Aké meno pre chlapca

k...

mne sa pacia oliver sebastian enrico sander rafaelo david bruno leonardo luka nicola cedrik ronni luis simone marcus marius benjamin

romana.ja

matej, jakub, branko,....to su moji synovia,..a tiež sa mi veľmi páčia mená take klasické proste,...ako tomáš, samuel, peter, adam,...je naozaj vela krásnych mien pre chlapcov.

ada 2

Moji chlapci sú Filip a Tomáš a keby bol ešte jeden tak určite Timotej.
A tie zahraničné mená sa mi vôbec nepáčia. No vybrať dievčenské by bol veľký problém, vždy som chcela veľmi dievčatko, až som bola zúfala z vyberania mena, no a vidíte, vyriešil to "osud" a doprial mi len chalanov. Ale sú fajn.

ulpianus

Čím "jednoduchší" rodičia, tým výstrednejšie meno ich dieťaťa.
Ja tvrdím, že určenie mena je jedno z naj... rozhodnutí rodiča. Uvedomte si, že deti sú "kruté", vžite sa do pozície Vášho dieťaťa s menom, ktoré ste vybrali a skúste si predstaviť Váš terajší a najmä doterajší život s týmto menom. Riaďte sa zdravím rozumom a Vaším úsudkom!!
V práci sa stretávam s menami detí a môžem takmer s absolútnou istotou určiť aký seriál alebo veľkofilm práve išiel v TV..... :) Česť výnimkám.
Po otázke prečo také meno, často je odpoveďou "na takom sme sa dohodli", žiadne iné zdôvodnenie.... to je podľa mňa dosť zlé, dohodnúť sa môžete na tom kedy, kde a čo atď.... nad výberom mena je potrebné trošku pouvažovať a nájsť nejaké súvislosti prečo ...

Subj.:
S manželkou sme išli systémom, že sme pozreli mená v našich rodinách za posledné tri generácie dozadu a hľadali sme spoločnevyskytujúce sa mená. Na chlapčenskom týmto pádom nebol problém a na dievčenskom sme to čo sa najviac hodí k priezvisku.