Robím takú anketu - ze kolko ludi prezilo ci uz na vlasnej kozi alebo u niekoho blízkeho anorexiu a co ju spoôsobilo........napiste mi sem prosim a uz dopredu dakujem.
Otazky:
1.Mali ste uz taku myslienku - od teraz nezjem ani omrvinku?
2.Ked ste mali dietu, dodrzali ste ju aj bez hocijakeho potesenia aj maleho, uplne prisne???
3. Mali ste uz taku mániu ze - kazde rano ste sa vazili?
4. Mate hoci aj malu podvahu a ste tomu radi??
5. Co si myslite o anorexii a bulimii???
6. Zažili ste už anorexiu a bulimiu?
7. Viete aky je rozdiel medzi anorexiou alebo bulimiou? Ak ano tak napiste aky.
8. Co si myslite o anorektickach alebo bulimickach??
9. Poznate niekoho kto trpel touto chorobou???
10.Viete ake maju anorexia a bnulimia nasledky na zdravie??? Ak hej tak napiste ake.
Vopred dakujem za odpovede!!!!!!!
Anketa o anorexii a bulimii
1.Áno
2.Nie,a potom prišli neskutočné výčitky :/
3.Áno,aj niekoľkokrát do dňa
4.Nemám
5.Každá slečna s takýmto problémom si o tom myslí svoje..podľa môjho názoru to majú anorektičky oveľa jednoduchšie ako keby ich mali po každom záchvate prenasledovať výčitky o ich zlyhaní..Aj tak,čo môže byť krajšie než sa každý deň postaviť na váhu a vidieť že ručička ukazuje menej ako minule ?
6.oboje,aj ortorexiu
7.Dievčtá trpiace anorexiou seba samé vnímajú svoje telo ako hromadu tuku,preto si začínajú znižovať dávky jedál dosť brutálnym spsobom.Bulimičky zas mávajú záchvaty prejedania sa a epizódy vlčieho hladu,následkom čoho sa prinútia zvracať aby zabránili príjmu energie ..pravdou však je,že čo za pár dní schudnú diétou,naberú v záchvate späť..
8.neviem čo si mám o takých dievčatách myslieť.. neodcudzujem nikoho ale viac menej si za to môžme samé.Doplatili sme na svoju tvrdohlavosť
9.Áno
10.poškodenie obličiek,srdca,rozvrátená celá tráviaca sústava,zvýšená kazivosť zubov,lámavé vlasy a nechty,aknózna suchá bledá pleť,neprvidelná menštruácia..až niekedy úplné zlyhanie organizmu..
1. Ano
2. Ano
3. Ano
4. Nie
5. Podla mna je to hrozné
6. Nie ale tvrdiami uz dlhsiu dobu ze trpim oboma postihmi aj anorexiou aj bulimiou... :/
7. -anorekticky nejedia lebo sa dosolovne az boja jedla ze priberu z toho sice su vychudnute na kost a aj tak stale o sebe tvrdia ze su tlste
-bulimicky jedia ale vsetko co zjedia tak to potom vyvratia.
8. podla mna by mali okamzite by mali vyhladat pomoc ale zas podla mna za to nemozu kopu anorekticiek ale aj bulimiciek su preto ake su ze ich okolie stale kritizovalo... :-(
9. mojej najlepsej kamaratky bulimiou trpela jej sestra a anorexiou trpelov mojom okoli viac ludi...
10. nie neviem ake mozu mat nasledky choroba bulimie a anorexie...
1. Ano
2. Ano
3. Ano
4. Nie
5. Podla mna je to hrozné
6. Nie ale tvrdiami uz dlhsiu dobu ze trpim oboma postihmi aj anorexiou aj bulimiou... :/
7. -anorekticky nejedia lebo sa dosolovne az boja jedla ze priberu z toho sice su vychudnute na kost a aj tak stale o sebe tvrdia ze su tlste
-bulimicky jedia ale vsetko co zjedia tak to potom vyvratia.
8. podla mna by mali okamzite by mali vyhladat pomoc ale zas podla mna za to nemozu kopu anorekticiek ale aj bulimiciek su preto ake su ze ich okolie stale kritizovalo... :-(
9. mojej najlepsej kamaratky bulimiou trpela jej sestra a anorexiou trpelov mojom okoli viac ludi...
10. nie neviem ake mozu mat nasledky choroba bulimie a anorexie...
NIE
2.Ked ste mali dietu, dodrzali ste ju aj bez hocijakeho potesenia aj maleho, uplne prisne???
NIE
ANO
SU TAKE OBDOBIA
NEMUSELA BY BYT TAKA ROZSIRENA, KEBY MLADE DIEVCATA VERILI, ZE SU DOST PEKNE A DOST DOBRE TAKE, AKE SU. TATO CHORA SPOLOCNOST IM TO ALE NEDOVOLI.
ASI ANOREXIU V TAKEJ LAHKEJ FORME (MALINKO JEDLA DENNE A KAZDODENNE VAZENIE)
PRI BULIMII CLOVEK DO SEBA PCHA VELKE MNOZSTVA JEDLA A POTOM TO SPRAVIDLA VSETKO VYVRACIA. NIE JE VYCHUDNUTY. PRI ANOREXII CLOVEK SKORO NIC NEJE. A MYSLIM, ZE MOZE AJ VRACAT TO, CO ZJEDOL.
