Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zdravý jedálniček

Príspevok v téme: Zdravý jedálniček
fitandheathy

ahojte! niektorí si vravia, že zdravo a chutne sa nedá jesť. ja tvrdím pravý opak. trpela som poruchami príjmu potravy a zdravá pravidelná vyvážená strava bolo presne to čo som potrebovala. zo začiatku treba vylúčiť čonajviac triggers = spúšťačov, teda ja som sa vzdala sladkostí. na tento blog budem písať návrhy na denný, resp. týždenný jedálniček. budem rada ak sa ku mne pripojíte. na začiatok napíšem čosi treba nakúpiť na bud. týždeň. nie je to drahé ako neviem aké americké diéty a pomáha to pri uzdravení z PPP, ale aj pri celkovom zdravom živ. štýle a chudnutí.

AK MATE ZAUJEM, NAPISEM VIAC. NIE SOM ZA HLADOVANIE ANI ZA ZBYTOCNE CHUDNUTIE. NA VSETKO MAM RECEPTY, STACI POVEDAT.

večera:
naj sú šaláty
pol konzervy kukurice, pár cherry paradajok, 1/3 nakrájaného tufu, nakrájaná cibuľa, paprika... s plátkom celozrnného chleba

ľadový šalaát s paradajkami, uhorkami, paprikou s nakrájaným vajíčkom alebo tuniakom alebo morčacou šunkou alebo kúskami syra alebo tofu s jog. dresingom, kúsok celozrnného chleba
plnená paradajka /náplň - nakrájané uhorky, olivy, tofu, bielka, jogurt, bylinky.../ s krajcom celozrnného chleba

syrníky - dobré aj ako dezert - 2 nízkotučné tvarohy zmiešame s 1 PL hnedého cukru, nastrúh. citr.kôra, hrozienka sparené vo vriacej vode a 4 PL celozrnnej múky... pražíme na troche oliv oleja, podávame s bielim jogurtom alebo smotanou

celozrnné palacinky /celozrnná múka, bielka, mlieko, trstinový cukor/, nápl%n tvaroh, ovocie, škorica, orechy... mňam

pečené jabĺčko - vykrojíme jablko, naplníme zmesou veľa vločiek, medu, orechov, hrozienok. dáme zapiecť do rúry do zmäknutia

obed:
rizoto z ryže natural, posypané strúhaným tofu
kuracie soté na ol. oleji s ryžou natural/kuskusom
rybie filé s zem.kašou /bez masla/
špagety s omáčkou z konzerv. paradajok a 3 plátkov šunky, bobk. list
penne s pórom/brokolicou s jogurtovou omáčkou, posypane syrom alebo tofu
dusené tofu s ryžou natural

alebo arabský chieb/tortilla plnená kuracími prsiami, čerstvou zeleninou a poliate bielim jogurtom s bilinkami

ranajky:
vyberte si medzi:
5 PL čistých ovs. vločiek, sušené ovocie /figy, ďatle, orechy/, 1 biely jogurt
ovsenná kaša /5 PL ovs. vločiek uvariť s 1dcl vody a 1dcl mlieka/, variť 3 minutky, na taniery pridať kokos, med, sušené ovocie, nastrúhané jablko...
1 krajec cellozrného chleba s light maslom alebo cottage, plus plát tvrdého syra, k tomu kopa zeleniny

ajmneposli

Prosim aj mne poslite tie recepty, snazim sa stravovat zdravo, ale ked ja si nikdy neviem nic odopriet a dam si na co mam prave chut alebo co mam pod nosom. No a tym, ze sa stravujem vacsinou v praci v jedalni, tak je vyber obmedzeny a varia hrozne mastne, vacsinou je vsetko plne oleja. Tak si mozno zacnem nosit papat so sebou.

pyrana23@pobox.sk

Dakujem!

domd

Zdravim, jedálniček na chudnutie online nyni i pro Slovensko. Jidalnicky jsou sestavovany dietologmi, doporucuji. Vice o diétnym jedálniček na chudnutie zde >>.
hezky vecer.

mirka 23

Petra Horná, celkom dobré články, samozrejme niektoré veci treba brať s rezervov a správne selektovať. Mliečne výrobky, hlavne mlieko niepiť, je nezdravé, soja tak isto, je zdraviu škodlivá.

