Syndrom drazdiveho creva

RNG

Ja si objednavam cez internet doplnky viackrat mesacne uz aspon 15 rokov a problem okolo karty som mal len jedenkrat,kde som musel banke oznamit, aby mi kartu zrusila a vydala novu, a neviem ci to bolo z tohoto objednavania, alebo inych, kedze karty pouzam aj na ine objednavky a rezervacie, dokonca aj v restauraciach a obchodoch.A aj v zahranici(tj v mojom pripade mimo USA...).
Inac ked nesuhlasis pri kreditkarte s niecim na ucte, musis to oznamit svojej banke a ti ti spravidla daju kredit a zrusia to uctovanie, co si ty neurobil.
To uz sa mi stalo viackrat.Ale s tym nebol ziadny problem.

Lubo655

Chcem sa ešte opýtať, objednávali ste si niekto doplnky z iherb.com ?
Niekto tu spomínal to zneužitie karty, kvôli tomu mám obavy objednávať veci zo zahraničia a dávať číslo karty, meno a CVV číslo. :-/

Lubo655

Prajem pekný deň. Pridávam sa k vám, k jednotlivcom s IBS. :-) Mne to pretrváva nejaký cca rok a tiež už neviem čo s tým. Dodrbalo mi to kvalitu života totálne a vedie to aj k tomu, že mi rachne vzťah. :( Prečítal som celú tému, všetkých 58 strán a ako čítam, že koľko rokov to pretrváva u niektorých, tak mi je z toho zle. Neviem si predstaviť takto žiť, je to otras. Po prečítaní všetkých rád od p. RNG, skúsim kyseliny, enzýmy, vlákninu a probiotika. Len niektoré veci musím objednať z USA ako vidím, dúfam že všetko pôjde v poriadku. Akurát, že to bude dosť finančne náročné.
Nejdem tu vypisovať o doktoroch, liečbach a alergiách na mlieko, myslím, že všetci sme si tým prešli, hadica, odbery krvi, kolonoskopia, následne nejaké lieky, ktoré boli zbytočné. Akurát som ešte nevyhľadal psychológa, ale aj to asi skúsim, lebo mám niekedy nervy v riti, hlavne mi robí problém cestovanie. Ísť niekam autobusom, to je pre mňa vylúčené. :-(

Budem rád ak napíšete (ak teda sem ešte niekto chodí), či sa vám tie symptómy IBS zmiernili, ustúpili, prípadne nedajbože zhoršili.

Ahojte ;-)

RNG

Ked ti nieco robi tazky zaludok, rozdel to na viac davok. Ja si napr mikrovlakniny davam do mojej vody na pitie a podchvilou si z nej glgnem, nikdy vela naraz. Do vody je najvhodnejsi arabinogalaktan, ine vodu znacne zahustuju,takze nemozes dat do litra ani 2 lyzicky, len 1.5 a aj to musis velmi dobre pretrepat, inac tam mas hrcky. Taka voda zhustne ako syrup, ale stale je este tekuta. Ja si do toho davam aj niektore doplnky ako ester C s bioflavonoidmi, MSM na moje bolave klby, citral , vlastne 15 kvapiek 30% roztoku oleja citronovej travy(lemon grass) v alkohole ako antiviralne a prijemne citronovo chutiace plus ovocne koncentraty, nesladene, kvoli antioxidantom. Moje oblubene su visnovy koncentrat(tart cherry) cucoriedkovy(blueberry) a trpky brusnicovy(cranberry), pripadne z granatovych jablk, ale ten ma uz hodne cukru, co ja ako cukrovkar velmi nemozem.
Obcas najdem aj z ciernych ribezli, ale to je velmi zriedkave.

sssisssa

z tych mikrovlaknin ako si mam spravit zmes kupit kazdy jeden produkt co to obsahuje?
ked mne sa zda ze je toho moc vela co by som mala brat

jablka mi nejak nerobia dobre je mi tazko

RNG

IBS je sposobene mnohymi mikrobami, takze treba na ne rozne probiorika, nie len jedno Tak isto mikrovlaknit treba plno roznych, bnie len psylium, mas aj pektiny, inulin, arabinogalaktany, glucomanan a ine. Treba si urobit z nich zmes, nech maju probiotika tiez pestru stravu.
Ovsennu vlakninu, inulin a psylium ma lacne napr slovenska firma vemica.eu, arabinogalaktany a pektiny(modifikovane citrusove) kupujem zo Swansonvitamins.com
alebo aspon jedz kazdy den 1-2 jablka.

Na ukludnenie skus brat stress B vitaminovu zmes a L-theanine, 2 x 400 mg. To je vytazok zo zeleneho caju, ukludnujuca aminokyselina.

sssisssa

mam alergiu na kazein a soju, mlieko som vylucila na 99,9% a soja to niekedy nejde lebo sa nachadza vo vela potravin

co sa tyka probiotik beriem jedne ktore su urcene konkretne na IBS ale beriem jednu kapsulu za dva dni
enzymy mam od now pod nazvom super enzymes a psyllium bezne z lekarne alebo potravin
a stres kedze mam IBS a este kto vie co tak ten stres priznam sa prezivam denno denne pri beznych situaciach

RNG

Hnacka znamena, ze mas v crevach nieco, co creva drazdi, ci uz toxiny z nejakych mikrobov, ked nemas dobru probioticku floru, alebo mas na nieco alergie a neberies spravne enzymy na to.Hnacky mozu byt dokonca aj z nervozity a stresu, preto radim kazdemu si stress podla moznosti odstranit, metod a doplnkov na to je fura, pozri napr na google.sk pod rng stress,
Dobre enzymy su napr produkt NOW pod menom Pancreatin High potency, 4 x 500 mg, alebo rastlinno fungalny mnohozlozkovy, ako Digest Platinum tej istej firmy, alebo rozne ine, niektore znacky Swansona, alebo Dr Best ma tiez niektore velmi silne zmesy.
Daj simvysetrit alergie, potom ti mozem poradit lepsie, ktore enzymi ti pomozu, alebo ci sa musis niecomu vyhybat.
Inac mikrovlaknin je plno, najlepsie je z nich si urobit dobru zmes, a to pouzivat 15 az 20 gramov kazdodenne, cely zivot.Kazda ta mikrovlaknina je ina, a probiotika potrebuju tiez pestru stravu, inac sa nemozu rozmnozit a vytlacit skodlive kultury z criev, ktore svojimi toxinami vyvolavaju drazdenie, hnacky a aj inac telu skodia.
Mikrovlakniny pre svoju nasavaciu schopnost zaroven nasaju do seba rozne toxiny a vynesu ich z criev, ciom zabrania ich drazdeniu a skodeniu.