ZE PLATIA PRILIS VELA ZA TO, ZE NIEKTO DRUHY ZAROBI.
NEVIEM O TOM
10.Viete ake maju anorexia a bnulimia nasledky na zdravie??? Ak hej tak napiste ake.
ZNICENE ORGANY TRAVIACEHO TRAKTU, HORMONALNE PORUCHY, DEPRESIE, ZLYHANIE ORGANIZMU A NIEKEDY SMRT.
Ja len podotknem... nie vzdy ma clovek anorexiu, resp. bulimiu kvoli tomu, ze chce mat mensiu vahu...
1.ano
2.ano
3. ano
4. ano ano ano!!!
5. Je to CHOROBA. je to tym tazsie, ze psychika hra velku ulohu. je lahke zacat, ale strasne tazke prestat.
6. aj , aj
7. anorexia - odmietanie potravy
bulimia - nutkave prejedanie sa a nasledne vyvracanie potravy
8. Myslim si, ze su to dievcata/zeny, ktore nieco trapi. Maju nejaky psychicky problem, a ana/mia je toho dosledok; vonkajsi prejav toho, co sa deje v ich vnutri. Dava im (teda aspon mne) pocit, ze ked uz nemam pod kontrolou chaos okolo mna, aspon to sproste telo ma bude posluchat.
9. ano
10. ano. odvapnovanie zubov a kosti. problemy s travenim,a so sliznicou zaludka. vypadavanie vlasov a lamanie nechtov v dosledku nedostatku mineralov. strata svalovej hmoty. malatnost a unava.
1. Ano
2. Nie
3. Nie
4. Nie
5. Dneska uz len to najhorsie. Volakedy najlepsi priatelka, dneska najhorsi nepriatel...
6. Ano
7. Ano
... anorexia - nejes
...bulimia - jes, ale tym istym otvorom ako to dostanes dnu, to dostanes aj von.. (strucne povedane)
Obe choroby - neskutocne zlo...
8. To je tazka otazka, kedze som si tym sama presla... Je mi smutno ked viem, kolko dievcat ma takyto problem :( Klamala by som, kebyze poviem, ze si o nich (vratane mna) nemyslim, ze su hlupe... ale na druhu stranu, je mi ich velmi luto a kazdej jednej drzim palce, nech sa podari z toho dostat...
9. Ano
10. Budem pisat o bulimii, teda o tom, ake nasledky zanechala na mne:
- Pokazeny cely chrup, zaludok, hrdlo, o polovicu mensi objem vlasov, velka pravdepodobnost, ze nebudem moct mat deti...
A o komplet dosratej psychike ani nehovorim...
Asi tolko...
1. - nie ,ked som mala anorexiu,nejedenie prislo postupne
2. - ano
3. - ano,aj viackrat denne
4. - som na hranici, vyhovuje mi to
5. - nechutna choroba,ktorej sa neda zbavit...
6. - ano, aj-aj
7. - ano : anorexia - odmiatanie jedla,po case podvaha, myslienky ako nejest
bulimia - nadmerna konzumacia jedla, vaha kolise po prip. moze byt stala - normalna alebo podvaha, myslienky ako a kde sa vyvraciat
8. - uprimne ich (nas) lutujem..
9. - seba
10.- velmi dobre viem , totalne si znicim vsetky organy,hormonovy system, gastrointestinalny trakt, pazerak..
Otazky:
1.Ano
2.Nie
3. Ano
4. Nie
5. Neprijemna choroba, ktorej nasledky citi clovek do konca zivota. Tak isto, ako pri alkohole, vyliecena= "abstinujuca", to zn. Stale si musi davat pozor, aby do toho znovu nesklzla.
6. Ano
7. Anorexia: nedopraje si jedlo, bulimia: prejedanie alebo prejedanie+vracanie
8. Maju malo sebavedomia.
9. Ano
10.Nie
1. Áno.
2. Áno.
3. Prvá vec, ktorú urobím ráno hneď po prebudení, je tá, že vyberiem váhu zo skrine a odvážim sa. Je to môj každodenný rituál.
4. Áno. Mám dosť veľkú podváhu a chcem mať stále menej a menej kíl...
5. Nie je to nič dobré, ale niekedy človek stratí kontrolu nad svojím chudnutím a spadne do toho, ani nevie ako.
6. Nie.
7. Anorexia a bulímia - to sú vlastne 2 protipóly jednej choroby. Anorektičky sú podvýživené, odmietajú jedlo, atď. Bulímia sa nedá spoznať tak ľahko, lebo bulimičky majú väčšinou normálnu hmotnosť. Tieto ženy/dievčatá majú nekontrolovateľné stavy prejedania sa, po čom nasledujú výčitky, vracanie, užívanie laxatív alebo diuretík.
8. Sú to perfekcionalistky, pre ktoré je ich vzhľad veľmi dôležitý a nikdy nechcú byť tučné, pretože tučnota je hnusná!!
9. Nie.
10. Môže sa vyskytnúť osteoporóza, vypadávanie vlasov, častá je strata menštruácie, nadmerne suchá a svrbiaca pokožka, nadmerná ochlpenie. To je pri anorexii. Pri bulímii sa vraj kazia zuby a tak.