Ahojte chcem sa podelit o rady. Komu to diagnostikovali nech mi sem napise co robi preto aby sa toho zbavil... A vsetko okolo toho... Dik
Syndrom drazdiveho creva
Lejn....syndrom drazdiveho creva to asi nebude kedze mas vysoke FW. syndrom drazdiveho creva je sposobeny aj vo velkej miere psychikou ale aj zlym stravovanim a celkovo zivotnym stylom. Ja som to mal tiez neustale ma bolelo brucho..hnacky som nemal ale mnoho ludi to ma. Neviem ci ste uz vyskusali Psyllium a probiotika mne to pomohlo tak za tyzden.
RNG vraciam sa k tomuto problemu tie hnacky mam stale v krvi mi zistili vysoke FW cize zapal nikto nevie o aky zapal ide ale ked som bola na gastre colonoskopia aj gastroskopia vysla v poriadku je mozne ze ide o ten syndrom drazdiveho creva? ma to nieco spolocne aj zo psychiku? kto a ako ho diagnostikuje ten syndrom?
Na tu triphalu este.
V indickej lekarskej vede (ayurveda) sa tento prostriedok charakterizuje ako cistiaci. Ale ma plno ucinkov v tele, vcitane antioxidacnych a regeneracnych.
Jednotlive plody, z ktorych sa sklada maju v Indii a inde hromadu mien, napr
amla=amalaki, amala, amalaka, indian goosberry(indicky egres), phylanthus emblica alebo emblica officinalis.
Tak isto harada=Terminalia Chebula / Myrobalan / Hardad / Chebulic Myrobalan / Haritaki / Harada
to iste plati na behadu=terminalia belerica, beleric myrobalan, bahada, bahera, vibhitaki ,bibhitaki
.......
Vyrobcovia ci uz farmaceutik ale aj potravinovych doplnkov tuto nejednotnost v nazvoch casto hrubo zneuzivaju a uvadzaju "nove" produkty na trh z velkou pompou a reklamou.
zazvor=dumbier=ginger=ingwer=Zingiber oficinale ma aj ciastocne enzymaticku cinnost a v cinskej kuchyni sa kombinuje s cesnakom. Oboje su velmi zdrave na traviaci system
Zazvor, fenel a rozmarin su dobre na crevnu floru, ale ayurveda ma este lepsi prostriedok na to Triphalu.
Triphala je vytazok z troch trpkych plodov:
amla, harada a behada
(embilica oficinalis,terminalia chebula a terminalia belerica). Okrem udrzania zdravsej crevnej flory a detoxifikacii criev su protizapalove a maju plno inych dobrych ucinkov v tele.
no ako sa diagnostikuje celiakia,to neviem..ale ak mas problem,nemas na vyber..da sa to prezit,su aj horsie a bolestivejsie zakroky..najdi si na nete ze ako sa to diagnostikuje,mozno tiez zbytocne stresujes..
suedenim na laktozu mozno ano ale nie asi na celiakiu ...
lejn,nestresuj:))) Alergiu na laktozu ti zistia z krvi,nebudu ti hned pchat hadicky do zaludku,cosiii,kludne chod:))
suedenim vies tebe sa to lahko povie, keby si mal/a/ ist na to vysetenie ti tak by ti to dva krat jedno nebolo vies?
Ja mám problém z črevnou florou. Skúste kombuchový čaj. Mne to velmy pomohlo. Ak máte záujem , kontaktujte ma: distribucia.kombucha@centrum.sk