Petra-Horna

Velmi dobre informacie, ako maju vyzerat a z coho maju byt zlozene vyzivne a pritom lahke jedla som nasla vo vybranych clankoch na portale zdravia - vybrala som zoznam najzaujimavejsich clankov, ktore ma najviac oslovili:

Tema 1: Prečo sú raňajky najdôležitejším jedlom dňa?
Linka tu: -odkaz odstránený-

Tema 2: Z čoho majú byť zložené ideálne raňajky?
Linka tu: -odkaz odstránený-

Tema 3: Ako má vyzerať perfektný obed?
Linka: -odkaz odstránený-

Tema 4: Dilema – jesť tri, alebo 5 jedál denne?
Cely clanok tu: -odkaz odstránený-

Tema 5: Nočné jedenie - zdroj obezity a budúcich chorôb

Tema 6: Jedenie medzi hlavnými jedlami – nevedomý a nebezpečný návyk

Kto pochopi a do svojho zivota zavedie tieto jednoduche, ale velmi ucinne zasady uvadzane v tychto materialoch pociti prilev vitality a bude sa tesit dobremu zdraviu. Vedomosti vsak nestacia, disciplina je na kazdom z nas.

Petra-Horna

Velmi sa mi pacilo, ze spominas aj tofu.
Ludia to sice poznaju, ale nie su s tym v podstate velmi zoznameni, pretoze sa to bezne v domacnostiach nevarilo doteraz. Nastastie situacia sa meni a coraz viac sa to dostava ludom do pozornosti. Jeden dobry clanok o tom, na co je tofu a preco je take skvele som citala aj tu: -odkaz odstránený-
Ja sam ho pouzivam pravidelne a vsetci mi to doma radi jedia

Novacik

Ahojte... trpím poruchou PPP..a chcem sa z toho dostať... snažím sa jesť pravidelne 5krat denne v menších množstvaách... ale mám aj bezlepkovu dietu takže všeličo zjesť nemôžem...no na desiatu ked som v škole mam chlebik alebo žemlu a na olovrant ovocie alebo jogurtik... chcem sa z toho dostať,, chcem sa stravovať zdravo a chutne..prosím pošlite mi nejake recepty... moja adresa je MyRaAAA@azet.sk

Novacik

Ahojte babi.. trpím PPP.,.a chcem sa z tohodostať ale zdravo a rozumne.. chcela by som nejaké dobre recepty na zdrave jedla..snažím sa jesť 5krat denne... a na desiatu a olovrant mam chlebik v škole..a doma ovocie alebo jogurtik, alebo mliečko jogurtove..dakujem... môžte mi napísať aj na email MyRaAAA@azet.sk, a potom si možme aj písať...

lilinka

mne sa najviac zdaju tie ranajky dost o cukre najma. Vacsina chudnucich diet, resp. diet "aby si clovek udrzal" hmotnost su plne cukru, alebo skrob. Co mam ale robit ked mam cukrovku a alergiu na mlieko? Mna by zaujimala takato dieta. Jem kazde 3 hodiny a len pol krajca chleba (alebo inych veci) a potom kopa zeleniny, v ktorej cukor neni. Ale mi nejak zacali padat vlasy. Myslite ze je to z diety? Mala nutricna hodnota? Ale co s tou cukrovkou?

xnusoba

vsimla som si ze dost preferujes tofu..soja v akejkolvek podobe je tazko stravitelna, ja by som ju vynechala, alebo nahradila...