choroby takehoto charakteru mi nie je znamy.
A tu je odpoveď druhého lekára: Dobrý deň. S touto informáciou som sa stretol naozaj prvý krát. Pýtal som sa na to aj manželky - pediatričky. Mne sa zdá, že sa jedná trochu o konkurenčný boj. Veď tieto fľašky sú aj na našom trhu už niekoľko rokov a naše normy patria medzi tie najprísnejšie, takže by som sa týchto inforácií veľmi neobával.
Mne to ako odpoveď stačí. Keby bolo všetko ako už vyskúmali americký vedci, tak život na Zemi by už bol dávno "vyplienený".
Ak budem o pár dní počuť v médiách o tomto probléme, tak klobúk dole, uznávam, že som sa sekla.
Dvaja slovensky lekari su asi viac ako americki odbornici, vsak? Kludne krm svojho maleho jedom, ved ako ty pises, vsetko skodi...
Ahoj mamina 123. Ale figu je to také škodlivé. Tiež som sa naplašila a písala na rôzne fóra. Dvaja lekári mi odpísali, že je to veľká nafúknutá bublina, že dnes aj tak "všetko" škodí a naďalej môžem kŕmiť malého z tej fľaše. Veď dnes aj vzduch, ktorý dýchame je škodlivý. Je však pravda, že som si medzičasom kúpila aj sklenenú fľašu, ale je veľmi nepraktická lebo má úzke hrdlo a dostať do nej prášok z odmerky je úplne umenie. Tak sa asi vrátim naspäť k Aventu.
ja pouzivam tiez flasku z Aventu.vazne je to take skodlive??