Alkohol a 15 rocne decka

Príspevok v téme: Alkohol a 15 rocne decka
ivana1111

Konzumácia alkoholu bude do dovŕšenia 18 rokov zakázaná. Dnes schválené znenie novely zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov stanovuje aj zákaz navštevovania verejne prístupných miest, kde sa podáva alkohol, mladým do 15 rokov bez sprievodu rodičov.
Čo vy na to..mne je to trošku prihluple, ako sa to da kontrolovat, a prečo by mali rodičia platiť pokuty, a okrem toho navštevu barov a diskotek mali dat tak ako v USA do 21 rokov....myšlienka je pekna, ale ako sa to bude dodržiavať, hlavne kontrolovaŤ, a sankcie by mali byŤ väčšie ale pre deti nie pre rodičov..

sedmikraska

vitana, urcite to nie je jedno ci je to zakazne alebo nie. tu v UK je zakazane dokonca pit alkohol, co i len pivko na ulici a policajti sa s tym neseru, ked ti nieco najdu, tak to pred nimi musis vyliat do kanala. Dufam, ze sa to zacne prisnejsie kontrolovat aj u nas a policia si opat vybuduje ejaky ten respekt u mladych

vitana

viete co, je to jedno, ci im to zakazu alebo nie. pit budu aj tak!!! su to mali nespratnici a cesticku si k alkoholu najdu tak ci tak....
jedno je vsak iste, cim dalej je to horsie. male decka sa ozieraju, kradnu, sexuju a k tomu su z roka na rok drzejsie!!!!
Rodicom tichto "spratkov" by som odporucala vyhladat odbornu pomoc, nech vedia ako ich zvladnut!

nikolka

akoze okej, ja to berem ze mali na to dovod aj pod, sama to vidim na spoluziakoch...
ale mohli aspon tu hranicu posunut nizsie..:(

madrmoiselle

nikolka, sasa je mi ajsne, ze ste nastvane,ale baby, deti nemaju co v baroch hladat. To, ze sa alkohol predava vsade inde, je normalne, to by ste nemohli chodit ani do obchod,ale myslim, ze pointa nie je len o tom, ze deti nemaju mat pristup iba k alkoholu,ale je to aj v niecom inom. Ked budete starsie a budete raz aj mamy, tak to pochopite.

nikolka

maximalne suhlasim so sasou...ved to, ze kde sa dnes alkohol nepredava? vsade...
a barbinka: takymito poznamkami mozes doma len narobit hadky;)

barbinka

emalia: to že tvoj syn nepije, že z neho nič necítiš neznamená, že nemôže húliť trávu a ešte horšie. nechcem ťa strašiť, ale je tu aj tá možnosť.

emalia

suhlasim s tymto zakonomm, a aj tzm ze mal byt prisnejsi....mam 17 rocneho syna, a je problem ho v sobotu udrzat neist na disco, mame dohodu raz za mesiac do 2.00 s tym ze ak pride a ja budem citit alkohol,nebodaj vidiet ze je opity skoncil..tak sa mi to este nestalo, chvalabohu, viem ze neholduje alkoholu a ze mu v tomto mozem verit, aj ked chcel by ist do baru castejsie,lebo ..ini chodia...nezaujima ma to,mozno vyzeram zla matka, ale nie je to az take zle, kde chce tam ide len nie v nocnych hodinach,sadnut si s chalanmi do kaviarne,moze hocikedy do 22.00.
myslim si ze kazdy rodic si pozna svoje dieta, a vie coho je schopne a coho nie...

sasa:)

akoze co je to za blbost?ja sice do krciem nechodim, ale ved alkohol sa predava aj inde a ked chceme si dakam sadnut napr do restauracie kde je aj alkohol s frajerom tak ma vyhodia? mali by kontrolovat obcanaky a nedoniest alkohol alebo v krcme nepredat ak nema este tych 18 minimalne, lebo inac proste nemozu vediet naisto kolko ma dotycny rokov.