Zhorsenie skoliozy?? :(

Príspevok v téme: Zhorsenie skoliozy?? :(
chrbatikt

Ahojte, pred pol rokom mi ortoped diagnostikoval skoliozu. Viem o nej uz dlhsie, pretoze vzdy to moja obvodna lekarka len konstatovala a nikdy ma neposlala na odborne vysetrenie. Az raz som isla kvoli bolestivemu ramenu k ortopedovi, a ten ma poslal na rehabilitaciu. Absolvovala som asi 5 cviceni a potom mi nabehlo skuskove obdobie a uz som si na to nenasla cas/chut. Teraz pred troma tyzdnami sme mali v skole dost narocny tyzden, kde som 6 hodin denne stala na nohach v priestore, kde bola aj dost zima. Odvtedy ma zacali boliet svaly na pravej casti driekovej chrbtice. (skoliozu mam typu "C" orientovanu doprava medzi 12.tym hrudnikovym a 1. driekovym stavcom). Zda sa mi, akoby som tam mala stale napnute svaly a ked sa natiahnem na lavu stranu alebo si to stuhnute miesto pri nejakom pohybe natiahnem, tak ma to dost zaboli. Taktiez aj vecer ked si lahnem do postele, tak citim dost bolest, lebo vtedy sa mi to vzdy uvolni. Tiez mavam asi kazdy druhy den posledne 2 tyzdne bolesti hlavy, ktore mi vzdy zacinaju z krcnej chrbtice, lebo mam priserne stuhnute sijove svaly. Myslite si, ze to bude vsetko kvoli skolioze? pretoze ja ju nemam az taku vaznu, ze by som musela ist na operaciu...myslite, ze sa to moze az tak zhorsit? Budem vdacna za akukolvek radu, ci tip na cvik na uvolnenie svalov, dakujem velmi pekne.